Elektrische Piano

Opzoek naar de beste elektrische piano? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer over de beste elektrische piano’s.

Laatste check op januari 2021

Elektrische piano’s worden ook wel digitale piano’s genoemd. Deze proberen qua geluid en gevoel zo dichtbij mogelijk in de buurt te komen van een akoestische piano. Een elektrische piano is een elektromechanisch muziekinstrument dat geluid produceert, wanneer de speler een toets op het klavier indrukt. Een elektrische piano kopen kan soms een moeilijke beslissing zijn. Weten waar je naar moet kijken, welke belangrijke features het heeft en je wilt niet je hele bankrekening leegplunderen. Ook als je voor het eerst zo een elektrische piano wilt kopen kan het een uitdaging zijn. Weet je dus niet waar je moet beginnen? Dan kan deze koopgids jou op weg helpen.

Beste Elektrische Piano

NaamGewogen toetsenAantal preset tonenTimbre (klankkleur)Meer informatie
Casio CDP-130Ja10Multitimbraal
Casio AP-650Ja250Monotimbraal
Casio Celviano AP-470Ja22Multitimbraal
Korg LP-380Ja30Multitimbraal
Casio PX-160Ja18Monotimbraal
In het kort
 • Digitale piano met hamermechaniek
 • Verschillende geluidseffecten
 • Totaal 88 toetsen

Casio CDP-130

Ben je opzoek naar een elektrische piano? Ben je een beginneling en weet je niet zo goed welke elektrische piano past bij jou? De Casio CDP-130 is een elektrische piano die geschikt is voor beginnende toetsenisten.

De Casio CDP-130 is een basis digitale piano met gewogen hamermechaniek. Dankzij het gewogen hamermechaniek speelt deze digitale piano hetzelfde als een akoestische piano. Voor deze piano hoef je geen aparte luidsprekers aan te sluiten. Het heeft namelijk ingebouwde speakers. Wil je je omgeving niet storen? Dan kun je een hoofdtelefoon verbinden aan de piano. Je kunt kiezen uit tien verschillende klanken. Op die manier kun je de pianoklanken afwisselen met de klank van een orgel of van strijkers. Verder kun je zelfs een galm toevoegen en het lijkt of je in een concerthal bent beland. Op die manier boost je de klank van een piano in een concertzaal na. Dankzij het gewogen hamermechaniek heb je het gevoel dat je een echte piano bespeelt.

Als je deze elektrische piano besteld krijg je er standaard een stroomadapter bij, een sustain pedaal en een handleiding. Deze piano weegt ongever 11kg, het is dus niet heel zwaar. Verder heeft het 2x 8W ingebouwde speakers. Deze piano heeft in totaal 88 toetsen en heeft drie verschillende geluidseffecten. De toetsen zijn gemaakt van kunststof en de drie geluidseffecten  zijn: hall, chorus, reverb. De Casio CDP-130 komt in de kleur zwart.

Ben je dus van plan jouw eerste elektrische piano aan te schaffen? Dan kan dit product heel goed van pas komen.

Ook te koop via:

In het kort
 • Elektrische piano met hamermechaniek
 • Toetsen bezitten sensoren
 • 2x40W speakers

Casio AP-650

Een elektrische piano wordt gemaakt dat het qua geluid zo dichtbij mogelijk een akoestische piano komt. In tegenstelling tot het vorig product is dit een iets groter model. Ook lijkt het in eerste oogopslag op een normale piano.

Met de CASIO AP-650 heb je het gevoel dat je een akoestische piano bespeelt. De toetsen hebben een gewogen hamermechaniek. Deze voelen en spelen hetzelfde als de toetsen op een vleugel. Je krijgt meer gevoel in het spelen, omdat je een onderscheid kan maken tussen zachte en harde toetsaanslagen. Het geluid past zich hierop aan, waardoor de piano een gedetailleerd geluid produceert. Deze Casio is veel groter dan het vorig product en is daarom ook zwaarder. Het weegt bijna 65kg. Wil je je omgeving niet storen of voor jezelf spelen? Dan kun je ook een hoofdtelefoon aansluiten. Deze elektrische piano heeft in totaal 88 toetsen en verschillende geluidseffecten. Doordat de toetsen 3 sensoren bezitten wordt heel nauwkeurig berekend hoe jij de toetsen indrukt. Het materiaal van de toetsen is gemaakt van kunststof. Ook beschikt deze piano over 2x40W speakers. Je hoeft dus geen extra speakers aan te sluiten.

