Elektrische Heggenschaar

Opzoek naar een elektrische heggenschaar? Wij hebben een top 5 gemaakt met de beste elektrische heggenscharen.

[toc]

Wanneer je de vorm van je haag wilt veranderen, dan doe je dat met een haag- of heggenschaar. Hiervoor kun je een heggenschaar gebruiken. Maar als je haag heel hoog is dan ben je hier enorm lang mee bezig. Een goede uitkomst is dus de elektrische heggenschaar. Een elektrische heggenschaar is handig als je haag heel hoog staat en je veel moet snoeien of trimmen. Verder kan je met een elektrische heggenschaar in verschillende modellen snoeien. Bovendien zijn elektrische heggenscharen heel krachtig en maken ze niet zoveel lawaai. Er zijn verschillende soorten elektrische heggenscharen op de markt. Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt met de Top 5 Beste Heggenschaar Elektrisch

Top 5 Beste Heggenschaar Elektrisch

NaamGeschikt voor diameter takMet draaibare kop of zwaardDraadloosMeer informatie
Bosch AHS 450-16Takdikte: Ø16mm NeeJa
Bosch AMW 10Takdikte: Ø16mmJaNee
Powerplus POWEG4010Takdikte: Ø16mmNeeNee
Bosch Heggenschaar AHS 45-16Takdikte: Ø16mmNeeNee
Einhell GC-HH 9048Takdikte: Ø15mm JaJa

Waarom zou je kiezen voor een Elektrische Snoeischaar ?

 

 

Licht in gebruik

Elektrische heggenscharen zijn licht in gebruik. Op die manier is het prettig om met het apparaat te werken en vermoei je jezelf niet al teveel.

Verzekerd van een goed resultaat

Met een elektrische snoeischaar ben je verzekerd van een goed resultaat. Je hebt controle over het apparaat en je hebt een beter beeld tijdens het trimmen en snoeien.

Snel en efficient

Elektrische heggenscharen doen het werk veel sneller dan wanneer het handmatig gedaan zou worden. Ook is het efficient als je hoge heggen wilt trimmen.

Makkelijk om te onderhouden

Een elektrische snoeischaar is makkelijk om te onderhouden. Ook krijg je er vaak een beschermhoes bij.

Elektrische heggenschaar kopen?

 

Nu we de redenen voor het kopen van elektrische heggenschaar hebben toegelicht, gaan we door naar de top producten van dit moment. Lees ze zorgvuldig door voordat je besluit er een aan te schaffen. Elektrische heggenscharen zijn er namelijk in vele soorten met elk soort zo zijn eigen eigenschappen en functies. Lees onze product reviews dus zorgvuldig door om er zeker van te zijn dat jij de electrische heggenschaar koopt die bij jouw past en aan jouw wensen voldoet!

Bosch AHS 450-16 Elektrische Heggenschaar – 450 Watt – 46 cm zwaardlengte – 16 mm mesafstand

Met de Bosch AHS 450-16 kun je bosjes en heggen snoeien. Het is groen van kleur en heeft twee handgrepen, zodat hij stevig in je handen blijft. Het is een krachtige heggenschaar, waarmee je  dichtbegroeide struiken goed kunt snoeien. Ook is het licht van gewicht, waardoor het makkelijk is om te gebruiken. Deze elektrische heggenschaar is draadloos en werkt op een accu. Dat wil zeggen dat je overal in je tuin ermee kan snoeien en je geen rekening hoeft te houden met de lengte van een draad. Zelfs als je haag twee meter hoog is kun je met deze heggenschaar werken. Voor de veiligheid heeft dit apparaat ook een mesafdekking.

Met deze elektrische heggenschaar heb je binnen no time een nette getrimde haag. Het is zodanig ontwikkeld dat je tijdens het werken geen last krijgt van pijn aan je armen of rug. Er is ervoor gezorgd dat deze heggenschaar heel licht is van gewicht. Bovendien heeft het handgrepen die zorgen voor een comfortabele werkpositie. De motor is heel sterk en de mes heeft een afstand van 16mm. Je hoeft dus niet op een bankje of ladder te gaan staan om te snoeien.

Wil je dus zelf je tuin onderhouden? Dan kun je de Bosch AHS 450-16 aanschaffen. Een lichte elektrische heggenschaar met een sterke motor. Zo kun je comfortabel te werk gaan en heb je geen last van pijn tijdens of na het werken. Voor je veiligheid komt deze elektrische schaar bovendien ook met een mesafdekking. Op die manier kun je hem veilig opbergen in je schuur.

