Selecteer een pagina

Elektrische Scooter

Opzoek naar een elektrische scooter? Wij hebben een top 5 gemaakt met de beste elektrische scooters.

Een elektrische scooter oftewel een e-scooter is een uitkomst voor zowel volwassenen als tieners. Het is geruisloos, milieu- vriendelijk en je hoeft niet naar de tankstation. Een e-scooter heeft namelijk een accu en je krijgt er een acculader meegeleverd. Het opladen neemt ook niet heel veel tijd in beslag. In minder dan tien uren is zo een e-scooter helemaal opgeladen. Elektrisch rijden is bovendien een stuk goedkoper, omdat benzine duurder is dan elektriciteit. Ook is de motor van een e-scooter makkelijker om te onderhouden, in tegenstelling tot een scooter die brandstof verbruikt. Als je de accu goed onderhoud kun je langer van de scooter genieten. Een elektrische scooter rijden is dus een schone manier van transport.

Beste Elektrische Scooter

NaamDoelgroepMax. belastbaar gewicht Met versnellingenMeer informatie
Elektrische scooterAlle leeftijden-Ja
RIDD Elektrische cruiserVolwassenen120 kgJa
City cocoVolwassenen175 kgJa
I-Cigo stadsscooterVolwassenen175 kgJa
Stigo Bike PLUSVolwassenen100 kgNee

Waarom zou je kiezen voor een Elektrische Scooter?

 

 

Onderhoud

Een elektro-motor is veel makkelijker om te onderhouden. Er zijn veel minder bewegende onderdelen en het enige wat je goed moet onderhouden zijn  de remmen, banden en accu.

Praktisch

Elektrische scooters zijn praktisch, omdat je sommige modellen zelfs kunt opvouwen en kunt meenemen. Dit in tegenstelling tot een normale scooter die dat niet kan.

Milieuvriendelijk

Een elektrische scooter produceert geen uitlaatgassen. Hierdoor draag jij een handje bij aan een schoner milieu.

Goedkoper

Benzine is duurder dan elektriciteit. Een e-scooter kun je gewoon opladen door middel van stroom. Ook hoef je niet perse uit huis om bij te tanken.

Nu we de redenen voor het kopen van een elektrische scooter hebben toegelicht, gaan we door naar de top producten van dit moment. Lees ze zorgvuldig door voordat je besluit er een aan te schaffen.

Elektrische scooter

Een elektrische scooter kan gebruikt worden door zowel jong als oud. Het maakt geen storend geluid in tegenstelling tot normale scooters en is ook nog eens milieuvriendelijk. Tenslotte is rijden op een e-scooter veel goedkoper. Waar er al veel luchtvervuiling is, is een e-scooter dus een goede uitkomst. Omdat zo een scooter wordt opgeladen met stroom, hoef je niet speciaal uit huis om naar het tankstation te gaan. Je kunt je e-scooter zelf thuis opladen. In minder dan tien uren is het helemaal opgeladen.

De Urban scooter is een zwarte e-scooter. Het heeft een eenvoudige design met brede banden en is gemaakt van metaal. Omdat het licht is van gewicht kun je er heerlijk ontspannen mee rijden. Het heeft een krachtige motor die 100% elektrisch is uitgerust en een lithiumbatterij. De elktro-motor is zeer stil en is ingebouwd in het achterwiel. Deze scooter gaat maximaal dertig kilometer per uur en heeft hydraulische schijfremmen. De Urban scooter staat voor kwaliteit en veiligheid. Wil je het opladen, dan is er een usb-aansluiting aanwezig. Verder heeft het ook een afstandsbediening met alarm, dit tegen diefstal.

Wil je dus helemaal milieu-vriendelijk rijden? Dan is deze Urban scooter wel wat voor jou. Het is unisex en komt in meerdere kleuren, waaronder wit, groen en rood. Deze Urban scooter is gemaakt van hoogwaardige kwaliteit. Je kunt dus heel lang genieten van jouw e-scooter. De scooter krijg je meegeleverd met een accu. Ga je goed met de accu om en zorg je ervoor dat deze regelmatig wordt opgeladen, dan blijft het ook lang goed.

