Elektrische Deken

Opzoek naar de beste elektrische deken? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer over de beste elektrische dekens.

Laatste check op januari 2021

Een elektrische deken houdt je lekker warm in de wintermaanden. Het zorgt ervoor dat het bed lekker warm wordt en dat je daardoor rustig in slaap kunt vallen. Door de warme deken voel je je ontspannen en val je sneller in slaap. Een goede nachtrust zorgt ervoor dat je de volgende dag beter kunt functioneren. Een elektrische deken plaats je op je matras of onder je beddenlaken. Hierdoor wordt jouw bed eerst voorverwarmd. Zo heb jij het nooit meer koud tijdens de wintermaanden. Maar niet iedere elektrische deken is even geschikt. Daarom hebben wij voor jou de beste elektrische dekens van dit moment toegelicht in een handig overzicht.

Top 5 Elektrische Deken Best Getest

NaamType DekenMaatvoeringLocatie snoer Meer informatie
Medisana HU 665 ÖkotexOnderdekenEenpersoons Boven | Rechts
Medisana Elektrische Onderdeken HUBOnderdekenEenpersoons Boven | Rechts
AEG WUB5647OnderdekenEenpersoons Boven
Inventum HN197VOnderdekenEenpersoons Boven
Inventum HN197VOnderdekenEenpersoons Boven
[toc]
In het kort
 • Drie verschillende warmtestanden
 • Beveiligd tegen overhitting
 • Uitneembare afstandsbediening

Medisana Wasbare Elektrische Onderdeken HU 665 – Ökotex

In de wintermaanden is het heerlijk om in een warm bed in slaap te vallen. In een koud bed is het moeilijk om goed in slaap te vallen. Je kunt niet goed uitrusten in de nacht en kunt je moe voelen in de ochtend. Daarom is de HU665 de ideale elektrische deken. Hij zorgt voor een goed voorverwamd bed om je dag goed af te sluiten. Een gevaar met “ouderwetse” elelektrische dekens is de kans op oververhitting. De HU665 is veilig, omdat het een beveiliging heeft tegen overhitting. Ook heeft het een automatische uitschakeling na drie uren. Deze deken is zowel geschikt voor volwassenen als kinderen.

Het heeft een 60 Watt verwarming en een afstandbediening met drie warmtestanden. De afstandbediening kun je verwijderen als je de deken in de was doet. De bekleding is gemaakt van stevig katoen, zo kun je heel lang genieten van jouw elektrische deken.

De bovenlaag van de deken is gemaakt volgens de maatschappelijk verantwoorde Textielrichtlijn ‘Ökotex Standard 100’. Het is dus textiel van goede kwaliteit en is op ecologische verantwoorde manier gemaakt.

Conclusie

Deze deken kun je goed gebruiken tijdens de wintermaanden. Hij is beveilig tegen overhitting, dus daarover hoef je je geen zorgen te maken. Ook schakelt hij automatisch uit. Dat is handig voor als je al in slaap bent gevallen. Verder kun je de afstandsbediening gewoon eruit halen om zo de deken te wassen.

Ook te koop via:

In het kort
 • Twee verschillende warmtestanden
 • Afstandsbediening
 • Beveiligd tegen overhitting

Medisana  Elektrische Onderdeken HUB

Met de Medisana Elektrische Onderdeken HUB kun je slapen in een heerlijk warm bed. Door de warme deken wordt je lichaam verwarmd en voel je je ontspannen. Dankzij de verwarming wordt de bloedcirculatie gestimuleerd in de spieren. Na een vermoeide dag voel je dat je helemaal tot rust komt. De elektrische deken zorgt voor een aangename temperatuur. Hierdoor kun je heerlijk in slaap vallen om de volgende dag fris te beginnen.

De elektrische deken heeft een elektrische temperatuurcontrole. Deze regelt de temperatuur  aan de hand van de stand van de schakelaar. Zo kun je zelf bepalen hoe warm je de deken wilt hebben.

De elektrische onderdeken kun je plaatsen op het matras. Aan de zijkanten van zijn er vier lussen. Deze lussen kun je gebruiken om de deken vast te maken aan een band of koord aan het matras. Zorg ervoor dat de elektrische deken strak ligt op de matras en geen vouwen maakt. Op de elektrische deken kun je een beddenlaken plaatsen. Op die manier wordt jouw bed het best verwarmd.

