Elektrische Haard

Opzoek naar de beste elektrische haard? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer over de beste elektrische haarden.

Laatste check op januari 2021

Tijdens de wintermaanden wil je natuurlijk lekker warm blijven. Veel mensen hebben een verwarming in huis en soms zelf een open haard. De laatste jaren is ook de elektrische haard sterk in opkomst gekomen. Ze hebben een modern design en het enige wat je ervoor nodig hebt is stroom. Voor elektrische openhaarden heb je dus ook geen schoorsteen nodig, maar ze houden je wel warm. Er wordt geen gebruik gemaakt van echt vuur, maar van een ‘vlammenbeeld’. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een elektrische sfeerhaard, omdat het een moderne en stijlvolle look geeft aan hun interieur. Er zijn verschillende soorten elektrische haarden op de markt. Hieronder zijn de beste elektrische haarden toegelicht in een handig overzicht.

Top 5 Elektrische Sfeerhaard

NaamVermogenAantal warmtestanden Temperatuur veiligheid Meer informatie
Elektrische haard2000 Watt2Ja
Elektrische haard1500 Watt2Ja
Monzana Elektrische haard1800 Watt2Ja
Euromac EUROM WoodLand2000 Watt2Ja
Woodfire Montpellier-1Nee
[toc]
In het kort
 • Gemaakt van metaal en glas
 • Heeft een ingebouwde kachel
 • Beschikt over twee warmte instellingen

Elektrische haard met open haard vlameffect 2000W

Deze elektrische haard heeft een modern ontwerp die geschikt is voor elk interieur. Het heeft een witte rand en een realistische vlammenbeeld. Door het ontwerp lijkt het op een echte open haard. Voor deze elektrische haard heb je geen schoorsteen nodig. Het enige wat je hoeft te doen is het in de stopcontact plaatsen. Ook geeft deze elektrische haard  een warme verlichting in de kamer. De helderheid van de vlammen kun je zelf ook instellen. Naast een vlammenbeeld beschikt de haard ook over een kachel. De warmte-uitstoot kun je zelf verstellen via een ingebouwde controller.

Deze haard beschikt over twee warmte instellingen. Deze kun je zelf instellen met behulp van de besturingselementen. Deze zijn makkelijk om te bedienen en zodanig geplaats dat het niet meteen opvalt. Ook kun je kiezen uit twee functies van werking. Je kunt alleen genieten van het vuur of het vuur in combinatie met de kachel. De kachel is namelijk ingebouwd.

Dit is dus een elektrische haard die zorgt voor een leuke sfeer in jouw woonruimte. Het heeft een mooie witte kleur en lijkt bijna op een echte haard. Ook heeft deze haard een automatische uitschakeling. Als je dus per ongeluk vergeet om het uit te doen is dat geen probleem. Verder heeft het een thermostaat beveiliging die beschermt tegen oververhitting. Achter de voorklep zitten de besturingselementen. Je ziet het meteen en dat is het mooie ervan. Door de realistische vlammenbeeld lijkt het net of er echte vlammen aan het branden zijn. Ten slotte is deze haard gemakkelijk te installeren.

Ook te koop via:

In het kort
 • Gemaakt van metaal en glas
 • Ingebouwde kachel
 • Twee verschillende warmte instellingen

Elektrische haard met open haard vlameffect 1500W

In vergelijking met het vorige product heeft deze elektrische haard een apart model. Veel elektrische haarden komen in rechthoekige en soms vierkante modellen. Echter heeft deze haard een ovale vorm. Het is wit van kleur en heeft een levensechte vlammenbeeld. Daamee lijkt het alsof er echt vlammen aanwezig zijn in de haard. Door de vorm en  warme verlichting zorgt deze haard voor een romantische sfeer in de huiskamer. De helderheid van de vlammen kun je ook zelf instellen. Daarnaast beschikt deze haard ook over een kachel.

Met deze kachel creer je een warme gezellige huis. De kachel beschikt over twee verschillende warmte instellingen. Hiermee kun je zelf bepalen hoe warm je het wilt hebben. Ook kun je ook ervoor kiezen om alleen van de vlammen te genieten of de vlammen in combinatie met de kachel. Deze kachel is veilig en schoon. Dat wil zeggen dat je je geen zorgen hoeft te maken over roet of rook. Verder is deze haard beschermd tegen oververhitting.

Wil je dus een gezellige warme of romantische sfeer in huis? Dan kun je voor deze kachel kiezen. Deze kachel valt door haar vorm zeker op in jouw woonruimte. Ook lijkt het erop alsof er echte vlammen aanwezig zijn in de haard. Deze kachel beschikt ook over een thermostaat beveiliging tegen oververhitting. Ten slotte is het heel makkelijk om te installeren. Deze haard beschikt echter niet over een automatische uitschakeling. Als je dus uit huis gaat of naar bed dan moet je hem uitzetten. De besturingselementen van de haard zijn aan de achterkant geplaatst.

