Elektrische Step

Opzoek naar de beste elektrische step? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer over de beste elektrische steps.

Laatste check op januari 2021

De step is niet iets van vandaag. Het is een ‘vervoersmiddel’ dat al jarenlang wordt gebruikt door kinderen, maar ook door volwassenen. De step is over de jaren heen weinig veranderd, maar is nog steeds praktisch. Het is zelfs moderner geworden, want nu heb je de elektrische step, soms ook wel een e-scooter genoemd. Tegenwoordig kun je bijna overal een elektrische step vinden. Deze kun je zelfs opvouwen. Het is licht in gewicht en je kunt het daarom gemakkelijk meenemen. Ook heeft de elektrische step verstelmogelijkheden, waardoor volwassenen het ook kunnen gebruiken. Elektrische steps zijn dus handig om te gebruiken voor afstanden die net een beetje te ver zijn om te lopen. Je kunt op een snelle manier door het drukke verkeer heen komen. We hebben een top 5 gemaakt met de Beste Elektrische Step, Om de keuze voor jou te vergemakkelijken.

Top 5 Beste Elektrische Step Scooter

NaamAanbevolen leeftijd Maximaal belastbaar totDoelgroep Meer informatie
Ninebot by Segway ES116 - 99 jaar100 kgKinderen en volwassenen
Razor electric E300S12 - 99 jaar 100 kgVolwassenen
Xootz Electric Scooter 12V8 - 10 jaar50 kgKinderen
vidaXL elektrische step6 - 10 jaar50 kgKinderen
Techno PRO-120 kgKinderen en volwassenen
[toc]
In het kort
 • Voetrem
 • Twee stevige banden
 • Opvouwbaar

Ninebot by Segway KICKSCOOTER ES1

Met de introductie  van de elektrische step zijn er razendsnel verschillende modellen op de markt gekomen.Een elektrische step biedt een groot gebruikersgemak voor zowel jongeren als volwassenen. Ook is het rijden op zo een step comfortabel en stijlvol. Op de Segway Kickscooter  ES1 kunnen kinderen vanaf veertien jaar rijden en ook volwassenen. Het heeft twee wielen, die oneffenheden in de weg dempen.

De Segway Ninebot KickScooter ES1 is goed voor het snelle woon- en werkverkeer. Deze e-scooter kun je zelfs opvouwen en meenemen. Het heeft een ‘one-push’ vouwsysteem, dat houdt in dat je de scooter binnen een handomdraai hebt opgevouwen. Ook is deze e-scooter heel licht van gewicht, het weegt namelijk minder dan vijftien kilogram. Op die manier kun je het opbergen in de auto of meenemen in de trein. Deze e-step mag niet op de weg of op voet- en fietspaden worden gebruikt. Ga je naar de camping of naar een speelplaats, dan mag je het wel gebruiken.

Koop je Segway, dan koop je een product dat van kwaliteit is gemaakt. Deze e-scooter is gemaakt van goede kwaliteit en is zeer sterk. Het is aanbevolen om te gebruiken door tieners vanaf veertien jaar en ouderen tot en met zestig jaar. Het beschikt over twee stevige banden en komt in de kleur zwart. Verder heeft deze elektrische step een voetrem. Tenslotte is het rijden op een step zeer zuinig. Je hebt namelijk geen benzine nodig. Belangrijk is dat je de step goed onderhoudt, zodat je er lang van kunt genieten.

Ook te koop via:

In het kort
 • Komt met zadel
 • Handrem
 • Gemaakt van aluminium

Razor electric E300S – Elektrische step

De step ken je misschien wel van je kindertijd. Het was leuk voor de kinderen om door de buurt heen te rijden. Door de tijden heen is de step moderner geworden. Tegenwoordig heb je ook de elektrische step. De Razor electric E300S is een grijze step gemaakt van aluminium. Deze is geschikt voor kinderen vanaf twaalf jaar en ook volwassenen. Het kan namelijk een gewicht dragen tot wel 100kg.   Deze e-scooter  heeft een leuk ontwerp, want het bezit zelf over een zadel.

De Razor E300S kan een snelheid behalen tot wel 24km per uur. De step is stevig en de frame is gemaakt van goede kwaliteit. Daarom is het geschikt voor zowel jongeren als ouderen. Het heeft verder een batterijduur van veertig minuten. Deze step kun je natuurlijk ook als een gewone step gebruiken. Het heeft een zadel, zodat je kunt zitten als je moe bent van het staan.  Dit model is een van de snelste elektrische stepjes en is erg stevig. Verder weegt het minder dan vijf-en-twintig kilo, waardoor het licht aanvoelt. Tenslotte beschikt deze step over een handrem en heeft het twee luchtbanden.

