Elektrische kinderauto

Opzoek naar de beste elektrische kinderauto? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer over de beste elektrische kinderauto’s.

Laatste check op januari 2021

Kinderen hebben tegenwoordig zoveel speelgoed die hen bezig houdt. Er wordt niet meer alleen genoten van kinderspelletjes of kinderboeken, want de speelgoederen worden zelfs moderner gemaakt. Zo kunnen kinderen tegenwoordig ook genieten van een elektrische auto, speciaal gemaakt voor hen. In zo een elektrische auto kunnen ze zelf rondrijden door middel van een gaspedaal. Zo een elektrische auto wordt ook wel een accu-voertuig genoemd. Deze speelauto kan zowel binnen als buiten op een verharde grond rijden. Omdat het speciaal wordt gemaakt voor kinderen gaat het niet heel hard. Dit is ook veiliger voor de kinderen en hun omgeving. Deze accu-voertuigen worden opgeladen door middel van stroom en sommigen hebben zelfs een afstandsbediening erbij.

Beste Elektrische Kinderauto

NaamMax. belastbaar gewichtAanbevolen leeftijdMaximale snelheid Meer informatie
Mercedes S63 AMG40 kg1 - 4 jaar6 km/h
ML 35030 kg1 - 4 jaar7 km/h
Crazy Cart ST90 kg6 - 10 jaar19 km/h
Panda Kinderscooter35 kg2 - 4 jaar 5 km/h
KinderCar Mercedes Benz ML35020 kg3 - 5 jaar7 km/h
[toc]
In het kort
 • Gemaakt van kunststof
 • Voorzien van geluids- en lichteffecten
 • Twee sterke 35W motoren

Mercedes S63 AMG Elektrische kinderauto

De Mercedes-Benz kennen wij allemaal. Het is een stoere auto gecombineerd met luxe. Ook voor kinderen is er een variant te verkrijgen. Op deze manier kunnen zelfs de allerkleinsten genieten van een stoere auto. Natuurlijk rijd het kindermodel op een accu en niet echt op brandstof.

De Mercedes S63 AMG heeft een licentie en je kunt het besturen via een afstandsbediening. Met deze elektrische auto kun je vooruit, achteruit en zelfs linksaf en rechtsaf gaan. Je kunt samen eerst oefenen met je kind door middel van de afstandsbediening. Als je kind het na een tijdje onder de knie heeft en je het veiliger vindt, kan hij/zij zelf rijden. Zij kunnen dan zelf gas geven met de gaspedaal en zelf rijden. Deze elektrische Mercedes S63 kinderauto beschikt ook over een mp3-aansluiting. Zo kunnen kinderen luisteren naar hun favoriete muziek. Er is ook een volume knop waarmee je de volume kunt stellen. Daarnaast is de auto voorzien van geluids- en lichteffecten (LED-lampen).

Deze auto beschikt over twee sterke motoren van 35W en  een oplaadbare accu. Ook kun je voor de veiligheid de snelheid van de auto aanpassen. Deze staat tussen de 3 en 5km/u. Alhoewel deze auto voor kinderen is kan het belast worden tot en met 40kg. Verder komt de auto met een handleiding waarin de montage van de auto wordt uitgelegd. Voor alle elektrische kinderauto’s geldt dat er door het productieproces enige vegen/puntjes zichtbaar kunnen zijn op het kunststof. Dit zijn de aanhechtingspunten van de kunststof mallen. De auto is stevig en gemaakt van goede kwaliteit kunststof. Zo kunnen kinderen eindeloos veel plezier beleven.

Ook te koop via:

In het kort
 • Twee krachtige 12V motoren
 • LED verlichting
 • Multifunctionele stuur

ML 350 Elektrische accu voertuig / kinder auto

Mercedes-Benz is geen onbekend merk in de auto wereld. Je ziet ze vaak langs gaan, stoere auto’s met een luxe uitstraling. Zelfs kinderen kunnen ook genieten van zo een auto. Voor hen is er namelijk de elektrische auto. Zoals een echte auto heeft het ook veiligheidsgorden en de bekleding is gemaakt van leer. Deze elektrische auto wordt geleverd met een officiele licentie van Mercedes-Benz

De ML 350 beschikt over twee krachtige 12V motoren. Dit model komt in een zwarte kleur en heeft een afstandsbediening. Het heeft zachte wielen die zorgen voor grip en minder geluid. Ook kun je rijden op een onverharde ondergrond. Kinderen kunnen zelf naar hun favoriete muziek luisteren. Deze elektrische auto heeft zelfs een mp3-speler met bijbehorende volume regeling. Van voor en achter beschikt de auto over led-verlichting.  Hiervoor heb je drie AA batterijen nodig. Deze worden niet meegeleverd. Voor de veiligheid van de kinderen heeft de auto een automatische rem. Als een kind het gaspedaal loslaat komt de auto tot stilstand. De ML 350 heeft een multifunctione stuur. Dat wil zeggen je kan niet alleen voor- en achteruit, maar ook links- en rechtsaf gaan.

