Digitale Weegschaal

Opzoek naar de beste digitale weegschaal? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer.

Laatste check op november 2020

#1 Medisana BS 444 Connect – Lichaamsanalyseweegschaal

#2 Medisana PS 402 – Personenweegschaal

#3 Brabantia Personenweegschaal op Batterijen – Wit

Een weegschaal wordt gebruikt om uw gewicht te meten. Dat is in wezen het kerndoel van het bestaan van een weegschaal. Waarom wordt dit gewichtsmeetinstrument zo wijdverbreid over de hele wereld gebruikt? Het is belangrijk om uw gewicht in de gaten te houden, omdat u dan een idee krijgt van uw algemene gezondheidstoestand. Dit niveau van bewustzijn zal leiden tot proactiviteit, wat u in wezen de mogelijkheid zal bieden om de nodige maatregelen te nemen om verdere achteruitgang van uw gezondheid te voorkomen. Met de vooruitgang van de technologie hebben weegschalen hun grenzen overschreden en zijn ze geëvolueerd tot een verfijnd product met verschillende functies, elk gericht op het bieden van de best mogelijke service, om uw gezondheid te behouden. Je bent niet meer beperkt tot alleen je gewicht wegen, tegenwoordig kun je naast spiermassa en dergelijke ook je vetpercentage meten. Hier zijn vijf van de meest effectieve weegschalen.
[toc]
In het kort
 • Memoryfunctie 8 personen
 • Bodem met antislip
 • Vetpercentage

Medisana BS 444 Connect – Lichaamsanalyseweegschaal

Afgezien van het simpelweg wegen van uw gewicht, beschikt deze weegschaal over de mogelijkheid om nauwkeurig verschillende andere informatie te berekenen die een cruciale rol speelt in de toestand van uw gezondheid. Namelijk vetpercentage, vochtpercentage, en spier en botmassa. Dat is buitengewoon handig, aangezien het u in wezen een gedetailleerde scan van uw interne systeem zal opleveren, op basis waarvan u de nodige actie kunt ondernemen. Deze weegschaal is eenvoudig in gebruik. Het gebruikscomfort is merkbaar, gezien de toegevoegde VitaDock-applicatie die via je smartphone te gebruiken is, wanneer deze via bluetooth met de weegschaal is verbonden. De VitaDock-applicatie biedt een grondige analyse van uw interne systeem, die u vrij kunt bestuderen. Dit geeft je uiteindelijk een duidelijker beeld van je interne toestand, en bovendien op welke gebieden je kunt verbeteren.

Het is belangrijk om te onthouden dat deze applicatie niet werkt op Windows-telefoons, maar het meest geschikt is voor Android en IOS. Deze weegschaal heeft een digitaal LCD-display, waarop elk resultaat duidelijk wordt weergegeven, zelfs onder ongelijkmatige lichtomstandigheden. Bovendien is deze weegschaal compatibel met de volgende apparaten, namelijk een activity tracker, bloeddrukmeter en saturatiemeter. Het ontwerp van deze weegschaal is eenvoudig maar sterk, aangezien deze is gemaakt van hard glas. Het wordt geleverd in een witte kleur, die gemakkelijk op de meeste plaatsen past. Het grootste nadeel zou het gebrek aan verfijning in dit product zijn, in termen van connectiviteit. Het proces om deze weegschaal aan de VitaDock-applicatie te koppelen is een hobbelige weg.

Ook te koop via:

In het kort
 • Bodem met antislip
 • Veilig te gebruiken bij zwangerschap
 • Memoryfunctie 1 personen

Medisana PS 402 – Personenweegschaal

Deze weegschaal was erop gericht om het kerndoel van een weegschaal op zijn meest optimale niveau te vervullen, door de nodige functies te bieden om uw gewicht nauwkeurig te berekenen. Terwijl andere weegschalen vertakken naar andere functies, heeft de Medisana-weegschaal zich gericht op het creëren van de beste en meest effectieve weegschaal, simpelweg om uw gewicht te meten, zoals de naam al aangeeft. U zult niet het plezier beleven van de verschillende andere kenmerken van de Medisana BS 444 connect in deze weegschaal, maar deze weegschaal zal verdomd goed uw gewicht nauwkeurig wegen. Deze weegschaal straalt kwaliteit uit, aangezien hij stevig is gebouwd, voor een eerlijke prijs. Dankzij zijn veilige constructie kan deze weegschaal door de implementatie van antislip in de badkamer worden gebruikt zonder risico op uitglijden. Zwangere vrouwen kunnen deze weegschaal gebruiken, omdat deze voor hen geschikt is. Naast verschillende andere mensen, die zich zorgen maken over het ontrafelen van hun exacte gewicht.

