Selecteer een pagina

Elektrische fietsverzekering

Opzoek naar een verzekering voor je elektrische fiets. Wij hebben een top 5 gemaakt met de beste elektrische fietsverzekering.

Een standaard fiets zien we vaak voorbijkomen in het verkeer. Maar de elektrische fiets of e-bike blijft niet achter. Veel meer mensen kiezen voor een e-bike omdat ze hiermee langere afstanden kunnen rijden. Deze manier van reizen is geschikt voor mensen die ver van hun werk wonen, niet met de auto willen of kunnen gaan en tegelijkertijd niet in de omgeving van het station of hun werk wonen. Maar wist je dat je je elektrische fiets ook kunt verzekeren? Diefstal en vernieling van e-bikes komt vaak voor. Deze klinken als hele goede redenen om jouw e-bike te verzekeren. Maar bij welke verzekringsmaatschappij kun je je e-bike het best verzekeren? Hieronder volgen er enkele fietsverzekeringsmaatschappijen.

Beste Elektrische fietsverzekering

Waarom zou je kiezen voor een fietsverzekering?

Voordeel 1

Na diefstal krijgt u een nieuwe fiets na een bepaalde periode.

Voordeel 4

Geen eigen risico bij diefstal.

Voordeel 2

Accessoires zijn meestal meeverzekerd.

Voordeel 3

Handig voor wanneer je op vakantie gaat.

Nu we de redenen voor het kopen van een fietsverzekering hebben toegelicht, gaan we door naar de top producten van dit moment. Lees ze zorgvuldig door voordat je besluit er een aan te schaffen.

Simplesurance

Geen fiets is zo heerlijk als een elektrische fiets. Als je eenmaal gewend bent om te fietsen op een e-bike dan wil je niet zo snel meer overstappen op een fiets zonder elektrische ondersteuning. Maar wat als je door diefstal of schade  plotseling zonder je fiets komt te zitten? Wat doe je als jij schade veroorzaakt bij een ander met jouw elektrische fiets? Gelukkig kun je je verzekeren tegen e-bike ongemakken.

Waarom  een elektrische fiets verzekeren?

Als je e-bike wordt gestolen of het loopt schad op buiten jouw schuld dan kan je in de kosten komen te zitten. Dit is vaak lastig, want de elektronische onderdelen zoals de motor, fietscomputer of accu controller zijn niet alleen duur maar ook gevoelig voor schade. Het dekken van dit risico op onvoorziene kosten is de hoofdreden om je e-bike te verzekeren.

E-bike verzekering van simplesurance

Een e-bike koop je niet zomaar, als je het goed onderhoudt dan kan het wel jaren meegaan. De aankoop van een nieuwe elektrische fiets is meestal geen kleien investering. Daarom wordt het dan ook aangeraden om deze te verzekeren.  Je kunt de e-bike ook  tegen beschadigingen verzekeren hieronder vallen schade door vandalisme, elektrische schade of bedieningsfouten. De e-bike verzekering van simplesurance biedt in zulke gevallen de optimale dekking. Met een ee-bike verzekering van de simplesurance  ben je verzekerd tegen diefstal, inbraak en beschadiging door vandalisme of roof en elektrische schade. Met een verzekering van simplesurance ben je goed verzekerd tegen een lage prijs. Bij simplesurance is je e-bike in heel Europa verzekerd en je contract loopt na een jaar af. Bij de e-bike verzekering van simplesurance is er geen sprake van eigen risico. Ben je op zoek naar een fietsverzekering waarbij alles snel en online geregeld wordt? Dan zit je goed bij simplesurance.

Bij simplesurance is je fiets  meteen verzekerd zonder wachttijd. Het handige is dat je zelfs online een e-bike verzekering kunt aansluiten. Het enige wat je moet invullen is je persoonlijke informatie en het framenummer van je fiets. Het voordeel van een verzekering hier aansluiten is dat je 3 maanden na aankoop je fiets alsnog kunt verzekeren. De verzekering is in heel Europa geldig, zodat je fiets ook op reis in het buitenland altijd goed gedekt is.

Interpolis

Veel mensen kiezen vaker voor een elektrische fiets. Het kan lange afstanden rijden en je hoeft er minder hard op te trappen bij bijvoorbeeld tegenwind of op heuvels. Als je een elektrische fiets koop is het verstandig om deze te verzekeren. Maar waarom eigenlijk? De onderdelen van een elektrische fiets zijn namelijk niet goedkoop. Denk maar aan diefstal of schade aan je fiets. De kosten van een elektrische fietsverzekering kunnen namelijk ook verschillen. Dit is afhankelijk van het type model van de fiets, de type verzekering en de regio waar je woont

Met een elektrische fiets kun je meerdere kilometers afleggen dan met een normale fiets. Tegenwind, heuvels en lange afstanden zijn dus geen probleem. Doordat deze fiets elektrische trapondersteuning biedt of is uitgerust met een motortje kun je gemakkelijk lange afstanden afleggen. Fietsen op een elektrische fiets brengt echter ook risico’s met zich mee. Door de hoge snelheid is er bijvoorbeeld meer kans op schade of bij diefstal kan men er met de accu mee vandoor gaan. In zulke situaties is het dus prettig als je fiets is verzekerd.