Specificaties

Brede banden
Geluidloze elektro-motor
Meegeleverde accu

Voordelen
+  Afstandsbediening met alarm

Nadelen
Geen

RIDD Elektrische cruiser- Elektrische zitstep

De RiDD Elektrische Cruiser heeft een heel leuke design. De scooter is zwart en is gemaakt van aluminium. Mede daardoor is het ook licht van gewicht.  Hij is niet groot van model, dus je kunt het lekker meenemen in de auto of de trein. Ook als je bijvoorbeeld gaat kamperen, kun je het meenemen. Zo kun je op je RiDD e-scooter de omgeving verkennen. In tegenstelling tot het vorige product, heeft deze scooter geen brede banden. De banden zijn wat smaller en het zijn luchtbanden. Maar vergis je niet, de scooter kan een gewicht dragen tot wel 120kg. Dat wil zeggen, dat zowel jong en oud de scooter kunnen gebruiken.

Deze elektrische scooter heeft een sterke elektro-motor en is voorzien van een krachtig oplaadbare LG accu. Je krijgt er een laadsnoer bij, zodat je altijd de mogelijkheid hebt om de e-scooter op te laden. De scooter beschikt over een lithium LG batterij. Het duurt ongeveer drie uren voordat deze scooter helemaal is opgeladen. Verde beschikt het over LED  verlichting aan zowel de voor- als achterkant. Ook kun je het opvouwen en is het makkelijk om mee te nemen. Als je op straat rijdt met de e-scooter is het belangrijk dat je een helm ophebt.

Ga je dus camperen of wil je gewoon meehelpen aan een schoner milieu? Dan kun je gebruik maken van de RiDD Elektrische Cruiser. Het kan overal met je mee en duurt niet lang om op te laden. Echter is de scooter geschikt voor één persoon, je kunt dus niemand achterop meenemen. Geen nood, dat wil zeggen dat je gewoon lekker kan genieten van je e-scooter. Door de aanwezige verlichting kun je er ook in de avonduren mee rijden.

Specificaties

Opvouwbaar en draagbaar
LED verlichting
Komt met laadsnoer

Voordelen
+  Meeneembaar
+  Licht van gewicht

Nadelen
Niemand kan achterop

Stad scooter CITYCOCO Ebike Wit

De I-CIGO CITYCOCO  Scooter heeft een heel leuk design en lijkt bijna op een normale scooter. Het grootste verschil zit er natuurlijk in dat deze geen brandstof verbruikt, maar elektriciteit. Je kunt er lekker in de stad mee rijden en is geschikt voor één persoon. Omdat het een e-scooter is geeft de motor geen storend geluid, maar is het geluidloos. De scooter is klein van stuk, maar kan een gewicht dragen van 175kg. De banden zijn niet breed en het zijn luchtbanden. De voorband heeft een schokkendemper, waardoor je lekker comfortabel op de weg kunt rijden.

Rijden op de I-CIGO e-scooter betekent dus 100% elektrisch rijden. Het beschikt over een lithiumbatterij en binnen vijf tot zes uren is het volledig opgeladen. Het heeft een krachtige 1500W motor die geluidloos is, zo kun je rustig door een woonwijk rijden. Ook in de avonduren kun je rijden met deze e-scooter. Het heeft namelijk een koplamp, een remlicht en zelfs een richtingaanwijzer. Ook beschikt het over een achteruitkijkspiegel, een voetsteun, alarm tegen diefstal en een dashboard. De scooter is unisex en leverbaar in de kleur wit.

In tegenstelling tot andere motoren is deze borstelloze elektromotor makkelijk te onderhouden. De fabrikant biedt ook onderhoud aan en dat bespaart je dus geld. Koop je een  I-CIGO e-scooter, dan koop je ook de vertrouwde kwailiteit. Op de accu en motor krijg je namelijk een jaar garantie. Omdat de fabrikant helpt met de onderhoud, kun je langer genieten van de e-scooter. Met de I-CIGO bespaar je dus dubbel in jouw portemonnee.