Deze deken kun je plaatsen op je matras en daarop kun je een beddenlaken plaatsen. Je kunt hem vastmaken aan het matras met de bijbehorende lussen. Verder heeft het een afstandsbediening, waardoor je de temperatuur kunt veranderen. Door de warmte van de deken worden je spieren ontspannen en je bloedcirculatie gestimuleerd.

Ook te koop via:

In het kort
 • Hoogwaardige kwaliteitsmateriaal
 • Comfortabel
 • Gebruiksvriendelijk

AEG WUB5647 elektrische deken – 150x70cm

AEG is één van de grote merken als het komt op het gebied van huishoudelijke apparaten. Bij AEG staan vorm en functie centraal. AEG heeft een ruime assortiment aan verschillende huishoudelijke producten. Door het groot assortiment wordt het huishouden een stuk eenvoudiger. De producten zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en zijn daarom van goede kwaliteit. Zo kun je op een comfortabele manier het huishouden doen. Ook geven de gebruiksvriendelijke producten een leuk uitstraling aan je interieur. Bij AEG worden producten steeds doorontwikkeld. Daarom kun je altijd kiezen van de nieuwste designs en de innovatieve functies.

Deze elektrische deken WUB 5647 van AEG zorgt voor een goed voorverwarmd bed. Na een dag hard werken wil je niks beters dan een goede nachtrust. Deze elektrische deken leg je eerst op je matras en doe je er daarna een laken overheen. De WUB 5647 heeft een veiligheidssysteem met oververhittebescherming. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als je in slaap valt. Het schakelt namelijk automatisch uit na acht uur. Verder kun je de temperatuur zelf stellen met behulp van de afstandsbediening. Er zijn drie verschillende temperatuurstanden. Dankzij de hoogwaardige stof en het vakmanschap is onze deken veilig en gaat hij lang mee. Ook kun je deze deken in de wasmachine wassen.

Deze deken kun je plaatsen op je matras en daarop kun je een beddenlaken plaatsen. Ook kun je de temperaturen vanzelf stellen met behulp van de afstandsbediening. Je kunt verder kiezen uit drie temperatuurstanden. Het is gemaakt van kwaliteitsmateriaal en ligt lekker comfortabel.

Ook te koop via:

In het kort
 • Negen verschillende warmtestanden
 • Aparte voetenwarmte
 • Afkoppelbare snoer

Inventum HN197V – Elektrische onderdeken

Wat maakt een gewone avond nou net iets beter? Een heerlijk warm bed. Inventum zorgt al jarenlang voor goede elektrische dekens. Het assortiment is heel groot om jouw huis te voorzien van de beste producten. Dat kun je meteen zien en ook voelen. De producten worden namelijk gemaakt van kwaliteitsmateriaal. De apparaten worden gemaakt van de beste materialen, ook zijn ze duurzaam. Daarom kun je ook heel lang genieten van Inventum producten. Voor deze producten betaal je een hele goede prijs waar jouw bankrekening jou dankbaar voor zal zijn. Ook zien de producten van Inventum er allemaal heel modern uit.

De Inventum HN197V is een onderdeken die je bed voorverwarmd. Zo kun je aan het eind van de dag goed tot rust komen. Geen goede nachtrust kan namelijk ervoor zorgen dat je de volgende dag niet goed kunt functioneren. Ook heeft deze deken een apart instelbare voetenwarmte. Zo kun je lekker in bed stappen met warme voeten. Verder heeft deze deken ook verschillende warmtestanden. Zo kun je de warmte stellen op de temperatuur die geschikt is voor jou. Ook is er een automatische uitschakeling. Zo hoef je je dus geen zorgen te maken voor oververhitting als je in slaap valt.

Deze deken kun je plaatsen op je matras en daarover heen je beddenlaken. Ten opzichte van andere elektrische dekens heeft deze deken een aparte instelbare voetenwarmte. Op die manier blijven je voeten ook warm tijdens het slapen.

Ook te koop via:

In het kort
 • Vier warmtestanden
 • Aparte voetenwarmte
 • Afkoppelbare snoer

Inventum HN1312V 1-persoons – Onderdeken

Aan het eind van een zware dag wil je het liefst in een war bed kruipen. Daar zorgt Inventum wel voor. Het assortiment van Inventum is heel groot om je huis te voorzien van top producten. De kwaliteit van de producten kun je meteen zien en ook voelen. Op deze manier kunnen de producten heel lang mee. Verder zijn de producten heel goed geprijsd. Al de apparaten worden gemaakt van de beste materialen en op een duurzame manier. Ook zien de producten er heel stijlvol uit. Je profiteert dus dubbel; kwaliteitsproducten voor een scherpe prijs.