Interpolis elektrische fiets verzekering

Met de fietsverzekering van Interpolis ben je verzekerd voor:

 • schade na aanrijding of botsing;
 • diefstal van onderdelen van je elektrische fiets
 • schade als je fiets omvalt of in het water terecht komt
 • schade aan je fiets aangericht door een ander

Het is vervelend als je fiets beschadigd raakt of gestolen wordt. Met een fietsverzekering kun je dus met een gerust gevoel de weg op. Ook ben je dan verzekerd tegen schade en diefstal. Steeds meer mensen maken gebruik van een elektrische fiets. Met een fietsverzekering van Interpolis is ook de accu van je fiets verzekerd. Met de Interpolis fietsverzekering kun je fietsen verzekeren met een maximale aanschafwaarde van €5.000,-. De onderdelen die  deel uitmaken van je fiets zijn ook verzekerd. Leent iemand je fiets? Dan ben je ook verzekerd tegen schade en diefstal.

Unive

Unive is een van de grootse zorgverzekeraars. Maar ook je fiets kun je bij hen verzekeren. Het klink misschien een gek idee, maar bij gevallen als schade of diefstal is het wel vervelend dat je opeens niet meer over een vervoersmiddel beschikt. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een elektrische fiets. Een elektrische fiets heeft namelijk meer voordelen dan een standaard fiets. Je kunt er langere afstanden mee afleggen, je hebt geen moeite om te trappen bij tegenwind of heuvels en er zijn zelfs inklapbare elektrische fietsen. Maar ook worden er veel fietsen gestolen en bij een elektrische fiets heb je het nadeel dat men er ook vandoor gaat met je accu. Gelukkig kun je tegenwoordig gemakkelijk je fiets verzekeren met een passende fietsverzekering. Het is mogelijk om zaken als diefstal en schade te verzekeren, maar ook je accessoires verzekeren is mogelijk. Onder accessoires vallen onderdelen zoals een fietstas, fietsmand en kinderzitje.

Een fietsverzekering is niet verplicht, maar is wel een handig hulpmiddel. Als je in een drukke stad woont zul je het al meegemaakt hebben, je fiets gestolen of beschadigd. Ben je opzoek naar een goede fietsverzekering? Dan kun je kiezen voor Unive. Unive houdt het graag simpel zodat de klant een duidelijk overzicht heeft welke risico hij wel of niet wilt dragen. Ook vindt Unive het belangrijk dat haar klanten een duidelijk overzicht hebben van hun eigen financiële situatie. Bij Unive kun je zelfs een korting ontvangen als je meerdere verzekeringen aansluit. Met de fietsverzekering van Unive ben jealtijd veilig op weg. Om tegen diefstal verzekerd te zijn moet je je fiets wel op slot doen met een ART goedgekeurd slot. De voordelen van een Unive fietsverzekering zijn

 • diefstal en beschadiging van de fiets
 • 3 jaar lang nieuwwaarderegeling
 • een snelle schadeafhandeling
 • voordelige premie per jaar

Wil je dus veilig en met een vertrouwd gevoel de weg op? Kies dan voor een fietsverzekering van Unive.

Unigarant

Een elektrische fiets werkt op basis van een trapkrachtsensor of een speedsensor. Er is op een elektrische fiets nog wel wat eigen spierkracht nodig, maar dit is vele malen minder dan op een gewone fiets. Het voordeel van een elektrische fiets is dat je langere afstanden kunt afleggen en je hebt geen last van tegenwind. Bij een elektrische fiets dient de elektromotor  namelijk als trapondersteuning. Tijdens het fietsen krijg je dus een duwtje in de rug waardoor je minder kracht hoeft te zetten. Vooral tijdens lange fietsafstanden, met tegenwind en heuvels is dit erg prettig. Hierdoor raakt je minder snel vermoeid en blijf je toch in beweging.

