Elektrische Onkruidbrander

Opzoek naar de beste elektrische onkruidbrander? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer over de beste elektrische onkruidbrander.

Laatste check op januari 2021

Tuinieren is een leuke bezigheid, vooral wanneer je enkele handige gereedschappen bij de hand hebt. Deze tuingereedschappen worden met de dag geavanceerder. Een goed voorbeeld is de elektrische onkruidbrander. Normaal zou je onkruid met de hand (wieden of schoffelen) of met schadelijke bestrijdingsmiddelen verwijderen. Elektrische onkruidbranders zijn draagbare apparaten, die gebruik maken van hitte om plantencellen te doden, waardoor het onkruid uitdroogt. Zo heb je op een simpele, onschadelijke en minder vermoeiende manier onkruid verwijderd. Als je erover denkt ook zo een elektrische onkruidbrander aan te schaffen maar niet zo goed weet waar te beginnen, bekijk dan onze top 5 van de beste elektrische onkruidbranders van dit moment. Deze top 5 geeft je een handig overzicht van alle specificaties, voor – en nadelen van deze elektrische onkruidbranders.

Beste Elektrische onkruidbrander

NaamVermogenTemperatuurSpanning en frequentieMeer informatie
Hofftech Elektrische Onkruidbrander2000 Watt650 °C230 VAC / 50/60 Hz
Wolfgang Onkruidbrander XL2000 Watt50 °C en 600 °C230-240 V – 50 Hz
Maxx electrische onkruidbrander2000 Watt50 °C en 600 °C230-240 V~ 50 Hz
Elektrische Onkruidbrander2000 Watt50 °C en 600 °C230-240 V – 50 Hz
Green Power Evolution-tot 600 ° C-
[toc]
In het kort
 • 1 temperatuurstand
 • Kunststof en metaal
 • Verstelbare lengte

Hofftech Elektrische Onkruidbrander

Het eerste product binnen onze top 5 is een elektrische onkruidbrander van het Duits merk Hofftech. Van Hofftech is bekend dat ze kwaliteitsapparaten leveren; met deze elektrische brander is het niet anders gesteld. De Hofftech elektrische onkruidbrander werkt met hete lucht die een temperatuur van minstens 6500C kan bereiken! Ver boven het kookpunt.

Wanneer je het onkruid in je tuin of tussen de tegels van het terras, voor enkele seconden blootstelt aan deze temperatuur, worden de plantencellen vernietigd en zal het onkruid binnen enkele dagen uitdrogen. De bedoeling is dat je de plek voor langere tijd ontdoet van onkruid. Deze onkruidbrander is gemaakt van kunststof en staal en bestaat uit een metalen buisje, een branderkop en een handvat. Het is erg licht, ongeveer 1.1 kg en daarom makkelijk te gebruiken. Je hoeft niet in een vermoeiende zithouding maar gewoon in de praktische stahouding. Ook handig is dat je de lengte van de onkruidbrander kan stellen, van minimaal 96 tot ongeveer 116 cm.

Bij het gebruiken van de Hofftech elektrische onkruidbrander, moet je wel rekening houden met enkele veiligheidsmaatregelen. Wees voorzichtig wanneer je bijvoorbeeld in de buurt van een houten hek of schutting bezig bent: droog hout kan snel vlam vatten, vooral wanneer je met een hoge temperatuur zoals dat van de elektrische onkruidbrander bezig bent. Hetzelfde geldt ook wanneer je hem na gebruik gaat opslaan, wacht tenminste 15 minuten tot de elektrische brander helemaal afgekoeld is, voor je het opbergt.

Vanaf nu haal je onkruid op een praktische, minder vermoeiende en milieuvriendelijke manier weg, dankzij de Hofftech elektrische onkruidbrander. Een goed apparaat voor de beginneling. Extra puntje: met de Hofftech elektrische onkruidbrander kan je ook de de briketten en kolen van de barbecue op een veilige manier aansteken!

Ook te koop via:

In het kort
 • 2 behandeltemperaturen
 • Demonteerbare hendel
 • Extra opzetstuk voor barbecue of kachel

Wolfgang Elektrische Onkruidbrander

Onkruid weghalen op de patio, oprijlaan, stoep, terras of tussen bloembedden; een karwei waar we niet naar uitkijken omdat je meestal in een vermoeiende bukhouding met een mesje tussen de tegels, urenlang bezig bent. Chemicaliën zijn natuurlijk een andere optie, maar geen geval een milieuvriendelijke. Wat je wel kan doen is gebruik maken van ons tweede product in de top 5: de Wolfgang elektrische onkruidbrander.