De auto wordt geleverd in een kartonnen doos. Om de auto te monteren heb je om en bij twintig minuten nodig. Bijgeleverd krijg je er een afstandsbediening, de oplader, aux kabel en de handleiding. De montage is heel eenvoudig en bestaat doorgaans uit het aansluiten van (de kabels van) 2 motoren, de batterij, de wielen, spiegels en het stuur. In de handleiding wordt stapsgewijs alle stappen uitgelegd.De kinderauto’s zijn altijd vanaf de fabriek voor 75% voorgemonteerd en de rest kun je zelf makkelijk afmonteren.

Ook te koop via:

In het kort
 • 2x12V oplaadbare accu
 • Pneumatische voorbanden
 •  Anti-tip zwenkwielen

Crazy Cart ST – Accuvoertuig

Kinderen vinden het leuk om auto te rijden. Natuurlijk mogen zij tot een bepaalde leeftijd geen deelnemen aan het echte verkeer. Daarvoor heeft men de elektrische kinderauto’s ontworpen. Deze worden ook wel accu-voertuigen genoemd. Met zo een elektrische kinderauto is het bijna net echt autorijden. De kinderen kunnen uren genieten van speelplezier.

Met de Crazy Cart van Razor kun je thuis rijden, spinnen en driften als een echte pro stuntracer. De Crazy Cart is een elektrische op accu aangedreven go-kart die geschikt is voor egaal terrein. Deze auto kan een snelheid behalen tot wel 19km/uur en is daarom geschikt voor kinderen vanaf zes jaar. Het heeft een mutlifunctionele stuur, dus je kunt er ook bochten mee maken. De auto heeft zelfs een drifthendel die je naar boven trekt, hiermee hebben kinderen de volledige controle over hun bochten en drifts. Voor de veiligheid van de kinderen heeft de auto pneumatische voorbanden en anti-tip zwenkvoorwielen. Je kunt vooruit, achteruit en zelfs zijwaarts als je de drifthendel behendig gebruikt. Het heeft een automatische rem, als je je voet weghaalt van het gaspedaal komt de auto tot stilstand. Met deze auto kunnen kinderen 40minuten genieten van continue plezier. Is de accu leeg? Dan kun je deze weer makkelijk opladen. Dit neemt circa 12uur in beslag. De auto beschikt over 2x12V oplaadbare accu.

De Crazy Cart van Razor is winnaar van de USA Toy of the Year Award 2014 in de categorie Outdoor. De auto vereist enige montage. Dit is snel gedaan, omdat een groot deel door  de fabrikant in elkaar wordt gezet.

Ook te koop via:

In het kort
 • Heeft drie wielen
 • Elektromotor van 20W
 • Banden met rubberenstrip

Panda Kinderscooter | Elektrisch Oplaadbaar

Kinderen kunnen niet alleen genieten van elektrische auto’s, maar ook van elektrische scooters. Vind je dat een elektrische auto teveel ruimte inneemt? Of houdt jouw kindje eerder van een leuke scooter? Dan is deze elektrische panda scooter wel iets voor hun.

Deze driewieler is geschikt voor kinderen vanaf 2-5 jaar. De scooter is voorzien van leuke lichteffecten aan de voorkant en diverse muziekjegeluiden. Dankzij de drie wielen zitten de kinderen er stevig op en kunnen zij stabiel rijden. De scooter heeft een gaspedaal waarmee je vooruit en achteruit kunt. De panda scooter heeft een sterke elektromotor van 20W en een accuvermogen van 6V. De oplaadtijd duurt ongeveer acht uren en de kinderen kunne er wel  twee uren van genieten. Voor de veilgheid van de kinderen heeft deze scooter kunststof banden met een rubberen strip. Deze scooter kan een gewicht dragen tot wel 35kg.

De scooter wordt  vanaf de fabriek voorgemonteerd en de rest kun je zelf makkelijk afmonteren. Bestel je deze scooter dan krijg je de oplader erbij en de handleiding. De montage is heel. In de meeste gevallen is het een kwestie van een kliksysteem. In de handleiding wordt stapsgewijs alle stappen uitgelegd. Door het productieproces kunnen er enige vegen/puntjes zichtbaar  zijn op het product.

Ben je dus opzoek naar een leuk elektrisch scootertje? Dan is deze panda scooter wel iets voor jou. Het is gemaakt van kunststof en weegt minder dan 10kilo. Het heeft stevige banden,  waardoor jou kindje er veilig mee kan rijden. Ook zit het heel comfortabel.

Ook te koop via:

In het kort
 • Oplaadbare accu
 • Veiligheidsmaatregelen
 • Snelheid kun je aanpassen

KinderCar Mercedes Benz ML350 6V Elektrische auto

Deze 6 V Mercedes Benz ML350 elektrische auto ziet er prachtig uit en maakt gebruik van de nieuwste technologieën en veiligheidsmaatregelen. Deze komt in een witte kleur en is gemaakt van kunststof. Ook is het een officieel gelicenseert item. Voor de veiligheid van de kinderen komt het met een afstandsbediening voor de ouders. De auto weegt om en bij 10 kg en kan een gewicht dragen van 20kg.

