Selecteer een pagina

Beste Elektrische Kookplaat

Opzoek naar een elektrische kookplaat?  Wij hebben een top 5 gemaakt met de beste elektrische kookplaten.

Koken op een elektrische kookplaat is niet iets nieuws. In de jaren zeventig maakte men al gebruik van elektrische kookplaten. Wil je dus zuiniger omgaan met je gasfornuis, dan biedt elektrisch koken de oplossing. Ook zijn kookplaten handing als je op kamers woont.  Het voordeel van elektrisch koken is, dat elektriciteit onbeperkt op te wekken is. Denk maar aan zonnepanelen of windmolens. Ook is er een verschil tussen koken op het gasfornuis en koken op een kookplaat. Het verschil zit in de warmteoverdracht. Als je kookt op een gasfornuis wordt de pan meestal direct verhit door de brander. Dit zorgt ervoor dat ook het eten sneller kan aanbranden. Bij een elektrische kookplaat gaat dit echter anders. Daar moet eerst het verwarmingselement verwarmd worden. Pas daarna wordt de bodem van de pan verhit.  Hieronder volgt er een uitgebreid overzicht van de beste elektrische kookplaten.

Top 5 Kookplaat Elektrisch

NaamAantal kookzonesVermogen per kookzoneDiameter per kookzone Meer informatie
VLOOKUP11500 W16,5 cm
Severin DK 104221000 W | 1500 W 15 cm | 18 cm
Cuisinier21500 W18,5 cm
Severin DK101421000 W | 1500 W 15 cm en 18 cm
Inventum KP521S21000 en 1500 watt 155 mm en 185 mm

Waarom zou je een kookplaat elektrisch kopen?

Handig om mee te nemen

Een elektrische kookplaat kun je bijna overal meenemen, naar kantoor of naar de camping. Het is licht van gewicht en heeft alleen een stopcontact nodig.

Elektriciteit onbeperkt opwekken

Een elektrische kookplaat werkt uitsluitens op stroom. Je hoeft dus niet met gasbommetjes te sjouwen. Alles wat je nodig hebt is stroom.

Gebruiksvriendelijk

Een elektrische kookplaat is makkelijk om te gebruiken. Je hoeft hem alleen in een stopcontact te zetten en met de knoppen kun je zelf de temperatuur instellen.

Makkelijk op te bergen

Elektrische kookplaten zijn meestal niet heel groot. Na gebruik kun je ze makkelijk opbergen in je keukenkast.

 

Elektrische kookplaat kopen?

Nu we de redenen voor het kopen van een elektrische kookplaat hebben toegelicht, Vind je het vast interessant om te weten hoe elektrisch koken in zijn werk gaat en waar je op moet letten als je een elektrische kookplaat gaat kopen. In onderstaande artikelen zullen we hier alles over uitleggen en de functies van elke kookplaat blootleggen. Lees alle artikelen op onze website zorgvuldig door zodat jij precies weet welke elektrische kookplaat bij jou en bij jouw keuken past! Veel kook plezier.

 

Bestron AHP112 – Enkele Kookplaat

De Bestron AHP112 kookplaat bestaat uit één pit. Deze kookplaat kun je dus overal mee nartoe nemen. Het is ideaal voor op de camping, maar ook voor studenten. Zo kun je in een handomdraai de heerlijkste gerechten maken, waar je ook bent. Deze kookplaat wordt meegeleverd met de snoer en het stekker. Het is eenvoudig te gebruiken en makkelijk aan te sluiten. Je bedient het met een knopje die vast zit aan de kookplaat. Met het knopje kun je zelf bepalen hoe heet je de plaat wilt hebben. Verder heeft deze kookplaat een hittebestendige behuizing. Je hoeft dus niet bang te zijn dat het in de fik vliegt, ook al zet je de temperatuur van de plaat hoger. De kookplaat past zich namelijk heel snel aan aan de temperatuur.