Deze elektrische onkruidbrander van het Duitse merk Wolfgang, is gemaakt van kunststof en staal, met een vermogen van 2000 watt en een spanning van 230 – 240 V (50 Hz). Het apparaat heeft verder een stevige grip en weegt net 1.2 kg; makkelijk te gebruiken dus. Maar hoe gebruik je hem precies? De Wolfgang elektrische onkruidbrander gebruikt hete lucht om onkruid te vernietigen. Deze hete luchtstroom kan 2 temperaturen hebben: 500C en 6000C. De hogere temperaturen zijn vaak effectiever, vooral bij hardnekking onkruid. De bedoeling is dat je de onkruidbrander voor 10 seconden, op een hoogte van 3 cm boven het onkruid houdt. Doordat de onkruidbrander een kegelsproeikop heeft, bereiken hittestralen het onkruid gelijk. Vanwege de hoge temperaturen worden plantencellen vernietigd en sterft het onkruid binnen enkele dagen af.

De onkruidbrander heeft een lengte van 115 cm, waarbij de hendel makkelijk los te maken is. Waarom zou je het los moeten maken? Bij het kopen van deze elektrische brander krijg je een extra mondstuk erbij die aan de brander bevestigd kan worden, wanneer je de hendel eraf haalt. Dit gebruik je dan voor het aansteken van de briketten en kolen van de barbecue of het hout voor de kachel. Een multifunctioneel apparaat dus! Wat erbij vermeld moet worden, is dat het snoer van deze elektrische onkruidbrander een lengte heeft van 200 cm.

Ook te koop via:

In het kort
 • 3 temperatuurstanden
 • Onkruidbrander, verfafbrander en barbecue aansteker
 • Extra mondstukken

Maxx electrische onkruidbrander

Het derde product in onze top 5 staat bekend als een multifunctioneel apparaat: de Maxx elektrische onkruidbrander. Dit apparaat is eigenlijk een 3 in 1: onkruidbrander, verfafbrander en barbecue aansteker. Je hebt er dus een heleboel voordelen aan.

De Maxx elektrische onkruidbrander is ongeveer 105 cm lang en heeft een kabellengte van 1.4 meter. Verder heeft het een vermogen van 2000 watt en een spanning van 230 – 240 V nodig. Het apparaat heeft 3 verschillende temperatuurstanden: 500C, 4000C en 6000C. Om onkruid te verbranden gebruik je de temperatuur van 6000C en richt je het voor ongeveer 5 seconden op het onkruid. Binnen enkele dagen is alles gedroogd en heb je weer een schoon terras of oprijlaan. Het handige aan de Maxx elektrische onkruidbrander is, dat het een draaibare handgreep heeft, dit verbeterd het gebruiksgemak.

Behalve als onkruidbrander, is dit apparaat ook te gebruiken als krachtige verfafbrander of voor het veilig aansteken van de barbecue. Hiervoor worden er 2 speciaal vormgegeven mondstukken erbij geleverd. In zijn geheel heeft deze onkruidbrander een gewicht van ongeveer 1.6 kg en is dus niet al te zwaar.

Onkruid verwijderen zonder jezelf te vermoeien of het milieu te vergiftigen? Dat kan met de Maxx elektrische onkruidbrander. Ook net zo goed te gebruiken als verfafbrander of bij het aansteken van de barbecue.

Ook te koop via:

In het kort
 • Onkruidbrander
 • 2 behandeltemperaturen
 • Barbecue aansteker

Elektrische Onkruidbrander

Het vierde product in onze top 5 is evenals de vorige, een multifunctioneel apparaat. Deze elektrische onkruidbrander heeft een vermogen van 2000 watt, een spanning van 230 – 240 V en een lengte van 115 cm. Het is gemaakt van kunststof en metaal en de elektrische onkruidbrander werkt op 2 temperatuurstanden: 500C en 6000C.

Om onkruid te verwijderen (verbranden) gebruik je een temperatuur van 6000C en richt je de steel voor ongeveer 10 seconden op een hoogte van 3cm boven het onkruid. De kegelsproeikop zorgt ervoor dat hittestralen gelijk op de onkruiden terecht komen. Plantencellen worden door de hoge temperaturen vernietigd, waardoor het onkruid binnen enkele dagen uitdroogt en afsterft. De snoer van deze elektrische onkruidbrander is ongeveer 1 meter lang.

Bij het bestellen van dit apparaat krijg je behalve de kegelsproeikop een extra opzetstuk erbij. Dit is bedoeld voor de 2e functie van de onkruidbrander: het aansteken van briketten en kolen van de barbecue of het hout voor in de kachel. Dit opzetstuk is makkelijk te bevestigen dankzij de demonteerbare hendel. Zodoende zorgt de fabrikant ervoor dat ook het aansteken van de barbecue op een veilige wijze gebeurd.

Deze elektrische onkruidbrander is een eenvoudig maar functioneel product, dat je helpt bij het op een veilige en makkelijke manier ontdoen van onkruid, maar ook bij het aansteken van de barbecue.

Ook te koop via:

In het kort
 • Barbecue aansteker
 • Ventilatorstand
 • Beschermkap

Hozelock Green Power Evolution – Elektrische Onkruidbrander

Het laatste product in de top 5 is de Green Power Evolution elektrische onkruidbrander van het merk Hozelock. Hozelock is een bekende producent van verschillende producten bestemd voor de tuinliefhebber. Het bedrijf is al jarenlang in de business en bracht in 2014 de Green Power Evolution elektrische onkruidbrander op de markt.