De Inventum HN1312V is een eens-persoons elektrische deken. Deze zet je eerst onder je beddenlaken. Op deze manier wordt jouw bed eerst goed voorverwarmd. Voor de juiste temperatuur kun je gebruik maken van de standenschakelaar. Hier kun je zelf de temperatuur kiezen die jij het best vindt. Er zijn vier verschillende temperatuurstanden. Ook is er een apart instelbare voetenwarmte en kun je de deken wassen in de wasmachine.

Deze deken moet je eerst plaatsen op je matras en dan een laken eroverheen. Ook heeft deze deken een aparte voetenwarmte. Op deze manier blijven je voeten ook warm. Ook is er een snoer die je kunt afkoppelen. Zo kun je de deken wassen in de wasmachine. Het heeft een afstandsbediening en schakelt automatisch uit. Dit is handig als je al in een diepe slaap bent.

Ook te koop via:

Gezondheidsvoordelen bed verwarming

Gezondheid speelt een belangrijke factor bij mensen. Voor sommige mensen is dat een probleem, omdat hun gezondheid speciale behandeling vereist. Om het dagelijks leven van deze mensen makkelijker te maken hebben bedrijven verschillende producten ontwikkeld voor hen. Deze zijn allen gebruikersvriendelijk en geven goede resultaten.

Een elektrische deken is eeen uitkomst als je het makkelijk koud hebt in bed. Je kunt zo een deken een half uurtje voordat je gaat slapen aanzetten. De elektrische deken is een van de producten die jou kan helpen om een goede nachtrust te krijgen. Na een zware dag voelt niks beters aan dan in bed liggen en uit te rusten. Door een goede nachtrust te krijgen kun je ook de volgende dag goed functioneren. Een elektrische deken is ook goed als je verwarming stuk is of tijdens de winterdagen. Met behulp van de verwarmde onderdeken kun je ’s avonds in een warm bed kruipen. De onderdeken verwarmt het hele lichaam en ontspant het. Zo val je rustig en ontspannen in slaap.

Werking electrische onderdeken

Zorg ervoor dat de verbindingskabels van de deken goed zijn aangesloten. Steek dan het apparaat in het stopcontact. Nadien kun je zelf het gewenste temperatuur bepalen. De onderdeken wordt niet meteen warm, het begint langzaam met opwarmen. Na enkele minuten voel je dat de deken langzaam warmer begint te worden. Wil je het wat warmer hebben dan kun je gebruik maken van de afstandsbediening. Deze beschikt over drie verschillende warmtestanden. Na het bereiken van de gewenste temperatuur zal je deken lekker warm aanvoelen. Je kunt dus gewoon naar bed gaan. Zorg ervoor dat je de deken niet vastmaakt met spelden of andere voorwerpen. Dit kan namelijk gevaarlijk zijn. De deken kun je leggen op je matras en daarover heen je beddenlaken doen. Ook is het belangrijk dat je de dekeken niet gebruikt terwijl het nat is.

Val je snel in slaap dan hoef je je geen zorgen te maken om de elektrische deken. De meeste electrische dekens zijn beveiligd tegen oververhitting en hebben zelfs een automatische uitschakeling na enkele uren. Dat betekent dat de deken niet de hele avond aan blijft staan. Als je klaar bent met het gebruik van de deken moet je hem eerst helemaal laten afkoelen alvoren je het wilt opbergen.

Enkele tips voor het gebruik van een electrische deken:

 • Vervang oude electrische dekens die scheuren vertonen en waarvan het snoer rafelt
 • Laat het snoer nooit tussen de boxsprings en het matras liggen
 • Gebruik geen spelden of andere voorwerpen om de deken vast te maken aan uw matras/ beddenlaken
 • Schakel de deken uit als je voelt dat het oververhit raakt
 • Gebruik de elektrische deken niet voor mensen met een gevoelige huid
 • Was de deken volgens de instructies van de fabrikant
 • Laat de deken goed drogen alvorens je het wilt gebruiken
 • Schakel de deken uit als je het niet gebruikt

Op de markt zijn er verschillende merken en modellen electrische onderdekens. Je hebt hierdoor een uitgebreide keus om eentje te kopen die het beste bij jou past.