Met deze elektrische step kunnen kinderen eindeloos veel speelplezier beleven en hebben de volwassenen een handig vervoermiddel. Het heeft een leuk ontwerp en is gemaakt van stevig materiaal. Als je dus opzoek bent naar een leuke step of gewoon een makkelijke vervoermiddel, dan is dit product wel iets voor jou. Het is een artikel met een goede prijs- kwaliteit verhouding. Je kunt het gebruiken zowel in de stad, als in de natuur.

Ook te koop via:

In het kort
 • Gemaakt van aluminium en kunststof
 • Makkelijk mee te nemen
 • Licht van gewicht

Xootz Electric Scooter 12V

Een elektrische step kan gebruik worden door zowel jongeren als volwassenen. Echter is de Xootz electrische scooter speciaal gemaakt voor kinderen. Deze scooter is in het zwart en in tegenstelling tot het vorige product heeft het geen zadel. Maar dat maakt deze e-scooter niet minder leuk.

De Xootz Elementz Electrische scooter werkt op batterijen en het heeft een 70W motor. Ook heeft het versnellingen die je kunt bedienen aan het stuur. De stuurhoogte kun je zelf ook instellen.  Deze scooter heeft een snelheid van zes tot acht km/per uur. Het gaat dus niet heel erg snel en dat is veilig voor kinderen. Als het een volle batterij heeft kun je tot wel tien kilometer rijden. Je kunt het heel makkelijk opruimen door middel van het vouwmechanisme. Het kan maximaal maar vijftig kilo aan, omdat het meer gericht is op kinderen. Deze e-scooter heeft twee banden en is gemaakt van aluminium en kunststof.

Koop je deze e-scooter, dan koop je een product dat van kwaliteit is gemaakt. Het is een sterke scooter en is gemaakt van stevig  materiaal. Het rijden op een e-scooter is zeer zuinig, omdat je geen gebruik maakt van benzine. Tenslotte kun je deze scooter ook opvouwen. Het is licht van gewicht dus je kunt het makkelijk meenemen. Als je deze scooter koopt krijg je de batterijen ook meegeleverd. Zo kun je met je elektrische step rijden op bijvoorbeeld de camping of in het park. Ga je heel netjes om met je scooter dan kun je er heel lang van genieten.

Ook te koop via:

In het kort
 • Komt met zadel
 • Handrem
 • Gemaakt van aluminium

vidaXL elektrische step

Sommige elektrische steps komen met een zadel. Dit is handig, want als je moe bent van het staan, kun je rustig even zitten. Deze elektrische scooter is van het merk VidaXL. VidaXL is een online winkel die verschillende producten aanbiedt voor jouw huis en tuin. Het productaanbod speelt in op jou dagelijkse leven; slapen, wonen en eten.‘Vida’ staat voor leven en ‘XL’ staat voor alles uit het leven halen. Deze stoer uitziende elektrische scooter is er een van hun items. Het is speciaal gemaakt voor kinderen, dus volwassenen kunnen er geen gebruik van maken. Ook kun je deze elektrische step to maiximaal 50kg belasten.

Deze elektrische step met zadel is voor kinderen van zes jaar en ouder. Het heeft een snelheid van 12km/u en heeft een krachtige 120W motor die nauwelijks geluid maakt. De step rijdt heel soepel en is ook milieuvriendelijk. Met deze step kunnen kinderen wel acht uren lang plezier beleven. Ook heeft het remmen die aan de achterkant zijn bevestigd. De elektrische step heeft een aluminium en stalen frame en is makkelijk op te vouwen. Op die manier kun je het in de kofferbak meenemen. Daarnaast wordt hij geleverd met een zadel, zadelpen, oplader, bevestigingsmateriaal en reserve zekeringen. Het is belangrijk dat je dit speelgoed niet ergens anders dan op eigen terrein gebruikt. Dit in verband met mogelijke gevaren.

Met deze elektrische step kunnen kinderen eindeloos veel speelplezier beleven. Het is gemaakt van stevig materiaal, waaronder aluminium. Het heeft twee banden en er is een handrem bevestigd. Je kunt het gebruiken zowel in de stad, als in de natuur.

Ook te koop via:

In het kort
 • Gemaakt van staal
 •  Anti-lek banden
 • Komt met oplaadkabel

Techno PRO E-Scooter

Met de introductie van de elektrische step zijn er verschillende varianten op de markt gekomen voor volwassenen en ook voorminderjarigen. Een step is handig, want je kunt het gebruiken in de stad en in de natuur. Ook biedt het een groot gebruikersgemak en  heeft het een gemakkelijke opstap. De elektrische scooter van Techno is zowel te gebruiken door kinderen als volwassenen. Het heeft namelijk  een maximale belasting van 120kg.