Ook te koop via:

In het kort
 • Geschikt voor ophang wandmontage
 • Beschikt over een afstandsbediening
 • Beschikt over twee warmte instellingen

Monzana Elektrische – Ophang – Wandhaard – met – open – haard – vlameffect – 1800W

De Monzana elektrische haard onderscheid zich van andere modellen elektrische haarden. Waarom? Omdat deze elektrische haard niet het normale vloer-type model is. Het is namelijk een ophang elektrische haard. Het heeft een moderne uitstraling en zorgt ervoor dat jij een aparte en unieke uitziende haard hebt. Door de zwarte omlijsting lijkt het erop alsof de hard ‘ingebouwd’ is in de muur. Dat geeft het dus die unieke uitstraling. De haard geeft een warme verlichting in de huiskamer en de vlammen zien er net echt uit. Deze haard heeft ook een kachel. Ook komt het met twee verschillende warmte niveau’s.

Deze elektrische haard beschikt over twee verschillende warmte niveau’s. Daarmee kun je zelf bepalen hoe warm je het wilt hebben. Je kunt ook ervoor kiezen om alleen te genieten van de vlammen of in combinatie met de kachel. Deze kachel is veilig en schoon. Je hoeft je geen zorgen te maken over roet en rook.

Wil je dus een moderne look in je huiskamer dan kies je voor de kachel van Monzana. Je kunt het heel eenvoudig ophangen aan de muur. De kachel is heel handig om te gebruiken, omdat je er een afstandbediening mee krijgt. Zo kun je hem vanuit je luie stoel aan- of uitschakelen. De afstandsbediening heeft wel batterijen nodig. De elektrische haard is veilig en is beschermd tegen oververhitting. Het geheel is gemaakt van staal en de voorzijde van speciaal getemperd glas.  De vlammen hebben een LED effect. Deze haard beschikt niet over een timer en heeft ook geen automatische uitschakeling. Als je er klaar mee bent moet je het dus zelf uit doen.

Ook te koop via:

In het kort
 • Ophangbaar aan de muur
 • Twee verschillende warmtestanden
 • Gemaakt van metaal en glas

Eurom Woodland 2000 Sfeerhaard 1000-2000 W | Elektrische openhaard met vlameffect

Vind je de vierkante of rechthoekige haarden een beetje eentonig? Dan heeft Eurom Woodland een stijlvolle haard. Het is recht aan de zijkanten een heeft een mooie curve aan de bovenkant. Dat geeft de haard een aparte look. Alhoewel je deze elektrische haard ook kunt plaatsen op de vloer, is het een haard die je kunt ophangen aan de muur. Dat geeft een unieke uitstraling aan je wand. De vlammen geven een sfeervolle licht uitstraling. Ook heeft deze haard een kachel.

De warmte van de haard kun je zelf instellen. Het heeft een afstandsbediening en twee verschillende warmtestanden. Ook kun je de haard alleen als decoratie gebruiken. Je kunt genieten van de vlammen of van de vlammen in combinatie met de kachel. De vlammen hebben een realistische vlammen effect. Deze kun je apart van elkaar regelen. Ook heeft de haard  een beveiliging tegen oververhitting.

De omkasting van de haard is van metaal en glas en het glasscherm is vlak. Als je dus een aparte look in je huis wilt hebben kun je kiezen voor de kachel van Eurom Woodland. Het is handig in gebruik door de afstandsbediening die werkt met batterijen. Vanuit je stoel kun je het dus aan- of uitschakelen. De elektrische haard is veilig en is beschermd tegen oververhitting. Deze haard beschikt niet over een timer en heeft ook geen automatische uitschakeling. Als je er klaar mee bent moet je het dus zelf uit doen.  Tenslotte is het heel makkelijk om deze haard te installeren. Het is ook kind veilig en beschikt over een controlelampje.

Ook te koop via:

In het kort
 • Glazen ruit
 • Pootjes voor versteviging
 • Gemaakt van kwaliteitsmateriaal

Woodfire Montpellier

Hou je van een klassieke look voor een haard? Dan heb je de Woodfire Montpellier. Deze heeft geen moderne look, maar heeft eerder een look van ‘grootmoeders tijd’. Dat komt ook door de zwarte kleur. Dit type haard is niet geschikt om op te hangen, maar is een vloermodel. Het heeft een glazen ruit waardoor je de vlammen kunt zien. Hierdoor krijgt je woonruimte een warme en knusse verlichting.