Bosch heggenschaar

Specificaties

Sterke motorcapaciteit
Messenafstand:16mm
Gewicht 2.6kg

Voordelen
+  Draadloos
+  Stevige handgrepen

Nadelen
 Geen

Bosch AMW 10 HS Elektrische Heggenschaar op steel – 1000 Watt – 43 cm zwaardlengte

De Bosch AMW 10 HS is een krachtige heggenschaar. Deze bestaat uit twee onderdelen: een aandrijfeenheid en een hegsnoei voorzetstuk. Hiermee kun je bosjes en heggen die dichtbegroeid zijn goed snoeien. Vanwege het draaibare snoei voorzetstuk kun je het ook gebruiken zonder een ladder. Deze elektrische heggenschaar is echter niet draadloos. Dat geeft niet, want de heggenschaar is heel lang. Dat wil zeggen dat je zelf een hoge haag ermee kunt trimmen.

Deze elektrische heggenschaar is veelzijdig en krachtig. Dankzij de sterke motor krijg je altijd de beste resultaten. Ook heeft het een 180 graden draaibare snoei voorzetstuk. Het is een goede uitkomst om heggen te snoeien zonder het gebruik van een ladder. Ook kun je grote takken moeiteloos ermee snoeien. Voor een comfortabele werkpositie krijg je er een werkriem bij. Op die manier zorg je ervoor dat je lichaam niet wordt overbelast. Deze elektrische heggenschaar is niet licht van gewicht. Met de werkriem krijg je dus extra steun.

Zoek je dus een heggen schaar met een sterke motor? Of ben je van plan je tuin te onderhouden? Dan is de Bosch AMW 10 HS hiervoor geschikt. Deze elektrische heggenschaar heeft een sterke motor en je kunt zelfs een hoge haag ermee trimmen. Omdat het een draaibare snoei voorzetstuk heeft hoef je niet te gaan klimmen op een ladder. ook kun je moeiteloss de voorzet apparaten vervangen. De aandrijfeenheid is geschikt om takken te snoeien tot wel 2meter hoog. Dit alles kun je dus heel makkelijk doen met één toestel.

Snoeischaar elektrisch

Specificaties

Motorcapaciteit van 1000W
Messen afstand:15mm
180°-hoekverstelling voor eenvoudig bovenhands snoeien

Voordelen
+  Veelzijdig: trimmen en snoeien
+  Lange meslengte

Nadelen
Niet draadloos

Powerplus POWEG4010 Elektrische heggenschaar – 520 W – 55 cm zwaardlengte

De POWEG4010 elektrische heggenschaar is goed voor het snoeien van je haag of je struik. Op die manier groeit je haag of struik weer mooi in vorm. Deze elektrische heggenschaar is geschikt voor kleine snoeiwerken. De Powerplus POWEG4010 is niet draadloos en komt met een snoer. Het is heel krachtig en de snijdende messen zijn vlijmscherp. Deze dubbelzijdig snijdende messen hebben een meslengte van ongeveer 55 cm.

Wil je dus een nette getrimde haag? Dan komt deze elektrische heggenschaar goed van pas. Ook heeft het een elektrische veiligheidsrem. Mocht er gevaar zijn dan stopt deze veiligheidsrem heel snel het mes. Op die manier wordt er voor jouw veiligheid gezorgd en dat de heggenschaar goed blijft werken. Ook is ervoor gezorgd dat dit product heel licht is van gewicht en wendbaar. Op die manier vermoei jij je lichaam niet onnodig.

Wil je dus al een tijdje je haag trimmen? Of heb je last van dichtbegroeide struiken? Dan is dit een goed product. De POWEG4010 heeft een sterke motor en twee handvaten. Dit zorgt ervoor dat het apparaat stevig in je handen blijft. De messen van deze elektrische heggenschaar kunnen takken snijden met een dikte tot wel 16mm. Ben je klaar dan kun je de heggenschaar veilig opbergen met de beschermhoes. Verder maakt deze heggenschaar bijna geen lawaai. Voor het mes krijg je ook een mesbeschemer erbij. Deze heggenschaar is wel voorzien van een korte netsnoer. Heb je dus een grote tuin of is je haag heel hoog? Dan heb je wel een verlengsnoer nodig.

