Dashcam

Opzoek naar de beste dashcam? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer.

Laatste check op november 2020

#1 AZDome M10 Pro 4K Touch Wifi GPS dashcam

#2 AZDome Dashcam voor auto GS63H 4K 1CH Wifi – GPS

#3 Dashboard Camera|1080p FULL HD|4.0” Dashcam|met 3 Camera’s

Dashcams zijn camera’s die speciaal zijn ontworpen om op de voorruit van uw auto te worden geplaatst. Een dashcam legt alles in videoformaat vast tijdens uw autorit. Maar waarom? Een dashcam kan verschillende belangrijke momenten tijdens een autorit in video opnemen. Als u onderweg bent, weet u nooit wat u echt kunt verwachten. Een dashboardcamera dient in wezen als voorzorgsmaatregel, voor het geval er ooit iets gebeurt. In het geval van een ongeval kunt u dankzij dashcam-opnames bewijzen van wat er precies is gebeurd, zodat u het risico op oneerlijke behandeling voorkomt. Dashcams zijn waardevolle apparaten om te hebben. Ze kunnen van pas komen wanneer u het het minst verwacht. Dit is de reden waarom steeds meer mensen dashcams auto installeren. Het wordt een essentieel onderdeel van veel auto’s. Hier zijn vijf dashcams die u kunt overwegen om te kopen, als u er naar op zoek bent.
[toc]
In het kort
 • 4K resolutie
 • Ingebouwd GPS
 • WiFi

AZDome M10 Pro 4K Touch Wifi GPS dashcam

De Azdone m10 Pro 4K touch is een monsterlijke dashcam, qua beschikbare functionaliteiten. Sterker nog, deze dashcam is door de ANWB verkozen tot beste dashcam onder de € 200, – in 2020. Het was een van de beste dashcam 2019, ook tegenwoordig. Niet voor niets natuurlijk. Deze dashcam wordt aangedreven door de nieuwste Novatek 96660-chip in combinatie met de Sony Starvis IMX335-sensor, die ultraheldere video produceert in volledige 4K, met 24 frames per seconde. Deze chip staat erom bekend uitzonderlijke kwaliteit te bieden, zelfs in het donker. De HDR-technologie is in staat om in elke situatie een uitstekende videokwaliteit te bereiken, of het nu regent of gloeiend heet is. Een unieke touch aan deze dashcam is het ingebouwde 3 inch OLED-scherm, waarop meestal alle opgenomen beelden worden weergegeven. Deze dashcam heeft een ingebouwde microfoon, waardoor naast video ook audio kan worden opgenomen, wat in bepaalde omstandigheden erg handig is.

Om het gebruikerscomfort te vergroten is er op deze dashcam wifi-mogelijkheden aanwezig. Elke IOS- en Android-telefoon kan eenvoudig op deze dashcam worden aangesloten. Via deze verbindingsbrug kunt u beelden bekijken die op de camera zijn opgenomen, op uw smartphone. Als je echt geniet van het vastgelegde moment, kun je het direct op je telefoon opslaan. Dit alles is mogelijk dankzij de AzDome-applicatie. Weten waar bepaalde beelden zijn opgenomen, kan een behoorlijke uitdaging zijn. Je zou uren aan opgenomen beeldmateriaal moeten doorlopen om hopelijk een idee te krijgen van waar een bepaald beeldmateriaal is opgenomen. Maar door de ingebouwde gps op deze dashcam zal dat geen probleem meer zijn, want deze gps houdt de coördinaten bij van de plaatsen waar de beelden zijn opgenomen. Deze dashcam heeft een 150 graden groothoeklens, die een groot gebied kan filmen, het is niet beperkt tot de voorkant van de auto. Bovendien kan deze dashcam, met 128 GB ondersteunde SD-opslag, 16 uur aan Full HD-video opnemen.

Ook te koop via:

In het kort
 • Wifi compatibiliteit
 • 150˚ wideview lens
 • Ingebouwde GPS

AZDome Dashcam voor auto GS63H 4K 1CH Wifi – GPS

De AZdome GS63H was de eerste dashcam met 4K-resolutie en zette de trend voor vele anderen om te volgen. 4K voegt haarscherpe beeldkwaliteit toe, met uitzonderlijke diepte die moeiteloos de kleinste details kan herkennen. Dit niveau van duidelijkheid is meestal niet te vinden in dash cam, de AzDome GS68H tilt kwaliteit naar een heel ander niveau. Maar de AzDome GS68H is niet alleen beperkt tot uitzonderlijke beeldkwaliteit, hij is verrijkt met een verscheidenheid aan handige opties. Deze dashcam heeft geen bochten gekort, er zijn de nodige inspanningen voor gedaan om elk aspect te verbeteren, om uiteindelijk de meest ideale dashcam te produceren. Wifi sluipt geleidelijk naar veel apparaten, zelfs in apparaten waarin je het het minst verwacht, en deze dashcam vormt daarop geen uitzondering. Met toegevoegde Wi-Fi kunt u draadloos afbeeldingen bekijken op uw smartphone, dankzij de AzDome-applicatie, die momenteel beschikbaar is op IOS en Android.