Unigarant fietsverzekering

Ga je even boodschappen halen, een fietstocht maken of ga je in een drukke stad en neem je je fiets mee? Dan is het een goed idee om je fiets te verzekeren. Voor welk doeleinde je een elektrische fiets ook gebruikt met de Unigarant elektrische fietsverzekering ben je verzekerd tegen schade en diefstal van je fiets. Wordt je elektrische fiets binnen drie jaar gestolen? Dan vergoed Unigarant je de nieuwwaarde van je elektrische fiets. Ook heb je geen eigen risico bij diefstal en kun je zelf kiezen hoe je de premie wilt betalen. Kies dus een verzekering van Unigarant en ga met een gerust hart de weg op. Bij Unigarant kun je zelfs kiezen uit twee soorten basisdekkingen voor een fiets. Heb je ook accessoires gekocht bij je elektrische fiets? Met de elektrische fietsverzekering kun je het ook meeverzekeren. Dat kan eenvoudig door de waarde hiervan op te tellen bij het bedrag van je elektrische fiets. Krijgt je fiets tijdens het rijden een of andere schade en is het buiten jouw schuld? Dan wordt ervoor gezorgd dat diegene aansprakelijk wordt gesteld voor de schade van jouw fiets.  Neem dus een fietsverzekering van Unigarant en ga met een gerust hart op weg met je fiets.

Meer informatie over elektrische fietsverzekering

Meer informatie elektrische fietsverzekering

Een fiets is voor veel mensen een handig vervoersmiddel. In drukke steden is het namelijk ook veel goedkoper dan een auto. Ook zie je steeds vaker de elektrische fiets voorbijkomen. Hiermee kun je een langere afstand rijden en hoef je minder energie te verbuiken. Het handige is dat men hun elektrische fiets nu overal kan meenemen. Rijden met een elektrische fiets is geschikt als je een eindje woont van het werk, als je niet met de auto naar het werk kunt gaan of als je naar het station moet. Als je de elektrische fiets met een standaard fiets vergelijkt, ontdek je enkele voordelen. 

Goed voor lange afstanden: de elektrische fiets heeft grote voordelen in vergelijking met een standaard fiets. Als het op lange afstanden neerkomt kun je beter met een elektrische fiets gaan. Het is makkelijker en je komt er sneller aan.

Goed tijdens slecht weer: de elektrische fiets is beter in gebruik met slecht weer. Door de trapondersteuning heb je veel minder last van tegenwind. Op die manier kom je niet moe aan op je plaats van bestemming.

Praktisch: een elekrische fiets heeft enkele versnellingen die je zelf kunt instellen.

Voordelen van een elektrische fiets

Elektrische fietsen hebben meerdere voordelen ten opzichte van normale fietsen. Tijdens het fietsen krijg je namelijk een duwtje in de rug. Hierdoor wordt je minder moe en kun je langere afstanden afleggen. Bezweet op het werk aankomen is met een elektrische fiets verleden tijd. Daarnaast zijn elektrische fietsen een goed alternatief voor de auto of het openbaar vervoer. Ze zijn dus geschikt voor dagelijkse ritten naar het werk, school of als je boodschappen moet halen. Elektrische fietsen zijn ook robuust en kunnen tegen een stootje. Elektrische fietsen hebben een praktische gebruiksgemak en hebben weinig onderhoud nodig. Wil je een elektrische fiets kopen? Op de markt zijn er namelijk verschillende soorten modellen en merken waaruit je kunt kiezen. De aanschaf van een goede elektrische fiets is vaak een investering, het is dus belangrijk dat je het verzekerd.

Elektrische fiets verzekeren

Omdat een elektrische fiets beschikt over een paar dure onderdelen is het verstandig om het ook te verzekeren.  De kosten van een elektrische fietsverzekering zijn afhankelijk van het type fiets, het type verzekering en de regio waar je woont. Een elektrische fiets kun je op verschillende manieren verzekeren. Elektrische fietsen worden vaak gestolen. Met een goede verzekering kun je dus met een veilig gevoel fietsen.  De meeste mensen sluiten een allriskverzekering voor hun elektrische fiets af. Maar je kunt het ook verzekeren tegen diefstal of schade. Er zijn drie verschillende soorten fiets verzekeringen

 • Verzekering tegen diefstal
 • Een all-risk verzekering
 • Een WA verzekering

Wordt jouw elektrische fiets binnen de eerste drie jaar gestolen? Dan krijg je het hele verzekerde bedrag vergoed. Ook is schade als gevolg van diefstal verzekerd. Veel mensen kiezen voor een all-risk verzekering. Wat houdt een all-riskverzekering in? Als de fiets beschadigd raakt, bijvoorbeeld door een val of een aanrijding, dan wordt dat vergoed. Ook schade aan de accu door vallen of stoten is verzekerd. De schade aan de accu is dan mee verzekerd en ook de accessoires die horen bij de fiets. Beschik je over een elektrische fiets, vergeet dan niet om  een fietsverzekering aan te sluiten.