Elektrische Verwarming

Opzoek naar de beste elektrische verwarming? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer over de beste elektrische verwarming.

Laatste check op januari 2021

Ze komen elk jaar weer terug, die laatste koude maanden van het jaar. En we weten allemaal dat het bepaald geen pret is om je ‘smorgens in een kille bad – of slaapkamer klaar te maken, omdat je nu eenmaal niet de centrale verwarming gaat aanmaken voor een uurtje of minder. Gelukkig is hier een oplossing voor bedacht en wel in de vorm van elektrische verwarming. Deze apparaten zijn bedoeld als bijverwarming en kunnen makkelijk verplaatst worden. Op deze manier maak je je bij een aangename temperatuur klaar voor het werk, zonder daarvoor het hele huis te verwarmen. Een snelle search op het internet laat zien dat er nu ontelbare elektrische verwarmingsapparaten te vinden zijn, eentje uitkiezen kan dus best lastig worden. Wij hebben daarom een handig overzicht van de beste 5 elektrische verwarmingsapparaten voor je samengesteld.

Beste Elektrische verwarming

NaamType verwarming Geschikt voor ruimte totAantal warmtestandenMeer informatie
Interior Convector kachelConvectorkachel 42 m2 3
EconoHeat eHeaterPaneelverwarming 12 m21
Handy HeaterStraalkachel10 m218
Rowenta Instant Comfort AquaVentilatorkachel30 m22
Maxx 38005Convectorkachel42 m23
[toc]
In het kort
 • Convectie technologie
 • 3 warmtestanden
 • Reguleerbare thermostaat

Interior Exclusive Convector kachel

Het allereerste elektrische verwarmings apparaat dat we gaan bespreken is van het merk Interior Exclusive; een draagbare convector kachel met een vermogen van maximaal 2000 watt. Deze convector kachel verwarmt koude lucht aan het warmtepaneel, waarna de warme lucht opstijgt. Op deze manier kan een ruimte van ongeveer 42 m2 verwarmd worden.

Een ander belangrijk kenmerk is dat de Interior Exclusive convector kachel 3 warmtestanden en een traploos regelbare thermostaat heeft. Hierdoor kan je zelf stellen op welke temperatuur de ruimte gehouden moet worden; hoe warm of koud het moet zijn. Verder werkt dit model op 220 – 240 V, is gemaakt van plaatstaal en heeft een snoerlengte van 125 cm. De convector kachel heeft ook een handvat, welke handig bij verplaatsen ervan. De kachel weegt slechts 2.3 kg, verplaatsen gaat dus makkelijk.

Wat je ook moet weten van de Interior Exclusive Convector kachel is dat het een aantal beveiligingsopties heeft. De eerste is een beschermingsgraad tegen aanraking. Dit is bedoeld om de kachel te beschermen tegen (toevallig) contact met bijvoorbeeld stof, kabels en voorwerpen groter dan 1 mm. Verder heeft de kachel een beschermingsgraad tegen vocht: met een IP 44 is het bestand tegen spatwater vanuit elke richting. De Interior Exclusive kachel is dus ook in de badkamer te gebruiken. Ook heeft de kachel een aan/uit schakelaar met indicator lampje.

Het enige wat je moet doen is de kachel op een geschikte plek te zetten, de kabel in het stopcontact plaatsen, de schakelaar indrukken en de temperatuur stellen. Al met al is de Interior Exclusive Convector kachel een stabiel, veilig en handig te gebruiken elektrische kachel, die je met gemak in de woon – slaap – of badkamer kan plaatsen. Genoeg redenen om dit model op te nemen in onze top 5 en voor jouw en reden te meer om hem zo snel als mogelijk in huis te halen!

Ook te koop via:

In het kort
 • Verwarmingspaneel
 • Convectieverwarming
 • 1 warmtestand

EconoHeat eHeater

Een uniek model dat het verdient om in onze top 5 te staan, is de Econo eHeater. De Econo eHeater is in tegenstelling met de andere modellen geen draagbaar apparaat maar een verwarmingspaneel. De bedoeling is dat je het paneel bevestigd aan een wand van de ruimte die verwarmd moet worden. Deze ruimte mag ongeveer 10 – 12 m2 groot zijn. Het paneel werkt met convectie technologie, wat betekent dat lucht uit de ruimte in het paneel getrokken en verwarmd wordt, opstijgt en plaats maakt voor koude lucht. Zo wordt je ruimte binnen korte tijd op een aangename temperatuur gebracht.

De Econo eHeater heeft verder 1 warmtestand, een beschermingsgraad tegen spatwater (je kan hem dus ook in de badkamer plaatsen) en is makkelijk te monteren dankzij de econo – kit die je meekrijgt. Omdat dit apparaat aan de muur bevestigd wordt, is het erg handig bij ruimte tekort of wanneer je kleine kinderen en huisdieren in huis hebt. Het paneel is dun, erg strak qua design en te beschilderen, zodat je hem helemaal kunt aanpassen aan je interieur.