De Techno Pro E-Scooter is in een handomdraai op te vouwen, zodat hij mee kan in de auto, de trein of op vakantie. De scooter is heel licht van gewicht, het weegt minder dan 10kg. Het display toont je  onderweg alle informatie die je nodig hebt, zoals de snelheid en de accu status. Ook heeft het een aan/uit indicator. Deze step is gemaakt van staal, dat wil zeggen dat hij heel stevig is. Binnen drie uren is de accu van deze e-step helemaal opgeladen. Ook is de elektrische scooter stofbestendig, is het spatwaterdicht en heeft het anti-lek banden. Als je deze step besteld dan krijg je er een oplaadkabel bij.

Met deze elektrische step kunnen kinderen eindeloos veel speelplezier beleven en hebben de volwassenen een handig vervoermiddel. Het heeft een leuk ontwerp en is gemaakt van stevig materiaal. Als je dus opzoek bent naar een leuke step of gewoon een makkelijke vervoermiddel, dan is dit product wel iets voor jou. Het is een artikel met een goede prijs- kwaliteit verhouding. Je kunt het gebruiken zowel in de stad, als in de natuur.

Ook te koop via:

Elektrische step met luchtbanden

De step kent je misschien nog uit je kindertijd. Voor de kinderen is het leuk om mee te spelen en door de buurt heen te rijden. Tijden veranderen, ook voor de step. Tegenwoordig heb je ook de elektrische step ook wel een e-scooter genoemd. Hiervan zijn er verschillende varianten op de markt. Je kunt het gebruiken in de stad, op de camping en zelfs meenemen op vakantie. De elektrische step van tegenwoordig is zeer ontwikkeld en net als bijvoorbeeld een scooter zijn er elektrische step met luchtbanden verkrijgbaar. De luchtbanden verhogen de wegligging en het rijcomfort van de electrische step

Voor afstanden die je net te lang vindt om naartoe te lopen is een elektrische step heel erg geschikt. Ook is een elektrische step licht en gemakkelijk mee te nemen. Een elektrische step wordt officieel gezien als een snorfiets, wat betekent dat je geen rijbewijs nodig hebt.

De elektrische step in de praktijk

De elektrische step verschilt in een paar opzichten van de step uit je kindertijd. Tegenwoordig hoef je niet al het werk met je benen/voeten te doen. De step rijdt vanzelf, doordat hij over een accu beschikt. Deze kun je na gebruik weer opladen. Elke elektrische step heeft een andere oplaadtijd. Sommigen kun je opladen binnen twee tot drie uren en weer anderen nemen wat meer tijd in beslag.

Een elektrische step biedt een groot gebruiksgemak. Het is niet alleen meer te gebruiken door kinderen, maar ook door volwassenen. Verder beschikken sommige modellen zelfs over verstelmogelijkheden. Dit maakt het ook zeer geschikt voor volwassenen. Ook hebben sommige van deze steps er zelfs een comfortabele zadel bij. De elektrische stap wordt ook handig gemaakt. Sommige modellen kun je zelfs inklappen en opbergen in de kofferbak. Doordat ze licht van gewicht zijn kun je ze zelfs meenemen op vakantie of in de trein. Met dank aan de vering en luchtbanden worden oneffenheden in de weg keurig gedempt. Ook wordt er gedacht aan de veiligheid van de klant. De elektrische step kan daarom ook beschikken over een handrem en een of meerdere schijfremmen.

Elektrische step goedkoop

De elektrische aandrijving van de step maakt dat het milieu vriendelijk is. De motor is heel stil en schoon en je verbruikt geen bezine dit zorgt er voor dat de elektrische step goedkoop is vergeleken met een benzine aangedreven voertuig. Met de lithium-accu kom je met een e-scooter wel 25 tot 40 kilometer ver. Is de accu na aankomst op bestemming leeg, dan kun je het eenvoudig opladen. Binnen enkele uren is hij weer volgeladen voor de volgende rit.

Elektrische scooters zijn vergelijkbaar met fietsen. Als je het vaker gebruikt dan kan het af en toe ook wat reparaties nodig hebben. Onderdelen die bijvoorbeeld vervangen of aangepast moeten worden om ze draaiende te houden. Het is dus belangrijk dat je de accu van de elektrische scooter goed blijft onderhouden. Als je een geluid hoort die er voorheen niet was of merkt dat de e-scooter anders aanvoelt tijdens het rijden, dan is het een goed idee het te laten nakijken.

Het remsysteem is een onderdeel die vaak over het hoofd wordt gezien tijdens het aanschaffen van een elektrische scooter. Een elektrische step heeft een goede remsysteem nodig. Dit zorgt voor de veiligheid van de rijder. Elektrische scooters met plastic onderdelen zijn goed voor kinderen. Op die manier kunnen zij zich niet makkelijk bezeren. Plastic beschermt namelijk tegen scherpe onderdelen.