De beelden die zijn opgenomen met de AzDone-dashcam zijn niet beperkt tot een kleine hoek, dankzij de 150 graden breedbeeldlens, die een groot gebied kan vastleggen, inclusief de omgeving, in plaats van beperkt te zijn tot de voorkant van de auto. De coördinaten van elke locatie waar er is gefilmd, worden opgeslagen via de ingebouwde GPS, waarmee u de exacte locatie kunt bepalen waar u zich tijdens een bepaalde opname bevond, met de meegeleverde software. De AzDome dashcam tilt beveiliging naar een ander niveau, gezien de opname van de parkeerstandfunctie. Deze functie begint in wezen automatisch met opnemen wanneer het enige vorm van beweging en trillingen waarneemt. Met behulp van de G-sensor worden, in het geval van een ongeval, tijdens enige vorm van impact de beelden daarvan automatisch opgenomen en veilig opgeslagen, waardoor het niet kan worden verwijderd. De ingebouwde microfoon pikt elk klein geluid op, wat meer leven toevoegt aan elke opname.

Ook te koop via:

In het kort
 • HD video
 • Met 3 Camera’s
 • Parkeermodus

Dashboard Camera|1080p FULL HD|4.0” Dashcam|met 3 Camera’s

Deze dashcam wordt geleverd in een complete set, inclusief een binnencamera, en dashcam voor en achter. Ze dienen elk hun eigen individuele doel en bieden gezamenlijk een uitstekende ervaring, door een diepere opname te bieden, vanuit verschillende perspectieven. Elk van deze camera’s wordt aangedreven door scherpe specificaties, gericht op het bereiken van een hoge beeldkwaliteit. Deze camera’s zijn aangesloten op een monitor, waarop alle opgenomen beelden duidelijk worden weergegeven, met geluid via luidsprekers. Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het hebben van een monitor, aangezien u een duidelijk zicht heeft op de voorkant van uw auto en de achterkant. De moeilijkheid om op moeilijke plaatsen te parkeren wordt verzacht. Deze mogelijkheid is vooral handig voor landbouwtrekkers, waardoor de chauffeur kan observeren wat er aan de achterkant van de tractor gebeurt tijdens landbouwwerkzaamheden.

Deze dashcameraset is erg slim, aangezien hij automatisch kan worden ingeschakeld op het moment dat enige vorm van overspanning wordt gedetecteerd. Het handmatig inschakelen van de camera’s zou kostbare tijd kosten, vooral bij een ongeval. Om de veiligheid te vergroten zijn bovendien een bewegingsmelder, schoksensor en G-sensor in deze dashcam geïmplementeerd. De camera aan de achterzijde is volledig waterbestendig, in staat om te overleven in zware omstandigheden. Het nadeel van deze dashcam is dat hij naast wifi ook geen 4K beeldkwaliteit heeft. Al met al zal het zeker aan de meeste verwachtingen voldoen, maar er zijn bepaalde nadelen die als limieten dienen.

Ook te koop via:

In het kort
 • G-sensor
 • Loop recording
 • Wifi compatibiliteit

Xiaomi 70 Mai dashcam Engelse versie

De Xiaomi 70 Mai-dashcam is compact ontworpen, verrijkt met veel waardevolle functies die aan de meeste verwachtingen zullen voldoen. De Xiaomi 70 mai dash-cam heeft de weg ingeslagen om gebruikerscomfort te bieden, door eenvoud te behouden en toch ambitieuze functies toe te voegen die de algehele ervaring zullen verbeteren. Deze dashcam wordt aangedreven door de Sony IMX323-sensor, die 1080p full HD ondersteunt. Dankzij de geïntegreerde 130 graden breedbeeldlens kan deze dashcam bijna de hele omgeving opnemen. Loop-opname is beschikbaar, wat in wezen het proces is waarbij beeldmateriaal in fragmenten van 1 minuut op de SD-kaart wordt opgeslagen, en wanneer de kaart zijn maximale opslagcapaciteit heeft bereikt, worden de oudste fragmenten automatisch gewist, zodat er altijd ruimte voor nieuw beeldmateriaal. Met een 240 mAh-batterij kan de dashcam nog een paar minuten werken nadat de stroom is uitgeschakeld, wat erg handig kan zijn in barre omstandigheden. Veiligheid wordt niet over het hoofd gezien in de Xiaomi mai 70 dash cam, gezien de toegevoegde G-sensor. Bij een ongeval begint de dashcam bij een botsing automatisch beelden op te nemen die veilig worden opgeslagen en niet kunnen worden gewist.