De Woodfire Montpellier is een stijlvolle en klassieke houtkachel. Ook is het gemaakt van kwaliteitsmateriaal. Voorin heeft het een glazen ruit, waardoor je zicht hebt op je houtvuur. Verder kun je de haard aansluiten op je CV. Zo kun je niet alleen genieten van het zicht maar kun je ook besparen op je energierekening.

Wil je dus een gezellige warme  sfeer in huis? Dan kun je voor deze kachel kiezen. Het is heel opvallend door de kleur en het model.  Deze haard beschikt echter niet over een automatische uitschakeling. Als je dus uit huis gaat of naar bed dan moet je hem uitzetten. Het heeft verder geen thermostaat en ook geen timer. Verder heeft het een warmtestand die je lekker warm houdt.

Hou je niet zoveel van moderne apparatuur, maar wil je wel een haard die je lekker warm houdt? Dan kun je kiezen voor de Woodfire Montpellier. Het heeft een antieke look en staat heel leuk in de woonruimte. De haard staat stevig op pootjes, zodat het niet makkelijk kan verschuiven. Verder wordt de haard geleverd met een secundaire luchttoevoer.

Ook te koop via:

Voordelen Elektrische Sfeerhaard

Elektrische haarden zijn stijlvol en passen in elke woonruimte. Je kunt ze gewoon stoppen in het stopcontact en genieten van de vlammen en de warmte. Ook kun je het gebruiken als sfeerhaard. Verder zijn er verschillende modellen elektrische haarden te verkrijgen. Zo heb je modellen voor de vloer, maar ook modellen voor tegen de wand. Verder is het vlammenbeeld zodanig realistisch gemaakt dat ze lijken op echte vlammen. Tenslotte komen elektrische haarden met verschillende warmte standen, waardoor je zelf de warmte kunt bepalen.

Er zijn twee belangrijke redenen waarom je een elektrische haard zou installeren. Een elektrische haard zorgt voor sfeer en gezelligheid. Je kunt de vlammen zonder warmte aanzetten en genieten van een leuke dinner of movie night. Maar je kunt een elektrische haard ook gebruiken als aanvullende warmte bron. In tegenstelling tot een traditionele open haard heb je directe controle over de hoeveelheid warmte die wordt gegenereerd. Elektrische haarden komen namelijk met verschillende warmte standen.

Hoe werken elektrische openhaarden?

De warmte en het LED beeld met de vlammen worden rechtstreeks door elektriciteit opgewekt. Je hebt geen schoorsteen of ontluchtingspijp nodig. Ook zijn de kachels van elektrische haarden schoon. Dat wil zeggen dat je je geen zorgen hoeft te maken over rook en roet, want de uitgestraalde warmte is schoon. Duurdere modellen hebben een thermostaat, zo kun je zien wat de temperatuur is. Vanzelfsprekend is de warmte die uit een elektrische haard komt niet zo warm als die van een houtkachel.

De meeste elektrisch haarden worden geleverd met een afstandsbediening. Zo kun je vanuit je luie stoel de haard aan- en uitzetten. Ook kun je de warmtestand hiermee bedienen. Alle haarden kunnen handmatig bediend worden. De afstandsbediening is bedoeld als comfort. Je hoeft je dus geen zorgen te maken wanneer de afstandsbediening niet werkt.

Een elektrische haard is voor veel mensen een bewuste keuze. Ze willen hun gasverbruik beperken. Ook als je zonnepanelen hebt is het makkelijk om een elektrische haard in huis te hebben. Ook is het een duurzaam alternatief voor een gashaard.

Een belangrijk voordeel van een elektrische haard is dat deze geen rookkanaal nodig heeft. Ook hoef je geen gasleiding ervoor te installeren. Ze zijn eenvouding te installeren, met een druk op de knop is de haard aan.

Hoe kostenefficiënt zijn elektrische haarden?

Als je de haard alleen maar gebruikt voor de vlameffecten, werkt deze tegen dezelfde kosten van een aantal led lampen. De kosten gaan omhoog als je de haard ook gebruikt als verwarmings element. Bij een elektrische haard wordt de energie omgezet in warmte. De aankoop van een elektrische haard is ook een milieuvriendelijke keuze. Aangezien er geen rookgassen zijn, is deze niet alleen veilig voor het milieu, maar ook voor jouw gezin.

Tenslotte zijn vrijwel alle elektrische haarden als plug-and-play ontworpen en om te werken in een standaard stopcontact. Ben je dus van plan een elektrische haard aan te schaffen? Dan kun je kijken wat jouw persoonlijke wensen zijn. Op basis daarvan kun je de verschillende elektrische haarden met elkaar vergelijken voordat je een keuze maakt.