Tenslotte heeft dit verwarmingsapparaat nog een aan/uit schakelaar en een snoer met een lengte van ongeveer 2 cm. Concluderend kunnen we zeggen dat de Econo eHeater een must – have is in huis, als het gaat om verwarming van een ruimte zonder daarbij extra plaats in te nemen en een gevaar te vormen voor spelende kinderen of huisdieren.

Ook te koop via:

In het kort
 • Draadloos
 • Straalverwarming
 • Verwarmt kleine ruimtes

Handy Heater – Draadloze verwarming

Het derde product in onze top 5 is ook een hele handige; de Handy Heater is namelijk een draadloos verwarmingsapparaat. Het heeft slechts een plug – in voor het stopcontact en een aan/uit schakelaar. Zodoende is de Handy Heater makkelijk te bedienen en bijna overal waar er een stopcontact is, te gebruiken, ook in de badkamer. Het apparaat heeft een beschermingsgraad tegen aanraking en vocht.

Wanneer de Handy Heater aan een stopcontact wordt bevestigd, kan een ruimte van maximaal 10 m2 verwarmd worder. Dit gebeurd door straalverwarming, warmte wordt dus uitgestraald en om dit te voelen zit je dus het liefst voor de Handy Heater. Andere kenmerken zijn een instelbare temperatuur en tijd functie. De temperatuur kun je stellen van 15C0 tot 32C0 en de timer gaat tot maximaal 12 uren. Voor de veiligheid is er ook een oververhittingsbeveiliging aangebracht, waardoor de Handy Heater automatisch uitgaat als er te hoge temperaturen worden waargenomen.

Ook interessant om te weten is dat de Handy Heater een digitale display heeft, waarop te zien is wanneer de temperatuur en tijd gesteld worden. Het apparaat weegt nog geen 500 gram, je kunt hem dus makkelijk meenemen op reis of naar de camping. Zolang er op je vakantiebestemming een stopcontact te vinden is.

Ben je dus opzoek naar een klein, draagbaar apparaatje dat kleine ruimtes kan verwarmen zonder daarbij veel energie, tijd en plaats te nemen, dan is de Handy Heater zeker iets voor jouw.

Ook te koop via:

In het kort
 • Ventilatorkachel
 • Beschermingsgraad vocht & aanraking
 • Regelbare thermostaat

Rowenta SO6510 Balnea Silence

De Rowenta SO6510 Balnea Silence is een elektrisch verwarmingsapparaat dat bekend staat om meerdere producteigenschappen. Deze elektrische kachel kan ruimtes tot 30 m2 verwarmen, waaronder ook badkamers. Dit omdat de kachel beschermingsgraden heeft tegen aanraking en vocht, met name druip – en spatwater. Ideaal voor de badkamer dus.

De Rowenta SO6510 Balnea Silence is een ventilatorkachel, het werkt dus met weerstand en de ventilator blaast opgewarmde lucht terug in de ruimte. Meestal wordt van deze kachelsoorten gezegd dat ze nogal wat lawaai maken (door de ventilator), maar dat is dus niet zo bij dit model. De Rowenta SO6510 Balnea Silence heeft namelijk een speciale silence – stand, die het storend geluid als het ware uitschakelt. Het voordelige aan een ventilatorkachel is dat je hem ook kan gebruiken om alleen koele lucht te blazen. Deze zogenaamde zomerventilatiestand vind je ook bij de Rowenta SO6510 Balnea Silence. Dubbel voordeel dus!

Ook handig om te weten is dat deze elektrische kachel een vermogen heeft van 1200/2400 watt, een regelbare thermostaat, een aan/uit schakelaar en een vorstvrijstand heeft. Bij oververhitting gaat de kachel automatisch uit. Verder heeft het een snoer met een lengte van 1.5 meter, een handgreep en een gewicht van ongeveer 1.7 kg. Hierdoor is de Rowenta SO6510 Balnea Silence makkelijk te verplaatsen.

Voor een elektrische kachel die een relatief grote ruimte verwarmt, makkelijk te verplaatsen is en zelfs in de zomer gebruikt kan worden, moet je zeker kijken naar de Rowenta SO6510 Balnea Silence.

Ook te koop via:

In het kort
 • Convector kachel
 • 3 warmtestanden
 • Reguleerbare thermostaat

Maxx 38005 Convector kachel

Het laatste product dat we gaan bespreken, kan met gemak een van de beste elektrische verwarmingsapparaten van het moment genoemd worden. De Maxx 38005 is een elektrische kachel die ruimtes tot 48 m2 verwarmd met behulp van convectie technologie. Je kunt dan kiezen uit 3 warmtestanden. Deze elektrische kachel heeft een beschermingsgraad tegen aanraking en vocht, waardoor het ook makkelijk in de badkamer geplaatst kan worden.

