Elektrische Barbecue

Opzoek naar de beste elektrische barbecue? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer over de beste elektrische barbecue’s.

Laatste check op januari 2021

De warme zomermaanden vragen standaard naar een bezoekje aan het strand, heerlijke, frisse ijsjes, luchtige zomerkleding en natuurlijk, de barbecue! Niets neemt het op tegen een gezellige middag barbecuen met het hele gezin en de heerlijke geur van sappig gebraden steak, kip, vis, hotdogs, worstjes en zelfs groente! De traditionele manier van barbecuen is met kolen en als we de barbecue – fanaten onder ons moeten geloven, ook de enige echte manier! Echter zien we dat in de laatste 5 tot 10 jaren ook de elektrische barbecue steeds bekender wordt. En geloof het of niet, maar deze elektrische barbecue setjes hebben een heleboel voordelen. Om deze reden hebben we een top 5 van de beste elektrische barbecue apparaten samengesteld en gaan we je vertellen waarom je zo snel mogelijk eentje in huis moet halen!

Beste Elektrische Barbecue

NaamGeschikt voor locatieInclusief luchtroosterMet handgreep / handgrepenMeer informatie
Princess Elektrische BarbecueTuinJaJa
Tefal EasyGrill BG90F5TuinNeeNee
Excellent Electrics Elektrische BarbecueTuinNeeNee
Tristar BQ-2811 Elektrische TafelbarbecueTafel / tuinNeeNee
Outdoorchef P 420 E TripodTuinNeeNee
[toc]
In het kort
 • 2 barbecuestanden
 • Regelbare temperatuur
 • Vetopvangbak

Princess 112247 Elektrische Barbecue

De eerste elektrische barbecueset van onze top 5 is van het merk Princess, de Princess 112247. Van dit model kan als eerst vermeld worden dat het bedoeld is voor de tuin, buitenshuis barbecuen dus. Het verhittingselement van deze elektrische barbecue zit onder het rooster en de barbecue werkt op een vermogen van 2000 watt. Dit vermogen zorgt ervoor dat de barbecue heel snel opgewarmd is.

Het voordelige aan de Princess 112247 is dat het 2 roosters heeft, eentje aan de bovenkant en de andere iets lager. Het onderste rooster is bedoeld om je vis, vlees en groente op te barbecuen (grillen). Nadat je bijvoorbeeld klaar bent met het vlees, zet je die nog even op het bovenste rooster om na te grillen. In de tussentijd maak je dan de groente klaar. Zo heb je alles binnen dezelfde tijd klaar en kan je zowel vlees als groente gelijk serveren. Om ervoor te zorgen dat je geen last hebt van de wind, is er een ingebouwde windscherm aan de barbecueset, voor als je bijvoorbeeld aan het strand of op de camping gaat barbecuen.

Het andere voordeel aan de Princess 112247 is dat je hem op 2 standen kan gebruiken: staand en als tafelmodel. Voor het staand model krijg je een statief mee, waarop je zelfs extra dingen kan zetten zoals je kookgerei, bestek en marinades. Heel handig! Je kunt verder ook de temperatuur regelen naar snel of langzaam grillen, dankzij de traploos regelbare temperatuuroptie.

Het laatste dat we nog over deze elektrische barbecue kunnen vertellen is dat het een heel handige vetopvangbak heeft. Deze opvangbak maakt dat je geen last krijgt van rookwalmen tijdens het barbecuen. Je vult deze bak namelijk met water en wanneer er tijdens het barbecuen vet en sappen vrijkomen, worden ze afgekoeld door dit water. Geen opvliegende asdeeltjes en rookwalmen. Deze opvangbak kan makkelijk leeggegooid worden. Ook de rest van de barbecueset is makkelijk schoon te maken, de roosters hebben namelijk een anti – aanbaklaag.

Ook te koop via:

In het kort
 • Regelbare thermostaat
 • Demonteerbare onderdelen
 • Vetopvangbak

Tefal EasyGrill BG90F5 – Elektrische barbecue

Ons tweede product is van het merk Tefal, de compact gebouwde en stevig uitziende Tefal EasyGrill BG90F5. Deze elektrische barbecue ziet er op het eerste gezicht uit als een tafelmodel en daar kan je hem ook voor gebruiken, maar met het meegeleverde onderstel werkt het staand model net zo goed. De Tefal EasyGrill BG90F5 heeft verder een vermogen van 2300 watt, waardoor het nogal snel op temperatuur komt. Ook wordt de ontstane hitte gelijkmatig verspreid over de barbecue, zodat je zeker bent dat alles gaar is. Handig om te weten is dat het verhittingselement onder de grillrooster zit.