Specificaties

1500W motor
Borstelloze motor
Luchtbanden

Voordelen
+  Inclusief met afstandsbediening
+  Koplamp en remlicht

Nadelen
Niemand kan achterop

Stad scooter CITYCOCO Licht Geel Ebike

De stad  scooter van CITYCOCO heeft een heel leuk design en lijkt bijna op een normale scooter. Alleen gebruik het geen brandstof, maar werkt het met elektriciteit. Het is geschikt voor één persoon. De motor is ook geluidloos, in tegenstelling tot een motorfiets die benzine verbruikt. Je kunt er dus rustig in een woonwijk mee rijden. De scooter is klein van stuk, maar kan een gewicht dragen van 175kg. De banden zijn niet breed en het zijn luchtbanden. De voorband heeft een schokkendemper, waardoor je lekker comfortabel op de weg kunt rijden.

Rijden op een e-scooter van CITYCOCO betekent dus 100% elektrisch rijden. Het beschikt over een lithiumbatterij en binnen vijf tot zes uren is het volledig opgeladen. De scooter heeft een sterke motor van 1500W, maar is geluidloos. Ook in de avonduren kun je rijden met deze e-scooter. Net als andere scooters beschikt het ook over verlichting. Het heeft namelijk een koplamp, een remlicht en een richtingaanwijzer. Daarnaast heeft het een achteruitkijkspiegel, een voetsteun, alarm tegen diefstal en een dashboard. Het heeft dus dezelfde functionaliteiten als een normale scooter, maar is veel goedkoper en milieu vriendelijker.

In tegenstelling tot andere motoren is deze borstelloze elektro-motor makkelijk te onderhouden. Heb je problemen met de motor dan helpt  de fabrikant je hierbij. Scooters van CITYCOCO zijn betrouwbaar en zijn van kwaliteit. Op de accu en motor krijg je ook een jaar garantie. De hulp die de fabrikant geeft zorgt ervoor dat je lang kunt genieten van de e-scooter. Met de CITYCOCO rij je dus 100% elektrisch en bespaar je in je portemonnee.

Specificaties

1500W motor
Borstelloze motor
Luchtbanden

Voordelen
+  Afstandsbediening tegen diefstal
+  Koplamp en remlicht

Nadelen
Niemand kan achterop

STIGO+ BIKE opvouwbare elektrische scooter

De Stigo opvouwbare scooter heeft een moderne design. Het lijkt op een samensmelting tussen een scooter en een fiets. Het is gemaakt van aluminium en dus licht van gewicht. Ook is hij opvouwbaar. Dat is handig, want je kunt het meenemen in de auto of de trein. Ga je ergens kamperen en wil je niet te ver lopen? Dan kan deze scooter dus ook mee. De banden zijn smal en kunnen een gewicht dragen van maximaal 100kg. Geschikt voor zowel jong ald oud dus.

De Stigo Bike is de snelst opvouwbare elektrische e-scooter. Binnen twee seconden kun je het namelijk helemaal opvouwen. Deze e-scooter heeft een dubbele accu en een snelheid van wel 25km. Met een gewicht minder dan 20kg, kun je het in vrijwel elke kofferbak plaatsen. Daarnaast kan de Stigo door het handige extra wieltje ook mee getrokken worden. De Stigo rijdt verrassend comfortabel door zijn prettige zadel en  luchtbanden. Binnen drie to vier uren is deze e-scooter volledig opgeladen. Verder heeft de Stigo Bike een led display die je de snelheidsaanduiding geeft. Ook kun je er in de avonduren mee rijden, want het beschikt over verlichting. Er is zowel een voor- als achterverlichting, remverlichting en een kentekenplaat verlichting.