Deze elektrische onkruidbrander is ongeveer 100 cm lang. Het bevestigde snoer heeft een lengte van 1.5 meter. Verder werkt de onkruidbrander op 220 volt en is het gemaakt van kunststof en staal. Voor het vernietigen van onkruid, maakt de Green Power Evolution gebruik van hitte, waarbij de luchtstroom temperaturen van 6000C heeft. Deze hittestralen houd je voor enkele seconden boven het onkruid. Het gevolg is dat plantencellen worden vernietigd en het onkruid binnen enkele dagen uitdroogt. Je veegt of harkt het dan makkelijk weg. Handig bij deze behandeling is dat de onkruidbrander een beschermkap heeft om het hitte – element. Zo worden omliggende planten beschermd tegen de hitte.

Een andere voordelige eigenschap aan de Green Power Evolution is, dat het een afkoelstand of ventilatorstand heeft. Wanneer je de onkruidbrander gebruikt heb en hem nu wilt opbergen, zul je even moeten wachten tot het helemaal is afgekoeld. Dit om brandschade te voorkomen. De ventilatorstand zorgt voor snellere afkoeling. Behalve onkruidbrander heeft de Green Power Evolution nog een functie: je kan hem ook gebruiken om de barbecue mee aan te steken.

Ben je als tuinliefhebber opzoek naar een elektrische onkruidbrander die erg goed werkt, multifunctioneel en van een gerenomeerd merk is, dan is de Hazelock Green Power Evolution je beste keuze.

Ook te koop via:

​Hoewel onkruidbranders relatief nieuw zijn, is het principe erachter al eeuwen in gebruik. Het gecontroleerd in brand steken van landbouwarealen wordt al een tijdje gebruikt om onkruid en insecticiden uit te roeien. Met de ontwikkeling van onkruidbranders kan dit ook op kleine schaal, bijvoorbeeld in je eigen moestuin. Dit is een nogal makkelijke, minder vermoeiende, veilige en milieuvriendelijke manier om af te komen van onkruid.

Hoe werkt een elektrische onkruidbrander?

Een elektrische onkruidbrander bestaat uit een metalen buis die verbonden is aan het elektrisch component. Er wordt een luchtstroom geproduceerd in de brander en deze luchtstroom wordt thermisch verhit door het elektrisch gedeelte. De luchtstroom die nu een zeer hoge temperatuur heeft, gaat via het metalen buisje naar buiten, op het onkruid af. Het water dat in de plantencellen van het onkruid aanwezig is, gaat opkoken totdat de plantencellen openbarsten. Hiermee worden de opname mechanismen van de planten vernietigd en zal het onkruid binnen enkele uren uitdrogen. Behalve elektrische onkruidbranders zijn er ook onkruidbranders die op propaangas werken, de zogenaamde gas – onkruidbranders. De werking is hetzelfde, alleen is er bij dit apparaat geen hete luchtstroom maar een vlammetje, veroorzaakt door het propaangas.

Hoe gebruik je elektrische onkruidbranders?

Het gebruiken van een elektrische onkruidbrander is nogal simpel. Met de draagbare brander loop je langs de plekken waar het onkruid zich bevindt en laat je de hete luchtstroom voor tenminste 1/10 seconde over de plantjes heen gaan.

​Hoe weet je dat je goed bezig bent geweest? Het onkruid zal binnen enkele minuten van kleur veranderen: van frisgroen naar een doffe, matgroene kleur. De plant is als het ware aan het verwelken en zal na enkele dagen uitdrogen. Elektrische onkruidbranders gebruik je het best op een droge, zonnige dag. Is de omgeving vochtig, dan loop je namelijk de kans dat het onkruid water (vocht) uit de omgeving opneemt en weer zal bloeien.

Heeft een elektrische onkruidbrander ook nadelen? Helaas wel, maar het is net hoe je ze bekijkt. Wanneer je bijvoorbeeld te maken hebt met hardnekkig onkruid, dan kan het zijn dat je meerdere keren met de onkruidbrander over ze heen moet gaan. Dit is lastiger als je daar niet zoveel tijd voor hebt. Hetzelfde geldt ook wanneer je over een groter oppervlak onkruid moet bestrijden. Dit zal wat meer tijd kosten omdat je langzaam langs het onkruid moet lopen, zodat de planten lang genoeg verhit worden. Er wordt ook gezegd dat een elektrische onkruidbrander in vergelijking met gas onkruidbranders, minder effectief zijn. Maar een elektrische onkruidbrander is ook weer veiliger; je hoeft niet met een gevaarlijke hoeveelheid propaangas rond te lopen.

Het ligt dus allemaal aan hoe je de voor – en nadelen wilt zien. In ieder geval zijn elektrische onkruidbranders veilig, handig en makkelijk te gebruiken en met onze top 5 krijg je heel snel een overzicht van de beste elektrische onkruidbranders van dit moment.