De Tefal EasyGrill BG90F5 heeft een aantal voordelige gebruiksopties. Zo is de temperatuur van de barbecue makkelijk aan te passen, dankzij de regelbare thermostaat. Zoals andere elektrische barbecuesets heeft ook de Tefal EasyGrill BG90F5 een verwijderbare vetopvangbak. De bedoeling is dat deze bak tijdens het barbecuen gevuld is met water, zodat vetten en sappen opgevangen en afgekoeld worden. Hierdoor heb je geen last meer van rondvliegende asdeeltjes en rook. Deze vetopvangbak en het rooster zijn demonteerbaar en kunnen met gemak in de vaatafwasser. Je barbecue is dus zonder al teveel moeite weer schoon.

Tot slot is er nog een knipperlichtje op deze elektrische barbecue. Wanneer dit lichtje rood is, betekent het dat de barbecue gereed is om gebruikt te kunnen worden. Het is dus op de jusiste temperatuur. Erg handig, want dan hoef je niet te gaan schatten.

De conclusie: barbecuen is leuk, maar wanneer je denkt aan het aankrijgen van die lastige kolen, de enorme rook en het schoonmaken van een grote barbecue, dan lijkt het plotseling minder aantrekkelijk. Met de Tefal EasyGrill BG90F5 elektrische barbecue hoeft dat allemaal niet meer; barbecuen wordt weer leuk en gezellig.

Ook te koop via:

In het kort
 • 2 zijtafels
 • Regelbare temperatuur
 • 2 roosters

Excellent Electrics Elektrische Barbecue

Een model dat vanwege haar voordelige features ook in onze top 5 zit, is de een elektrische barbecue van het merk Excellent Electrics. Ook deze elektrische barbecue is een tuinmodel, maar kan net zo makkelijk op het balkon staan. Daar is het veilig voor. De barbecue is ongeveer 86 cm hoog, werkt op 230 V en heeft een vermogen van 2000 watt.

Het eerste dat opvalt aan de elektrische barbecue van Excellent Electrics is haar mooie design. De barbecue set heeft 2 zijtafels, 2 roosters en een extra plateau. De zijtafels en het plateau kunnen gebruikt worden om je keukengerei, bestek, marinades en andere dingen die nodig zijn bij de barbecue, op te zetten. Op het onderste rooster wordt er gegrilld, de bovenste is bedoeld om na te garen/warm te houden. Zo kan alles in 1 keer warm opgediend worden.

Het verhittingselement van deze elektrische barbecue zit onder het rooster. Verder is de temperatuur tijdens het barbecuen makkelijk te stellen met de traploos regelbare temperatuurknop. Zoals andere elektrische modellen heeft ook deze barbecue een vetopvangbak die gevuld moet worden met water. De bak is, evenals het rooster te verwijderen, dus zijn ze makkelijk schoon te maken.

Voor een handige elektrische barbecue die ook mooi staat bij jouw op balkon, moet je dit model van Excellent Electrics zeker uitproberen.

Ook te koop via:

In het kort
 • Regelbare thermostaat
 • In hoogte verstelbaar
 • Veiligheidsschakelaar

Tristar BQ-2811 Elektrische Tafelbarbecue

In tegenstelling met onze eerdere modellen, is deze elektrische barbecue een tafelmodel. Dat neemt niet weg dat je de Tristar BQ-2811 ook gewoon in de tuin kan gebruiken, zolang je een tafel of andere plek hebt om de barbecue neer te zetten. De Tristar BQ-2811 heeft een gewicht van ongeveer 2.4 kg, is in hoogte verstelbaar en heeft antislippootjes. Dit maakt dat je deze barbecue makkelijk kan verplaatsen en overal kan neerzetten. Het blijft relatief stabiel.

De barbecueset heeft verder een vermogen van 2000 watt (het wordt dus snel warm) en heeft een rooster met handvaten. Onder de rooster zit het verhittingselement welke aangesloten is aan de traploze temperatuurregelaar. Tijdens het barbecuen kan de temperatuur dus naar voorkeur hoger of lager worden gezet. Er is natuurlijk ook een vetopvangbak die je voor het barbecuen moet vullen met water. Deze bak is makkelijk te verwijderen, schoonmaken kost je geen moeite.

Het voordelige aan de Tristar BQ-2811 is dat het een aantal veiligheidsmaatregelen heeft. De eerste is een indicatielampje, die aangeeft dat de barbecue aanstaat. Ook is er veiligheidsschakelaar en gaat de barbecue automatisch uit bij een storing.

Conclusie: een gezellige, minder vermoeiende en veilige avond barbecuen begint met de elektrische tafelbarbecue van Tristar, de Tristar BQ-2811.

Ook te koop via:

In het kort
 • Tripod
 • 7 verstelbare standen
 • Hittereflector

Outdoorchef P 420 E Tripod – Elektrische barbecue

Het laatste model van onze top 5 lijkt het meest op een normale houtskoolbarbecue. De barbecueset is van het merk Outdoorchef en zoals de naam het al zegt, is het een tuinmodel. De P 420 E Tripod is een driepotige kogelbarbecue die compact en voorgemonteerd is. Het is verder op 7 verschillende standen verstelbaar en heeft een vermogen van 2000 watt. Deze eigenschappen maken dat je de P 420 E Tripod ook kan gebruiken wanneer je voor een grote groep aan de slag gaat.