Ga je dus camperen of wil je gewoon meehelpen aan een schoner milieu? Dan kun je gebruik maken van de Stigo Bike. Het kan overal met je mee en duurt niet lang om op te laden. Op deze scooter kun je niemand achterop meenemen. Door de aanwezige verlichting kun je er ook in de avonduren mee rijden.

Specificaties

Opvouwbaar en draagbaar
Verlichting
LED display

Voordelen
+  Meeneembaar
+  Licht van gewicht

Nadelen
Niemand kan achterop

Meer informatie over Elektrische Scooter

De elektrische scooter wordt steeds populairder. Rijden op een elektrische scooter is een schone manier van transport. In grote steden ondervindt men veel last van luchtvervuiling. Dit komt door uitlaatgassen van de auto’s, trucks en motorfietsen die dagelijks deelnemen aan het verkeer. Met een elektrische scooter help je de natuur, maar het is ook veel goedkoper.

Zo een elektrische scooter (ook wel e-scooter genoemd) is dus geschikt  voor zowel jong als oud. Rijden op een elektrische scooter heeft enkele voordelen; het is geluidloos, er komen geen gifitge gassen vrij en het is goedkoper.  

Een elektrische scooter heeft namelijk geen brandstof nodig, maar laad zich op door middel van elektriciteit. Bovendien is brandstof veel duurder en raakt het ooit eens op. Elektriciteit kun je opwekken door middel van zonnepanelen en zelfs windmolens.

Op de markt zijn er verschillende aanbieders die elektrische scooters verkopen. Je hebt ze in tal van modellen, kleuren en sommigen kun je zelfs opvouwen en meenemen. Het kopen van een elektrische scooter brengt dus verschillende voordelen met zich mee.

Accu opladen

Een elektrische scooter beschikt over een accu welke de brandstofvoorziening is voor de elektromotor. Bij de meeste elektrische scooters krijg je een acculader mee geleverd. Daarmee kun je de scooter opladen. Opladen kun je thuis doen of  op je plaats van bestemming. Het opladen neemt niet veel tijd in beslag en veel e-scooters zijn in minder dan tien uren volledig opgeladen.

Accu’s vervangen

Wanneer je de accu van de e-scooter moet vervangen dan kunnen de kosten wel oplopen. Een levensduur van een elektrische scooter is best wel lang. Waarom? Na het rijden van een bepaald aantal kilometers hoef je niet telkens een onderhoudsbeurt te plegen. Dit moet wel met scooters die rijden op brandstof.

Starten van een elektrische scooter

Een elektrische scooter hoeft niet gestart te worden. De motor is in principe altijd klaar voor gebruik. Daarom ken een elektrische scooter ook geen startproblemen. Een elektrische motor zorgt voor de aandrijving van de scooter. Als je stilstaat in het verkeer, bijvoorbeeld bij een stoplicht, kost het je ook geen ‘brandstof’.

Onderhoud

Een verbrandingsmotor kent veel onderhoud in tegenstelling tot een elektro-motor. Bij een elektro-motor heb je niet zoveel onderdelen die bewegen. Maar je moet wel je accu goed onderhouden. Als je goed omgaat met je accu kun je heel lang genieten van je e-scooter. Dit is namelijk het hart van de elektrische scooter. Verder moet je ook zorgen voor je remmen en de banden.

Brandstofkosten

Rijden op elektriciteit is veel goedkoper dan brandstof. Brandstof is namelijk duurder. Ook kun je nu makkelijker elektriciteit opwekken. Denk maar aan windemolens en zonnepanelen. Tenslotte kun je thuis je accu opladen en hoef je niet naar de tankstation.

Voordat je dus een elektrische scooter aanschaft, kun je de aanbieders eerst vergelijken. Zorg ervoor dat je  goed advies krijgt en dat je een scooter uitkiest die bij jou past. Veel bedrijven bieden ook een servicedienst aan. Mocht er iets niet in orde zijn met je scooter, dan wordt er assistentie geboden. Een elektrische scooter kopen wordt zo wel erg aantrekkelijk.