Bestel je deze elektrische piano, dan wordt het geleverd met een stevig onderstel. In het onderstel zitten drie pedalen waarmee je toetsaanslagen verlengt of zachter laat klinken. Ook krijg je bij de levering een sustain, sostenuto en soft control pedalen. Met de meegeleverde sustain, sostenuto en soft control pedalen verleng en accentueer je de toetsaanslagen met je voeten. Verder krijg je het onderstel mee, een stroomkabel en de handleiding.

Ook te koop via:

In het kort
 • Toetsen met hamermechaniek
 • Verschillende klanken
 • Maakt gebruik van AiR Sound Source

Casio Celviano AP-470

Hou je van het bespelen van de elektrische piano? En hecht je veel waarde aan de verschillende features van je piano, zoals bijvoorbeeld de toetsen? Dan is de Casio Celviano wel iets voor jou. Dit model komt in een witte kleur, wat het een hele moderne look heeft. Deze elektrische piano lijkt in eerste instantie op een akoestische piano.

De Casio Celviano AP-470 heeft in totaal 88 toetsen met gewogen hamermechaniek. Hierdoor voelt deze digitale piano aan als een echte piano. Tijdens het spelen bieden de toetsen weerstand bij het aanslaan. Zo krijg je meer gevoel in je spel. Het materiaal van de toetsen kun je vergelijken met ivoor. Dit betekent dat je niet met je vingers van de toetsen glijdt en je jouw handen eenvoudig in de juiste positie houdt. Deze elektrische piano heeft AiR Sound Source, dat wil zeggen de pianoklanken klinken net als die van een akoestische piano. In totaal heb je 22 klanken tot je beschikking. Je kiest tussen klanken van verschillende piano’s, strijkers en orgels. Zo wissel je de geluiden af en gaat het pianospelen nooit vervelen. Wil je liever voor jezelf spelen? Dan kun je heel eenvoudig gebruiken van een hoofdtelefoon. In tegenstelling tot het vorige product is deze piano ietsje lichter. Het weegt namelijk ongeveer 44kg.

Bij het bestellen van dit product krijg je standaard meegeleverd: een stroomkabel, bladmuziekstandaard en het onderstel met de pedalen. Vindt je een akoestische piano veels te duur? Dan kun je alvast beginnen met het spelen van de Casio Celviano.

Ook te koop via:

In het kort
 • 2x22W speakers
 • Verschillende geluidseffecten
 • Verbindbaar met andere instrumenten

Korg LP-380

Heb je altijd al een vleugel willen bespelen? Die kosten vaak een beetje duurder. Je kunt dus alvast oefenen met een elektrische piano. Of misschien kies je zelfs eerder om zo een piano te bespelen.

Met de Korg LP-380 digitale piano voelt het alsof je een vleugel of upright piano bespeelt.

De toetsen  van de Korg hebben een gewogen hamermechaniek en geven net zo gemakkelijk mee als die van een akoestische piano. In totaal beschikt deze piano over 88 toetsen. Ook krijg je er verschillende geluidseffecten bij. Hierdoor leg je veel gevoel in je pianospel. Daarom is deze digitale piano ook geschikt om mee te oefenen. Je kunt zelfs klassieke pianostukken bespelen waarvoor voetenwerk belangrijk is. Dit model komt in een zwarte kleur en het weegt 37kg. Verder heeft het 2x22W speakers. Als je voor jezelf wilt spelen of de omgeving niet wilt storen, kun je je hoofdtelefoon aansluiten. Verder kun je de digitale piano verbinden met andere instrumenten via een MIDI kabel met je DAW.

Bestel je dit product dan krijg je een meegeleverde sustain, sostenuto en soft control pedalen. Verleng en accentueer hiermee de toetsaanslagen met je voeten.  Ook krijg je er een handleiding bij. Je installeert de digitale piano op speelhoogte met het meegeleverde onderstel. Ben je klaar met spelen? Klap dan het ontwerp dicht en bescherm de piano tegen stof.

Wil je dus oefenen met een elektrische piano, voordat je er een akoestische aanschaft? Dan is dit product wel iets voor jou. Met deze digitale piano lijkt het alsof je een echte vleugel bespeelt.

Ook te koop via:

In het kort
 • 2x8W speakers
 • Beschikt over duetmodus
 • Verschillende klanken

Casio PX-160

Ben je opzoek naar een elektrische piano? Ben je een beginneling en weet je niet zo goed welke elektrische piano past bij jou? De Casio PX-160 is een elektrische piano die geschikt is voor beginnende toetsenisten.

Met de Casio PX-160 digitale piano leer je eenvoudig piano spelen. Het heeft 88 gewogen toetsen met hamermechaniek en 128 stemmige polyfonie. Het speelt en klinkt daarom als een echte vleugel. Als je een echte vleugel te duur vindt, kun je dus eerst met deze oefenen. Je kunt ook samen spelen op deze piano. In de duetmodus is het toetsenbord opgedeeld in 2 gelijke delen. Je kunt kiezen uit 18 verschillende klanken en daarmee je favoriete muziek spelen.