Elektrische snoeischaar

Specificaties

Vermogen van 520W
Gewicht: 2.16kg
Snijcapaciteit: van max. Ø 16 mm

Voordelen
+  Heeft elektrische veiligheidsrem
+  Komt met beschermhoes en mesbeschermer

Nadelen
 Korte netsnoer

Bosch Heggenschaar AHS 45-16

Met de Bosch AHS 45-16 kun je bosjes en heggen snoeien. Het is groen van kleur en heeft twee handgrepen, zodat hij stevig in je handen blijft. Diis een lichte en krachtige heggenschaar om comfortabel heggen te snoeien. Dankzij het gewicht kun je de heggenschaar moeiteloos bedienen. Ook kun je heggen snoeien tot wel 1meter hoog. Dat wil zeggen dat je niet elke keer een ladder erbij hoeft te halen. Dit kost tijd en is vermoeiend. Voor de veiligheid heeft dit apparaat ook een mesafdekking.

Met deze elektrische heggenschaar heb je binnen no time een nette getrimde haag. De motor is stevig genoeg voor het snoeien van jonge of kleine tot middelgrote heggen. Het is zodanig ontwikkeld dat je tijdens het werken geen last krijgt van pijn aan je armen of rug. Er is ervoor gezorgd dat deze heggenschaar heel licht is van gewicht. Bovendien heeft het handgrepen die zorgen voor een comfortabele werkpositie. De motor is heel sterk en de mes heeft een afstand van 16mm. Je hoeft dus niet op een bankje of ladder te gaan staan om te snoeien.

Voor zij die hun tuin willen onderhouden en een net getrimde haag willen komt dit product goed van toepassing. Dit is een heggenschaar met een sterke motor, maar licht van gewicht. Op die manier kun je hem moeiteloos bedienen en vermoei je jezelf niet. Ben je klaar met het apparaat, dan kun je het veilig opbergen met de mesafdekking. Dit zorgt ook ervoor dat het mes langer goed blijft en niet wordt blootgesteld aan vuil van buitenaf.

Heggenschaar elektrisch

Specificaties

✓ Motorcapaciteit: 420W
✓ Meslengte: 450mm
✓ Gewicht: 2.6kg
✓ Komt met mesafdekking

Voordelen
+  Snoeien/ trimmen tot wel 1meter hoog
+  Ergonomische handgrepen

Nadelen
 Geen

Einhell GC-HH 9048 Elektrische Telescoop Heggenschaar – 900 W – Zwaardlengte: 480 mm – Tandafstand: 20 mm – Snoeidikte: 15 mm – Telescopisch – Inclusief draagriem

De Einhell GC-HH 9048 is een Elektrische Telescoop Heggenschaar. Je kunt het gebruiken voor verschillende onderhouds werkzaamheden, zoals in de tuin, in parken of dichtbegroeide gebieden. Het is helemaal geschikt voor het snoeien van hoge takken, het knippen van struiken en soortgelijke klussen. Voor een ergonomische manier van werken is de kop van deze elektrische telescoop heggenschaar kantelbaar. Zo kun je hoge takken zonder enige moeite knippen.

Deze elektrische telescoop heggenschaar is voorzien van een krachtige motor. De motor heeft  een vermogen van 900 Watt. Het snijblad van de machine is gemaakt met lasergesneden en diamant geslepen staal. Dit zorgt ervoor dat je moeiteloos takken en dergelijke kunt snoeien.  Het zwaard heeft een lengte van 480 millimeter en een snijlengte van 410 millimeter. Deze heggenschaar is ook voorzien van een uitschuifbare handvat van 50centimeter. Dit is handig als takken heel hoog zijn. Zo kun je de lengte van de machine afstellen bij je lichaamslengte.

De machine heeft een extra handvat die je kunt gebruiken voor een comfortabele manier van werken. Ook kan dit handvat versteld worden. De onderdelen van deze machine zijn grotendeels gemaakt van metaal en zijn van hoogwaardige kwaliteit. Op die manier kun je heel lang er van genieten.  Om vermoeidheidsverschijnselen tegen te gaan kun je de handige draagriem aan deze accu telescoop heggenschaar gebruiken. De verstelbare band is voorzien van een quick release systeem. Dit product maakt deel uit van de Einhell Classic-productlijnen je krijgt er 2 jaar fabrieksgarantie op.  Ben je dus opzoek naar een krachtige machine die eenvoudig te gebruiken is? Dan is de Einhell GC-HH 9048 een geschikt product.