Woon je op kamers of wil je een snelle maaltijd klaarmaken? Dan kun je het beste deze kookplaat gebruiken. Je kunt het zelfs meenenmen naar een camping, als deze beschikt over stopcontacten. Verder is de kookplaat licht van gewicht, dat betekent dat je niet met iets zwaars hoeft rond te lopen. De antislip pootjes zorgen ervoor dat de plaat niet verschuift tijdens het koken. Ook is er een lampje op de plaat die gaat branden zodra je het aansluit. Het is dus heel makkelijk in gebruik.  Verder is het gemaakt van duurzaam kwaliteit, zo kun je heel lang van je kookplaat genieten.

Specificaties

Een  pit kookplaat
Anti-slip aan de onderkant
Duurzame gietijzeren kookplaat
Knop om de temperatuur in te stellen

Voordelen
+  Goede kwailiteit en gebruiksvriendelijk
+  Licht in gewicht

Nadelen
Kwetsbaar

Severin DK 1042 – Dubbele kookplaat

Severin is een van Duitsland grootste fabrikanten op het gebied van huishoudelijke apparaten. De producten van Severin zijn gemaakt van kwaliteitsmateriaal, zijn veilig in gebruik en zijn duurzaam. Het assortiment bestaat uit meer dan driehonderdproducten. Je vindt er elektrische producten voor de keuken en het huishouden. Er wordt aandacht besteed op het gebied van design, ontwikkeling, productvormgeveing en materiaalkeuze. Dit geldt voor elke product.

De Severin DK 1042 is een dubbele elektrische kookplaat. Deze kookplaat heeft een controlelampje. Als je de kookplaat aansluit in het stopcontact gaat het lampje branden. Zolang het lampje blijft branden is de kookplaat nog bezig met verwarmen. Ook met twee pannen verwarmt het snel.  Als je de kookplaat koopt krijg je de snoer en het stekker meegeleverd. De kookplaat wordt snel warm en je kunt de temperatuur zelf regelen. Door de twee pitten kun je gemakkelijk twee gerechten tegelijk koken.

De kookplaat is ook makkelijk schoon te houden. Als het helemaal is afgekoeld kun je hem afvegen met een schone doek. Verder is het licht in gewicht en kun je hem makkelijk opbergen. Dit product is vanwege het gewicht handig om overal mee te nemen. Je kunt hem meenemen naar een camping bijvoorbeeld. Ook studenten die op kamers wonen kunnen deze kookplaat gebruiken.

Specificaties

Kookplaat met twee pitten
Knoppen om temperatuur in te stellen
Controlelampje
Specificatie 4

Voordelen
+  Wordt snel warm
+  Tegelijk twee potten op de plaat

Nadelen
Cijfers van de knoppen vervagen

Elektrische Duo kookplaat 1000/1500W

Cuisinier deluxe biedt betaalbare producten voor in de keuken. Je kunt verschillende items vinden voor in je keuken waarmee je de lekkerste gerechten kunt klaarmaken. De producten zijn allemaal gemaakt van kwailiteit en zijn eenvoudig in gebruik. Ook zijn de producten allemaal betaalbaar. Zelfs voor op de camping kun je genieten van een heerlijke maaltijd, dankzij de elektrische kookplaat. Het is dus een echte uitkomst als je gaat camperen of in een kleine appartement woont.

Elektrische Duo kookplaat 1500W is een kookplaat met twee pitten. Deze kookplaat heeft twee lampjes die aangaan wanneer de plaat verwarmd wordt. Ook heeft het twee knopjes waarmee je de temperatuur kunt instellen. De snoer met stekker krijg je meegeleverd. Aan de onderkant van de kookplat zitten er anti-slip pootjes. Deze zorgen er voor dat de plaat niet gaat verschuiven terwijl je aan het koken bent. Op de pitten kun je twee potten tegelijk plaatsen, want de plaat wordt heel snel warm. De Cuisinier kookplaat heeft ten opzichte van andere kookplaten ook een anti-aanbaklaag.