Deze weegschaal stelt niet teleur en biedt een eenvoudige maar effectieve ervaring. Deze weegschaal wordt geleverd inclusief batterij, dit voorkomt ongemak en geeft je de mogelijkheid om direct te beginnen met het wegen van je gewicht. Met een weergave van per 100 gram kun je elk klein verschil opmerken, om zo te bepalen of er verschil is of niet, ongeacht de grootte van dat verschil. Deze functie geeft u bijvoorbeeld een indicatie of uw huidige trainingsroutine al dan niet effectief is. Deze weegschaal is slim, spaart de batterij en biedt gemak. Na 10 seconden inactiviteit wordt deze weegschaal automatisch uitgeschakeld. Bovendien heeft deze weegschaal ook de mogelijkheid om automatisch in te schakelen zodra je erop stapt. Als je eenmaal helemaal klaar bent om je gewicht te wegen, heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen kilo’s en ponden. Alle resultaten worden weergegeven op het grote LCD-scherm. Het nadeel van deze weegschaal is dat deze naast het gewicht geen andere informatie berekent, zoals de vetpercentage weegschaal.

Ook te koop via:

In het kort
 • Antislipvoetjes
 • Het is veilig te gebruiken bij zwangerschap
 • 180 KG maximaal weegvermogen

Brabantia Personenweegschaal op Batterijen – Wit

Deze stijlvol vormgegeven weegschaal staat op een stevige fundering, bestaande uit diverse waardevolle kenmerken, die erop gericht zijn u de mogelijkheid te bieden uw gewicht nauwkeurig en veilig te wegen. Net als de Medisana PS 402 vertakt deze weegschaal zich niet naar verschillende andere functies die verder gaan dan het kerndoel, maar het is zeker uitstekend in het vervullen van zijn kerndoel, namelijk uw gewicht nauwkeurig wegen. Dit weegapparaat had qua functionaliteit veel overeenkomsten met de Medisana PS 402, maar op bepaalde vlakken verschillen ze zeker, waardoor ze een eigen uniek product zijn. Het ontwerp van deze weegschaal is het meest opvallende verschil. Door anti-slip beschermoppen kan deze weegschaal veilig in de badkamer gebruikt worden, zonder de mogelijkheid van uitglijden. U hoeft zich geen zorgen te maken over mogelijk uitglijden en vallen, want deze weegschaal is zeer stabiel, zonder enige trillingen.

Bovendien is het maximale weegvermogen van deze weegschaal 180 kilogram, wat enorm groot is. Hierdoor kunnen verschillende soorten mensen deze weegschaal gebruiken, omdat een dergelijk groot weegvermogen wordt ondersteund. Van kinderen tot volwassenen, zelfs bodybuilders. Door de sterke bouw die de veiligheid verhoogt, kunnen zwangere vrouwen deze weegschaal probleemloos gebruiken. Over het geheel genomen zou deze weging zeker zijn kerndoel effectief vervullen, maar het zal mogelijk niet voldoen aan de verwachtingen van de meeste mensen, gezien het gebrek aan beschikbare functies. Dat is het grootste nadeel van deze weegschaal, waarmee rekening moet worden gehouden. De mogelijkheid om BMI te berekenen is in deze weegschaal niet aanwezig, naast andere waardevolle functies zoals weegschaal vetpercentage, maar voor wat het waard is, is het een uitstekende optie.

Ook te koop via:

In het kort
 • Memoryfunctie 10 personen
 • Het is geschikt voor het meten van vetpercentage
 • Vochtgehalte

Inventum PW708ZW – Personenweegschaal – Zwart/Grijs

De inventum PW708ZW overtreft de meeste verwachtingen. Deze weegschaal is een goed voorbeeld van de evolutie van weegschalen, door verschillende grenzen te doorbreken om een reeks waardevolle functies te bieden, die nuttig zullen zijn voor verschillende soorten mensen, bij het ontvangen van een duidelijk en nauwkeurig beeld van hun interne systeem. Normaal gesproken zou je verwachten dat zo’n weegschaal met veel functies duur is, maar deze weegschaal is zeer betaalbaar. Dat maakt deze weegschaal tot een verleidelijke optie. Zoals eerder geïllustreerd, heeft deze weegschaal naast het wegen van je gewicht de mogelijkheid om zowel je vetpercentage als je vochtgehalte, botmassa en spiermassa nauwkeurig te berekenen. Dit is erg waardevol, omdat u op basis van deze informatie precies weet wat uw lichaam nodig heeft. Als u net uw gewicht ontvangt, kunt u op basis van die informatie niet veel analyseren, afgezien van het voor de hand liggende, maar met de extra mogelijkheid om uw vetpercentage en dergelijke te ontvangen, krijgt u een veel duidelijker beeld van de toestand van uw algemene gezondheid.