Het voordelige aan de Maxx 38005 is dat het een hele stille kachel is, je kan het dus gewoon in de slaapkamer gebruiken. Van deze elektrische kachel is verder bekend dat het een vermogen van maximaal 2000 watt, een regelbare thermostaat en aan/uit schakelaar heeft. Bij oververhitting wordt de kachel automatisch uitgeschakeld. De Maxx 38005 heeft geïntegreerde handvaten en een gewicht van ongeveer 2.5 kg. Daarmee is de kachel makkelijk te verplaatsen, wil je het bijvoorbeeld van de slaapkamer naar de woonkamer brengen.

De bediening is erg eenvoudig: je plaatst het snoer in een stopcontact, draait de schakelaar om en stelt de temperatuur in. Binnen enkele minuten is de temperatuur in je ruimte weer aangenaam. Ter indicatie is er ook een aan/uit lampje aan de kachel.

De Maxx 38005 Convector kachel staat voor kwaliteit, stevigheid en duurzaamheid. Wil je al deze eigenschappen in je elektrische kachel, dan is de Maxx 38005 Convector kachel zeker het bekijken waard.

Ook te koop via:

We zijn het gewend om ons huis met centrale gasverwarming (radiatoren) op een aangename temperatuur te krijgen tijdens de winterperiode. Het lastige hieraan is dat je met een centrale verwarming gelijk het hele huis warm stookt, wat bijvoorbeeld niet de bedoeling is als je alleen verwarming nodig hebt in je slaapkamer of studio. Het kost meer energie en een groot deel van de warmte wordt verspild. Om dit te voorkomen en efficiënter om te gaan met energie, zijn elektrische verwarmingsapparaten oftewel elektrische kachels ontwikkeld. Deze apparaten zijn bedoeld als bijverwarming voor een bepaalde ruimte, zodat het niet nodig is om de verwarming in het hele huis aan te maken. Meestal zijn deze apparaten verplaatsbaar, zodat je ze bijna overal kan gebruiken.

Hoe werkt elektrische verwarming?

Het principe van elektrische verwarming is eigenlijk heel simpel: met de hulp van elektriciteit wordt lucht opgewarmd en in de ruimte vrijgelaten. Er kan hier en daar wat variatie zijn, maar dat is afhankelijk van de soort elektrische verwarming. Het gaat om 3 soorten:

 • Convector verwarming. Het belangrijkste deel van een convectorkachel is het warmtepaneel, dat door elektriciteit wordt verhit. Koele lucht wordt vervolgens vanuit de ruimte getrokken en gaat langs het warmtepaneel. Deze lucht wordt verhit en stijgt op om weer plaats te maken voor koele lucht. Zo wordt je ruimte binnen een korte tijd verwarmd. Het voordelige aan convector verwarming is dat de apparaten 100% stille kachels zijn. Nadeel: bepaalde kachels zijn nogal groot. Dit kan een probleem zijn als je ruimte tekort hebt.
 • Straal verwarming. Bij dit type elektrische verwarming wordt electriciteit omgezet naar warmte en deze warmte wordt uitgestraald. Er wordt zelfs gezegd dat straalkachels net als de zon, warmte uitstralen. Je kunt daarom het best voor deze verwarmings apparaten staan of zitten om zoveel mogelijk verwarmd te worden. Straalkachels gebruik je daarom het liefst voor ruimten die niet volledig verwarmd moeten worden.
 • Ventilator verwarming. Bij dit apparaat is er een elektrische weerstand en een ventilator. Met de elektrische weerstand wordt lucht opgewarmd, waarna de ventilator de opgewarmde lucht in de ruimte blast. Het voordelige aan een ventilator kachel is, dat de apparaten geen hoge temperaturen bereiken, zodat kinderen en huisdieren zich niet eraan verbranden. Nadeel: omdat de ventilator constant aanstaat, hoor je de kachel altijd.

Het aanschaffen van elektrische verwarming

Wanneer het aankomt op het kopen van elektrische verwarmingsapparaten, zul je op een aantal dingen moeten letten. De voordelen, die we per soort verwarming al hebben genoemd, zijn daar een van. Echter zijn er andere zaken die ook een rol spelen. Ga je het apparaat bijvoorbeeld in meerdere ruimtes gebruiken, dan moet het verplaatsbaar en draagbaar zijn. Let dus op het gewicht. Wil je de verwarming gebruiken in een vochtige ruimte zoals de badkamer, ga dan na of het apparaat wel daartegen bestand is. Sommige elektrische verwarmingsapparaten mogen namelijk niet op vochtige plekken gebruikt worden.

Let ook op het energieverbruik en binnen hoeveel tijd de ruimte is opgeward. Wil je in de winter thuiskomen in een verwarmde slaapkamer, dan kun je ook uitkijken naar elektrische verwarming met timers.

Voor de rest ligt het allemaal aan jouw, omdat jij de enige bent die kan bepalen wat precies goed is voor een ruimte in huis. Wij helpen je daar gedeeltelijk bij met het overzicht van de beste elektrische verwarmers van het moment, zodat je makkelijker een keuze kunt maken.