Het heeft diverse effecten en daarmee klinkt het muziek al snel warmer, krachtiger of ruimtelijker. Je neemt de composities en arrangementen gemakkelijk op met de sequencer om ze later terug te luisteren. Deze piano komt in een zwarte kleur en weegt ongeveer 12kg. Verder beschikt  het over 2x8W speakers. Je hoeft dus geen extra speakers aan te sluiten. Wil je voor jezelf spelen? Sluit dan je hoofdtelefoon aan op de piano.

Als je deze piano besteld krijg je er een stroomadapter bij, een sustain pedaal, muziekstandaard en de handleiding. Het is niet mogelijk om hardware zoals een synthesizer via een MIDI kabel met de piano te verbinden. Wil je dus oefenen met een elektrische piano, voordat je er een akoestische aanschaft? Dan is dit product wel iets voor jou. Met deze digitale piano lijkt het alsof je een echte vleugel bespeelt.

Ook te koop via:

Wil je een elektrische piano aanschaffen? Maar weet je niet zo goed waarop je moet letten? Dan kan dit een uitdagende beslissing worden. Je wilt natuurlijk dat het voldoet aan jouw persoonlijke wensen, het moet praktisch zijn, van kwaliteit en ook de prijs speelt een belangrijke rol.

Een akoestische piano is ook veel duurder dan een elektrische piano. De hele beleving van het spelen op een akoestische piano is ook heel anders dat een digitale piano die belevenis niet helemaal kan nabootsen. Natuurlijk kun je ook beginnen met oefenen op een elektrische piano. Tegenwoordig maken fabrikanten het zodanig, dat het lijkt alsof je op een echte akoestische piano speelt. De klanken, het geluid en het ontwerp lijken soms zelf ook op een akoestische piano.

Als je een beginner bent, maken de klanken en toetsaanslagen van een goede digitale piano in eerste instantie niet veel verschil voor je leerproces. Naarmate je  verder oefent en er beter in wordt dan zal de elektrische piano minder bevredigend voor je worden. Wil je klassieke pianostukken spelen, dan is de keuze eenvoudig: je kunt tijdelijk op een digitale piano spelen, of een digitale piano gebruiken om te oefenen. Digitale piano’s worden ook steeds beter en komen dichter in de buurt  van het geluid van een echte akoestische piano.

Een digitale piano is ontworpen om heel nauwkeurig een akoestische piano te simuleren. In plaats van hamers en snaren, beschikt hij over strategisch gepositioneerde luidsprekers. De gewogen toetsen zorgen voor hetzelfde realistische speelgevoel als bij een akoestische piano. Ook kun je spelen met verschillende klanken. Sommige digitale piano’s laten je zelfs je eigen sounds creëren.

Voordelen voor het kopen van een elektronische piano

 1. 1. De meeste digitale piano’s zijn voorzien van een hoofdtelefoonaansluiting. Op die manier stoor je je omgeving niet en kun je in alle rust voor jezelf spelen. Een dubbele hoofdtelefoonaansluiting maakt het zelfs mogelijk om een student samen met een pianoleerkracht te laten luisteren.
 2. 2. Ook kun je het gespeelde stuk opnemen. Door dit te doen ontdek je hierdoor je sterke punten en zwakke punten. De opnamefeatures bij digitale piano’s maken het mogelijk om je spel opnieuw te beluisteren.
 3. 3. Digitale piano’s zijn vaak uitgerust met verschillende klanken. Hierdoor kun je je eigen sounds maken of een twist toevoegen aan bestaande liederen of muziekstukken. Het veranderen van klank werkt inspirerend en helpt opnieuw de passie om te spelen aan te wakkeren. Jongere spelers houden er bovendien ook van om te experimenteren en klanken te mixen.
 4. 4. Op een elektrische piano kun je rustig beginnen met het oefenen. Het is altijd moeilijk om iets nieuws te leren. Als je het lastig hebt om gemotiveerd te blijven, kan het spelen met anderen voor een extra stimulans zorgen. Digitale piano’s hebben verschillende functies waarmee je extra kunt oefenen.

Wil je dus al heel lang een akoestische piano bespelen, maar vindt je het te duur? Dan kun je dus beginnen met oefenen op een elektrische piano. Je hoeft een elektrische piano niet te stemmen, je kunt een opname maken tijdens het oefenen en door middel van een hoofdtelefoon kun je in stilte oefenen.