Zoals bij andere elektrische barbecuesets heb je ook bij de P 420 E Tripod een rooster met daaronder het verhittingselement. Deze is verbonden aan de regelbare temperatuurknop. Een bijkomend onderdeel van deze barbecueset is de hittereflector. Deze hittereflector zorgt ervoor dat hitte alleen naar het gerecht wordt gestraald, waardoor de hitte efficient gebruikt wordt. Je gerechten zijn daardoor eerder klaar en goed gaar. Er worden daarom temperaturen van 300 graden celcius gehaald. Om het grillen nog beter te laten verlopen is er een deksel op de barbecue. Hitte gaat hierdoor niet verloren. Je hebt er tenslotte nog de vetopvangbak die verwijderbaar is.

Conclusie: moet je barbecuen voor een “massa” en wil je dat toch ontspannen en veilig doen? Dan heb je de P 420 E Tripod elektrische barbecue van Outdoorchef nodig.

Ook te koop via:

Barbecuen is een traditie geworden, niet alleen in Nederland maar over de hele wereld. Het is een leuke manier om buitenshuis tijd door te brengen met je familie en vrienden, terwijl je geniet van heerlijk eten die je zelf klaargemaakt hebt. Velen zien het zelf als een kunst om de traditionele barbecue met kolen precies goed aan te krijgen en vis of vlees net lang genoeg te laten sudderen op het rooster.

Hoe werkt een elektrische barbecue?

Zoveel ervaring heb je niet meer nodig, dankzij de komst van de elektrische barbecue. Het zijn heel handige en vaak compact gebouwde opstellingen die je niet alleen buiten maar ook binnenshuis kan gebruiken. Bij elektrische barbecuesets heb je namelijk niet zoveel rookvorming, waardoor het makkelijk in huis kan. Maar een echte barbecue, dat doen we toch gewoon in de tuin of als het niet anders kan, op het balkon! Wat we vaker horen, is dat men nog steeds niet helemaal begrijpt hoe een elektrische barbecue precies werkt? Eigenlijk is dat heel simpel. Net als een normale barbecueset, heeft een elektrische een rooster waarop vis en vlees gezet worden. Wat de elektrische barbecueset extra heeft, is een verhittingselement. Dit element is of ingebouwd in het rooster of zit er vlak onder en zorgt ervoor dat je binnen korte tijd, een heerlijk stuk barbecue vlees of vis op je bord hebt. Natuurlijk moet de barbecue daarvoor aangesloten zijn op het electriciteitsnet. De meeste elektrische barbecuesets hebben een ingebouwd vetbakje, waar alle vet en olie die tijdens het barbecuen vrijkomen, in wordt opgevangen. Dit kan je weer makkelijk leeggooien na het barbecuen. Voor de rest zien de elektrische barbecuesets er eigenlijk hetzelfde uit.

Waarom zou je een elektrische barbecue moeten kopen?

Een veelgehoorde klacht van de fanatieke barbecue fans is, dat het barbecuen met een elektrische barbecue gewoon niet dezelfde smaak en ervaring geeft als de barbecue met kolen. Dit hoeft natuurlijk niet zo te zijn voor een ieder, de ervaring leert ons dat er over smaak wel te twisten valt.

Daarnaast zijn er een aantal redenen waarom je de elektrische barbecue zeker in huis moet halen. Wij noemen alvast de belangrijkste voor je op:

 • Compact en klein gebouwd. Het kenmerkende aan een elektrische barbecueset is dat ze nogal klein, compact en licht gebouwd zijn. Ook zijn sommige modellen deels inklapbaar. Dit maakt dat elektrische barbecuesets makkelijk te verplaatsen zijn en evengoed op een tafelblad, balkon of terras kunnen staan.
 • Handig en snel in gebruik. Om een elektrische barbecueset te gebruiken, hoef je nou niet perse heel veel ervaring te hebben, de aanwijzingen zijn vaak simpel, het kan dus moeilijk mislopen. Daarnaast warmt een elektrische barbecue heel snel op en heb je dus sneller een heerlijke hap op je bord.
 • Makkelijk schoon te maken. Het komt nu steeds vaker voor dat het rooster en andere delen van elektrische barbecuesets voorzien zijn van een non – stick laagje. Meestal zijn deze delen ook weg te halen, zodat je je barbecue set makkelijk en snel schoonkrijgt.

Zoals je ziet is er reden genoeg om een elektrische barbecueset in huis te halen, vooral als je bijvoorbeeld met ruimte tekort zit, geen kolen mag gebruiken in je buurt of het gewoon makkelijker wilt hebben bij een barbecue. Onze top 5 geeft je een handig overzicht van de beste elektrische barbecuesets om uit te kiezen.