Bovendien weegt deze weegschaal tot op 100 gram nauwkeurig, waardoor u elk klein verschil in uw totale gewicht kunt opmerken. Het maximale weegvermogen van deze weegschaal is 180 kilogram, ruim voldoende om mensen in verschillende gewichtsklassen te ondersteunen. Deze weegschaal heeft een geheugen voor de persoonlijke instellingen van maximaal 10 personen en kan elke individuele gebruiker herkennen. Al met al een krachtige weegschaal, voor een betaalbare prijs. Er zijn echter bepaalde beperkingen aan deze weegschaal, gezien het feit dat deze weegschaal niet veilig te gebruiken is voor zwangere vrouwen, en aangezien antislip niet is geïmplementeerd, kan deze weegschaal niet in badkamers worden gebruikt.

Ook te koop via:

In het kort
 • Memoryfunctie 8 personen
 • Bodem met antislip
 • Botmassa

Cresta Care CBS350 Personenweegschaal met lichaamsanalyse | Zwart

De Cresta Care CBS350 personen weegschaal is in wezen de fusie van elke hierboven genoemde weegschaal. Met andere woorden, het bevat bepaalde aspecten van alle hierboven genoemde weegschalen, waardoor een zeer ideale weegschaal ontstaat. Deze weegschaal schiet bijna nergens tekort, aangezien ze geen hoeken hebben gesneden. Deze weegschaal is duurzaam ontworpen met hard glas en biedt een stijlvolle uitstraling. Door de implementatie van antislip kan de Cresta Care weegschaal in de badkamer worden gebruikt, zonder risico op uitglijden. Het gebruikscomfort is fenomenaal, en wordt versterkt door de toegevoegde autonatische uitschakeling. Op deze weegschaal bent u niet alleen beperkt tot het wegen van uw gewicht, want de Cresta Care weegschaal kan uw vetpercentage, vochtgehalte, botmassa en spiermassa nauwkeurig berekenen.

Bovendien kan zelfs de BMI worden gemeten. U kunt in wezen van alles en nog wat meten met de Cresta Care-weegschaal, aangezien u niet beperkt bent. Uw lichaam wordt volledig geanalyseerd door deze weegschaal, die u uiteindelijk een duidelijk beeld van uw gezondheid geeft, op basis waarvan u weet op welke gebieden u moet verbeteren om uw optimale gezondheid te bereiken. Omdat het gewicht nauwkeurig wordt gemeten per 100 gram, wordt elk klein verschil opgemerkt, waardoor u altijd op de hoogte blijft van wat wel en niet werkt. Met een ingebouwd LCD-scherm ontvangt u alle benodigde informatie duidelijk. Het nadeel van de Cresta Care is dat deze geen slimme weegschaal functie heeft.

Ook te koop via:

Deze weegschalen verschillen op verschillende vlakken van elkaar, maar bieden toch allemaal een fenomenale beleving. Die verschillen bepalen uiteindelijk voor welk doel elke weegschaal het meest geschikt is. Als hun kenmerken aansluiten bij uw doel, gefeliciteerd, u heeft de ideale weegschaal voor uzelf gevonden. Maar dat is niet het einde van de reis, aangezien sommige weegschalen qua functionaliteit behoorlijk op elkaar lijken, wordt het grootste verschil de prijs. Daarom moet u de kosten bepalen die u zich kunt veroorloven.

Op basis daarvan vindt u uiteindelijk de meest ideale weegschaal, die voor u het meest geschikt is. Veel mensen hebben de fout gemaakt deze stap over te slaan en kopen onwetend een willekeurige weegschaal waar ze spijt van krijgen. Want als u een weegschaal koopt die niet geschikt is voor uw omstandigheden, dan kunt u deze niet ten volle benutten om er optimaal van te profiteren.

Tijdens de zwangerschap zou de Inventum PW708ZW weegschaal bijvoorbeeld niet veilig zijn om te gebruiken, maar de Brabantia weegschaal wel. In een ander geval, stel dat u een weegschaal in uw badkamer wilt hebben, dan zou u een weegschaal met antislip moeten kopen, zoals de Medisana BS 444 Connect, om te voorkomen dat u wegglijdt in uw badkamer. Al deze kleine verschillen zijn van belang en er moet rekening mee worden gehouden bij weegschaal kopen.

Het vinden van de beste weegschaal voor jezelf kan een behoorlijke uitdaging zijn, maar hopelijk is door de hierboven vermelde informatie de moeilijkheid om een digitale weegschaal te vinden verminderd. Dat was tenslotte de bedoeling. Nadat u alle bovenstaande weegschalen zorgvuldig heeft doorgelezen, krijgt u een duidelijker idee van wat u nodig heeft, op basis waarvan u het inzicht krijgt dat nodig is om uw uiteindelijke beslissing te nemen.

Niemand kan u vertellen wat de beste weegschaal is, want dat hangt echt af van uw omstandigheden. Daarom zijn al die vijf weegschalen uitvoerig voor je beschreven, zodat je op basis van het vergelijken van de weegschalen met elkaar een beslissing kunt nemen om zo de weegschaal te ontdekken die het meest geschikt is voor jouw omstandigheden.