Je kunt de kookplaat goed gebruiken als je op kamers woont of naar de camping gaat. Maar ook voor op kantoor is het geschikt. Je kunt er makkelijk een paar hapjes mee maken. Dankzij het gewicht kun je hem overal mee naar toe nemen. Ook is het makkelijk om schoon te houden. Zorg wel ervoor dat je het eerst helemaal laat afkoelen.

Specificaties

Kookplaat met twee pitten
Controlelampje
Knoppen om de temperatuur in te stellen
Anti-slip

Voordelen
+  Licht van gewicht
+  Wordt snel warm

Nadelen
 Kwetsbaar

Severin DK1014 – Dubbele kookplaat

Severin is een van Duitsland grootste fabrikanten op het gebied van huishoudelijke apparaten. Je kunt heel lang van deze producten genieten, omdat ze gemaakt zijn van kwaliteitsmateriaal. Ook zijn ze veilig in gebruik en duurzaam. Het assortiment van Severin bestaat uit meer dan honderd producten. Voor de keuken en je huishouding vindt je verschillende electrische producten. Verder wordt er aandacht besteed aan het design, de materiaalkeuze en de ontwikkeling van elk product.

Deze  Severin DK1014 dubbele elektrische kookplaat is ideaal voor elke keuken. Het enige wat je namelijk nodig hebt is een stopcontact. De snoer en het stekker krijg je ook meegeleverd. Ook voor studenten is het heel geschikt of voor de camping. Door de dubbele kookplaat kun je twee potten tegelijk opwarmen. Deze kookplaat heeft een hittebestendige behuizing. Je hoeft dus niet bang te zijn dat het in brand vliegt. Aan de onderkant van de kookplaat zijn er anti-slip pootjes. Deze zorgen voor versteviging, zodat de plaat niet kan verschuiven terwijl je bezig bent. Voor de temperatuur zijn er twee knoppen beschikbaar die je zelf kunt instellen. Deze kunnen per kookplaat worden ingesteld. Ook is er een controlelampje, op die manier kun je zien dat de plaat aan het opwarmen is.

Deze kookplaat is geschikt voor thuis of op kantoor.  Dankzij het gewicht kun je hem overal mee naar toe nemen. Ook is het makkelijk om schoon te houden. Zorg wel ervoor dat je het eerst helemaal laat afkoelen.

Specificaties

Draaiknoppen voor de temperatuur
Anti-slip pootjes
Dubbele kookplaat
Hittebestendige behuizing

Voordelen
+  Wordt snel warm
+  Licht in gewicht

Nadelen
 Kwetsbaar

Inventum KP521S – Elektrische kookplaat – 2 pits – 1.000 + 1.500w

Wat maakt een gewone avond nou net iets beter? Heerlijk aan tafel zitten na een lange dag. Inventum zorgt al jarenlang voor goede keuken apparaten. Het assortiment is heel groot om jouw huis te voorzien van de beste producten. Dat kun je meteen zien en ook voelen. De producten worden namelijk gemaakt van kwaliteitsmateriaal. De apparaten worden gemaakt van de beste materialen, ook zijn ze duurzaam. Daarom kun je ook heel lang genieten van Inventum producten. Voor deze producten betaal je een hele goede prijs waar jouw bankrekening jou dankbaar voor zal zijn. Ook zien de producten van Inventum er allemaal heel modern uit.

De Inventum KP521S elektrische kookplaat is een dubbele kookplaat. Het enige wat je namelijk nodig hebt is een stopcontact. De snoer en het stekker krijg je ook meegeleverd. Dit product is zeer geschikt als je gaat kamperen of voor studenten. Het heeft een dubbele kookplaat, dus je kunt twee potten tegelijk opwarmen. Verder heeft het controlelampjes. Op die manier kun je zien waneer de plaat aan het opwarmen is. De temperatuur kun je per plaat zelf regelen. Hiervoor zijn er twee knoppen beschikbaar.

Een kookplaat kun jegoed gebruiken als je op kamers woont of als je je keuken aan het verbouwen bent. Je hebt immers alleen een stopcontact nodig. Als je de kookplaat wilt schoonmaken is het belangrijk dat je het apparaat helemaal laat afkoelen.

