Elektrische Scootmobiel

Opzoek naar een elektrische scootmobiel? Hieronder de beste elektrische scootmobiel.

[toc]

Een scootmobiel is een scooter met een elektrische aandrijving. Dit wordt meestal gebruikt door mensen die niet zo mobiel zijn of door minder-validen. De scootmobiel heeft enkele veranderingen ondergaan door de jaren heen. Ook is het moderner geworden. De gebruiker van een scootmobiel mag gebruik maken van het bromfiets- of fietsenpad en het trottoir. Voor mensen die niet zo mobiel zijn is dit een grote uitkomst. Zij mogen namelijk met hun scootmobiel in ziekenhuizen en supermarkten rijden. Ken je of ben je iemand die gebruik moet maken van een scootmobiel? Weet je niet zo goed waar te beginnen, dan helpen wij jou door het volgend product te omschrijven.

Beste Elektrische Scootmobiel

Waarom zou je kiezen voor een elektrische scootmobiel?

 

 

Onafhankelijkheid

Een elektrische scootmobiel maakt mensen die slecht ter been zijn onafhankelijk. Op die manier zijn zij niet aan huis gebonden.

Lange levensduur

Wordt een scootmobiel goed onderhouden, dan gaat het ook heel lang mee.

Makkelijk te onderhouden

Een scootmobiel kun je makkelijk thuis zelf onderhouden. Ook kan de leverancier jou doorverwijzen als het gaat om grote onderhoudsbeurten.

Lange en korte afstanden

Een scootmobiel kun je gebruiken voor zowel lange als korte afstanden. Ze beschikken namelijk over verschillende snelheden.

Nu we de redenen voor het kopen van een elektrische scootmobiel hebben toegelicht, gaan we door naar een van  de top producten van dit moment. Lees het zorgvuldig door voordat je besluit er een aan te schaffen.

3 wieler elektrische Go4-E Bike scooter – DD-2640

Ben je van plan om een elektrische scootmobiel aan te schaffen? De Go4 E-Bike scooter is uniek in zijn soort. Dit model komt in een zwarte kleur en heeft drie wielen. Deze scootmobiel valt onder de gehandicaptenvoertuigen met een motor. Voor je scootmobiel heb je geen kentekenplaat nodig. Wel ben je verplicht om een WA-verzekering aan te sluiten. Dit, omdat je over straat rijdt met de scootmobiel. Mocht er iets gebeuren dan is de schade gedekt. Een verzekerd voertuig heeft een verzekeringsplaatje aan de achterzijde.

Met een gemotoriseerd gehandicaptenvoertuig mag je gebruik maken van de stoep, het voetpad, het fietspad, het fiets-/bromfietspad en de rijbaan. Echter mag je geen gebruik maken van autowegen en de snelwegen. Dit is namelijk gevaarlijk voor beide partijen. Ook heeft de scootmobiel niet de bevoegde snelheid voor de wegen.

Deze scootmobiel heeft een 1000W motor en een Lithium batterij. Het duurt ongeveer zes tot acht uren voordat deze scootmobiel helemaal is opgeladen. Van het bedrijf krijg je een jaar garantie op de accu. De scootmobiel heeft drie banden en beschikt over schijf remmen. Al de banden zijn luchtbanden. Je kunt maxiamaal 25km per uur hiermee rijden. Houd er rekening mee dat je op de stoep maar 6kilometer mag rijden. De scootmobiel beschikt verder ook over verlichting. Zo kun je in de vooravond ook ermee rijden.  Deze scootmobiel is geschikt voor een persoon en heeft een maximale draaggewicht van 150kg. Aan de zitting zijn er ook armleuningen. Als je deze scootmobiel besteld kan het tegen een vergoeding thuis gebracht worden.

Specificaties

1000W motor
Schijfremmen
Luchtbanden
Verlichting

Voordelen
+  Armleuning tegen bescherming

Nadelen
 Geen

Meer informatie over Elektrische Scootmobiel

Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven scooter. Je kunt ze vinden met drie, vier en vijf wielen. Zo een scootmobiel is geschikt voor mensen die slecht ter been zijn, maar ook door minder-validen. Op die manier zijn zij niet meer aan huis gebonden en kunnen zij zelfstandig de straat op. Een scootmobiel werkt met hendels en knoppen. De knoppen worden gebruikt om de richting aan te geven, de verlichting aan te maken en om de scootmobiel aan en uit te zetten. De hendels gebruik je om te remmen en om gas te geven. Met sommige modellen kunt je ook ‘voetgas’ geven.

Moet je langere afstanden afleggen? Dan is het handig dat een scootmobiel een bepaalde snelheid kan halen. Sommige scootmobiels bereiken een snelheid van wel 30km/per uur. Als je lange afstanden aflegt, is het belangrijk om op de actieradius te letten. Dat is de afstand die je kunt afleggen met een volle accu. Gebruik je de scootmobiel voor kortere afstanden of vindt je het veiliger om langzamer te rijden? Kies dan voor een scootmobiel met een lagere snelheid.

Redenen om een scootmobiel aan te schaffen

  • Je conditie is verslechterd en  je bent gauw moe en/of buiten adem
  • Je hebt pijn aan de gewrichten of bent slecht ter been
  • Je verliest steeds vaker  evenwicht tijdens het staan of lopen
  • Door botontkalking (osteoporose) is de kans op breuken groot
  • Andere fysieke beperkingen:  zoals een amputatie of zenuwpijn

 

Onderhoud van een scootmobiel

Het onderhoud van een scootmobiel kun je zelf doen of je kunt het ook uitbesteden. Als je een servicecontract afsluit dan kun je daarmee ook geld besparen. Controleer regelmatig of de banen voldoende op spanning zijn. Ook moet je de scootmobiel regelmatig schoonmaken. Dit kun je doen met een schoonmaakmiddel of een schone vochtige doek. Smeer de lagers van de wielen, zitting en het stuur regelmatig. Laad de accu correct op, zo voorkom je een luie of krachteloze accu. Ook moet je de scootmobiel nooit op een vochtige plek plaatsen. Zet hem op een plek waar hij ook beschermd is tegen de zon en de regen.

Heb je de scootmobiel een tijd niet meer gebruikt? Sommige accu’s gaan stuk als ze drie maanden of langer niet opgeladen worden. Accu’s kun je het beste permanent onder lading houden. Als de scootmobiel plotseling een raar geluid geeft, betekent dat niet meteen dat er een technisch mankement te zijn. Soms zit er een schroefje los of tijdens de rit is vuil of iets anders tussen de onderdelen komen te zitten. Het kan ook dat een onderdeel geolied moet worden. Kun je de oorzaak niet vinden? Dan is het verstandig om een onderhoudsbeurt door de dealer uit te laten voeren. Is de accu volledig opgeladen maar reageert uw scootmobiel niet meer? Het is  mogelijk dat er bedrading loszit. Ga niet zelf aan de scootmobiel sleutelen, maar laat dit altijd door een monteur doen.

Scootmobielen hebben een langere levensduur, wanneer ze met regelmaat geïnspecteerd  worden en een onderhoudsbeurt krijgen. De monteur let vooral op de mechanische- en elektrotechnische onderdelen,  het wordt gecontroleerd op scheurtjes en eventuele slijtage aan de banden en de montagepunten.

Overweegt je om een scootmobiel aan te schaffen? Neem dan contact op met een leverancier van scootmobielen. Soms kun je zelf gratis een proefrit aanvragen. Verder komen scootmobielen ook in opvouwbare modellen. Een opvouwbaar model is gemakkelijk overal mee naartoe te nemen.