Telescoop heggenschaar

Specificaties

Vermogen van 900W
Snijlengte: 410mm
Komt met draagriem
Kantelbare snijkop

Voordelen
+  Uitschuifbare handvat
+  Goede gewichtsverdeling

Nadelen
 Geen

Meer informatie over Elektrische Heggenscharen

Belangrijke weetjes Elektrische Snoeischaar

Wil je je haag snoeien maar weet je niet goed hoe of wat? Voordat je begint met het snoeien heb je eerst een goede heggenschaar nodig. Het is daarom goed dat je jezelf ook goed informeerd over de verschillende soorten heggenscharen en hun specificaties.

Het is belangrijk dat je niet direct de eerste heggenschaar koopt die je in de winkel ziet. Het is belangrijk dat je ook op de hoogte bent van de verschillende soorten modellen, het budget en belangrijk wat jij zoekt in een heggenschaar. Ook moet je kijken naar de eigenschappen van een heggenschaar.

De prijzen

De prijzen van de verschillende heggenscharen zijn ook verschillend. Dit hangt af van het type merk en wat de mogelijkheden allemaal zijn. Wat is dus jouw budget? Hoeveel ben je bereid uit te geven voor een goede hegschaar?

Onderhoud & veiligheidsvoorschriften

Het is belangrijk dat je je gemotoriseerde heggenschaar van tijd tot tijd reinigt en onderhoudt.

  • Reinig een heggenschaar na gebruik met een harde nylonborstel. Ook is het aangeraden de messen te ontsmetten met alcohol.
  • Gebruik een smeerspray om roest te voorkomen
  • Om de zoveel tijd moeten de messen van een heggenschaar geslepen worden. Botte messen kunnen takken niet goed schijden. Kleine stukken kunnen rondvleigen en gevaarlijk zijn.

Een haagschaar is een gevaarlijk toestel als je er niet voorzichtig  mee omgaat. Houd rekening met de volgende punten:

  • Draag een veiligheidsbril en gehoorbescherming tijdens het snoeien
  • Kies voor een heggenschaar met trillingdempers
  • Gebruik de beschermhoes als je het apparaat niet gebruikt
  • Leg de stroomsnoer over je schouder, zo vermijd je dat het wordt geraakt

Soorten electrische heggeschaar

Elektrische heggenschaar met snoer

Zo een heggenschaar komt met een stroomsnoer. Let dus op de lengte van de snoer als je gaat snoeien of trimmen. Als de snoer te kort is moet je een verlengsnoer gebruiken. Tijdens het snoeien of trimmen kan zo een snoer als storend worden ervaren, vooral op een ladder. Doe de snoer dus over je schouder. Een elektrische haagschaar is evenwel relatief stil en licht, zeker in vergelijking met een benzineheggenschaar. Heb je een kleine of middelgrote heg? Dan kan je het best met dit werken.

Accu heggenschaar

Een heggenschaar met accu is zeer gebruiks- en milieuvriendelijk. Dit apparaat maakt geen lawaai en je hebt de vrijheid om te bewegen. Ook is een accu-heggenschaar meestal wat lichter dan eentje op electriciteit. Een accu-heggenschaar is niet geschikt om grote heggen of dikke takken te snoeien. De accu kan tijdens het snoeien leegraken. Daarom is het aan te raden steeds een tweede accu voor handen te hebben.

Heggenschaar met enkelzijdige of dubbelzijdige messen?

Bij een toestel met enkelvoudige messen snoeien beide messen, hoewel slechts één van de twee messen in beweging is. Dubbelzijdig tegengestelde messen zijn wel allebei in beweging, waardoor je veel efficiënter kan snoeien. Ook is de lengte van de messen belangrijk. Als het mes lang is kun je meer takken trimmen en/of snoeien. Dit is handig bij grote oppervlakten en rechte hagen. Heb je een kleine haag of wil je het in een specifieke vorm snoeien, gebruik dan een korte mes.

 

 

[.$?*|{}() _i=”0″ _address=”4.0.0.0″ /][^; _i=”1″ _address=”4.0.0.1″ /][1 _i=”2″ _address=”4.0.0.2″ /]