Specificaties

Dubbele kookplaat
Knoppen om temperatuur te regelen
Inclusief snoer en stekker

Voordelen
+  Stevig materiaal
+  Gebruiksvriendelijk

Nadelen
 Cijfers op knoppen moeilijk leesbaar

Meer informatie over de elektrische kookplaat

Elektrisch koken hoe werkt dat?

Elektrisch kookstel

een kookplaat is een specifiek gedeelte in je keuken waarop je je eten kunt koken. Vroeger werd een kookplaat een gasplaat genoemd, omdat er veel met gas werd gekookt. Heel langzaam kwamen er nieuwe mogelijkheden om te koken op de markt. Elektrisch koken kun je in de vorm van inductie koken en keramisch koken. De kookplaat wordt als veel meer gezien dan alleen een apparaat om mee te koken. Ook de kwailiteit speelt een rol en of het handig is in gebruik.

Kookplaten zijn er in verschillende modellen te verkrijgen. Zo heb je kookplaten met een dubbele kookplaat of een enkele kookplaat. Deze kookplaten worden ook wel kookzone’s genoemd. Hierop kun je je pan plaatsen en wordt het verhit. Op een kookplaat wordt je pan ook minder heet dan in vergelijking met een gasfornuis. Een Elektrisch kookstel beschikt ook over knoppen, zodat je zelf de temperatuur kunt instellen. Verder zijn er controlelampjes. Op die manier weet je wanneer de plaat aan is en bezig met verhitten.  De elektrische kookplaat is niet alleen voor thuis, maar ook handig voot op kantoor of op de camping. Je hebt er immers alleen stroom voor nodig.

Waarop moet je letten bij de aanschaf

Temperatuur instellen

Met behulp van draaiknoppen kun je zelf de temperatuur van de kookplaat instellen. Moderne kookplaten beschikken over een touch-control. Je kunt met je vingertoppen de warmte zelf instellen. Het is belangrijk dat een kookplaat dit heeft, zo kun je zelf bepalen hoe warm of heet je de kookplaat wilt hebben.

Anti-slip

Ook is het belangrijk dat de kookplaat beschikt over anti-slip pootjes aan de onderkant. Dit zort voor veiligheid en versteviging tijdens het koken. Zo kan de plaat niet verschuifen als je in de pot roert.

Restwarmte-aanduiding

Elektrische kookplaten koelen niet snel af. Daarom is het handig als ze beschikken over een restwarmte- aanduiding. Ben je klaar met koken en wil je je plaat opbergen of schoonvegen? Dan kun je aan de aanduiding zien of de plaat nog warm is.

Verschillende soorten kookplaten

Inductiekookplaat

Als je gaat koken op een inductiekookplaat, dan kook je als het ware op een magnetisch veld. Op dit veld wordt je pan verwarmd. Alleen wordt de kookplaat niet zo heet als bij  een gasfornuis. Ook koelt zo een plaat snel af als je de pan weghaalt. Bij een inductieplaat moet je er rekening mee houden dat niet alle pannen hiervoor geschikt zijn. Ook verbruikt zo een plaat veel stroom.

Keramische kookplaat

Een keramische kookplaat is voorzien van een dikke glasplaat. Hierop zijn de lijnen van de kookzones aangegeven. De plaat wordt verwarmd door een spiraal die ervoor zorgt dat je pan heet blijft. Het kookproces is wel trager in vergelijking met een gasfornuis. Het voordeel is dat je gebruik kunt maken van de warmte, op die manier wordt je eten niet snel koud.

Wat voor jou de beste kookplaat is hangt allemaal af van jouw wensen. Heb je eentje nodig met meer dan een kookplaat, of vindt je het belangrijker dat de kookzone’s snel warm worden? Ook op de prijs en kwaliteit moet je letten. Het beste is dus om jouw preferencies op te schrijven en dan verschillende kookplaten met elkaar te vergelijken. Zo heb je een beter beeld en kun je makkelijker een keuze maken.