Kinderen kunnen zowel voor- als achteruit rijden met behulp van het voetpedaal, waardoor de auto zowel flexibel als veilig in gebruik is. Het is stevig en is erg leuk voor de kinderen om in rond te rijden. Deze speelgoedauto helpt bij het ontwikkelen van ruimtelijk inzicht, behendigheid en de fijne motoriek. Ouders kunnen de snelheid van de auto aanpassen met behuld van de afstandsbediening. De 6 V Mercedes heeft namelijk een snelheid van 13km/uur.

Bestel je dit product dan krijg je bij de levering de afstandsbediening, een oplaadbare accu en een oplader. De gemiddelde rijdtijd van de auto is een uur en het opladen neemt zo een 12uren in beslag. Verder moet de auto door een volwassene worden gemonteerd. Vanuit de fabriek wordt het grootste gedeelte al gedaan. Dit speelgoed  mag je niet op andere plaatsen gebruiken dan op  eigen terrein. Verder komt de auto met een handleiding waarin de montage van de auto wordt uitgelegd. Voor alle elektrische kinderauto’s geldt dat er door het productieproces enige vegen/puntjes zichtbaar kunnen zijn op het kunststof. Dit zijn de aanhechtingspunten van de kunststof mallen. De auto is stevig en gemaakt van goede kwaliteit kunststof. Zo kunnen kinderen veel speelplezier beleven.

Ook te koop via:

Kinderen hebben tegenwoordig heel veel keuze als het neerkomt op speelgoed. Daar er vroeger gewoon kinderspelletjes en kinderboeken waren, kunnen kindere nu zelf kiezen uit elektrische speelgoed. Elektrisch speelgoed is gebaseerd op echte producten die volwassenen gebruiken. Een voorbeeld daarvan zijn de elektrische kinderauto’s. In het verkeer is het een normaal beeld geworden om elektrische auto’s te zien. Ze zijn milieuvriendelijk, maken minder geluid en zijn ook goedkoper. Kinderen vinden het leuk om auto te rijden. Natuurlijk mogen ze dat nog niet tot een bepaalde leeftijd. Daarom zijn er voor hen speciale elektrische kinderauto’s geproduceerd. Deze worden ook wel accu-voertuigen genoemd.

Door de vraag aan elektrische kinderauto’s kun je tegenwoordig online een heleboel modellen vinden in alle soorten prijsklassen. Ook kun je zelfs tweedehandse elektrische kinderauto’s kopen. Deze kosten vaak stukken goedkoper. Zelfs van echte modellen auto’s worden er nu kinderauto’s gemaakt. Zo zijn er zelfs kinderauto’s van het merk Mercedes-Benz. De naam zegt het al; elektrische auto’s. Na gebruik kun je de auto opladen door middel van stroom. Afhankelijk van het merk en welk soort auto je hebt kan de oplaadtijd verschillen. Ben je van plan een elektrische kinderauto te kopen?

Hier volgen er algemene tips

Elektrische kinderauto’s zijn geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar.
De afstandbedieningen van de elektrische kinder auto zijn voor de veiligheid van de kinderen. Die kan je als ouder het best bij jou houden.
Leer kinderen om eerst stil te gaan staan,voordat ze het voertuig in een andere versnelling zetten. Dit voor het behoud van de tandwielen en de schakelaars.
Wanneer je de elektrische kinderauto wilt verplaatsen/opbergen, doe dit dan niet aan het stuur anders kan de stuur defect raken/afbreken.
Gebruik het voertuig niet wanneer deze is aangesloten aan de adapter.
Elektrische kinderauto altijd door en onder toezicht van een volwassene opladen.

Montage

Alle kinderauto’s worden in de fabriek vooraf gemonteerd. Dat wil zeggen als je het hebt besteld, moet je alleen de kleine onderdelen verder monteren. Denk hierbij aan de spiegels, het stuur en de accu. Dit kan ook verschillen per fabrikant. De ingewikkelde delen worden meestald zelf door de fabrikant in elkaar gezet. Ook krijg je er een handleiding bij die jou stapsgewijs de instructies laat zien.

Onderhoud

Let erop dat je de adapter aansluit op de juiste stekker, raadpleeg hiervoor de gebruiksaanwijzing. Wanneer de adapter op de verkeerde stekker aangesloten wordt kan er schade ontstaan aan de elektrische kinderauto.
Laadt de accu nooit langer op dan 14 uur, bij te lang opladen kan de accu defect raken. Gemiddeld 10-12 uur laden.
De elektrische kinderauto nooit met een lege accu wegzetten, na ieder gebruik opladen.
Wanneer je de elektrische kinderauto lange tijd niet gebruikt, haal dan de accu en eventuele batterijen eruit. Laadt de accu minimaal een keer per maand op, anders kan de accu geheel leegraken en daardoor stuk gaan.
Stal de elektrische kinderauto in een droge, vochtvrije en verwarmde ruimte.
Maak de elektrische kinderauto schoon met een vochtige doek.