Bovendien begint deze dashcam automatisch op te nemen op het moment dat de auto wordt gestart. Daarnaast is er wifi beschikbaar, waarmee je eenvoudig en draadloos beelden kunt bekijken op alle Android- en IOS-telefoons en tablets, via een applicatie die als verbindingsbrug zal dienen. Om het gemak naar een heel ander niveau te tillen, is stembesturing beschikbaar op de Xiaomi mai 70 dash-cam, waardoor je niet meer hoeft te worstelen met het handmatig moeten bedienen van de dash-cam. Dat gezegd hebbende, er zijn nog steeds bepaalde gebieden die de Xiaomi mai 70 dash cam kan verbeteren, om een verfijnd product te hebben. De features werken niet altijd even soepel als ze zouden kunnen, bovendien ontbreekt een heel belangrijke feature namelijk GPS.

Ook te koop via:

In het kort
 • 140 graden kijkhoek
 • Full HD video
 • WiFi

Xiaomi 70mai Pro Dash Cam – Global

De Xiaomi 70 mai pro is de opvolger van de Xiaomi mai 70. Uiteraard kent de Xiaomi mai 70 pro veel verbeteringen. In wezen de hiaten opvullen die de Xiaomi mai 70 had. Zoals de nieuw toegevoegde GPS. De gps geeft de coördinaten van je huidige locatie op het scherm weer, daarnaast krijg je ook de mogelijkheid van ADAS. Met ADAS word je in wezen gewaarschuwd als je per ongeluk probeert van rijbaan te veranderen. Daarnaast wordt u gewaarschuwd als u te dicht bij andere auto’s bent, om mogelijke botsingen te voorkomen. Zoals je kunt zien, is de GPS van de Xiaomi mai 70 pro dashcam erg handig, hij kan je redden uit verschillende gevaarlijke situaties. Deze dashcam beschikt over een dashcam ingebouwd scherm waarop u direct de opgenomen beelden kunt bekijken. Ook de beeldkwaliteit van deze dashcam is verbeterd dankzij de Sony IMX335 sensor, die kan opnemen in 1944p, volledig HD.

Deze camera ondersteunt een breed dynamisch bereik, dat de mogelijkheid heeft om haarscherpe beelden op te nemen, ongeacht het type of u zich nu bevindt. Dankzij de 140 graden groothoeklens kan deze dashcam een groot deel van de omgeving opnemen. Uw auto wordt 24/7 beschermd door deze dashcam, omdat de opname automatisch start wanneer er een botsing wordt gedetecteerd. Dit beeldmateriaal wordt veilig opgeslagen en kan niet worden gewist. Om het gemak te vergroten, is stembesturing beschikbaar op deze dashcam, met wifi, waarmee je via een applicatie draadloos beelden kunt bekijken op je Android- en IOS-smartphone. Het nadeel van deze dashcam is dat hij bepaalde features niet heeft, zoals de parkeermodus, die in wezen elke vorm van beweging detecteert, ook als je niet in de auto zit.

Ook te koop via:

Al deze dashcams hebben hun eigen unieke set functies, die in verschillende prijsklassen vallen. Zoals verwacht neigt de prijs te stijgen, op basis van het aantal beschikbare functies en het kwaliteitsniveau. Al deze dashcams zijn echter op zichzelf al fenomenaal, met HD-beeldkwaliteit tot 4K-beeldkwaliteit. Maar je zou verwachten een hogere prijs te betalen als je een dash-cam met 4K-beeldkwaliteit wilt. Stel daarom, voordat u een beslissing neemt, vast hoeveel geld u wilt betalen, met andere woorden een budget.

Op basis van dit budget kunt u kiezen tussen dashcams die binnen de grenzen van uw budget vallen. Daarnaast moet er ook rekening worden gehouden met de reden waarom u een dashcam nodig heeft. Omdat bepaalde dashcams het meest op een bepaald doel zijn gericht. Daarom, om het volledige potentieel van een dashcam te benutten, moet u er een goede dashcam kopen die het beste bij uw omstandigheden past.

Vind de juiste dashcam voor de juiste prijs. Dashcams zijn erg handige apparaten om op uw auto te monteren, ze kunnen van pas komen wanneer u het het minst verwacht. Sommige dashcams kunnen u helpen door het verkeer te navigeren, terwijl andere elke vorm van beweging en trillingen kunnen detecteren, zelfs als u er niet bent.

Maar de reis is altijd om iets te vinden dat het beste bij uw omstandigheden past, ook bij dashcam kopen. Je hoeft niet per se de goedkoopste of de duurste te kopen, misschien heb je een mini dashcam of dashcam met gps nodig, wie weet? Alleen jij kunt dat beslissen. Let goed op, lees elke dashcam review, om uiteindelijk de beste dashcam voor jezelf te vinden, door middel van een dashcam test./span>