Elektrische vouwfiets

Opzoek naar de beste elektrische vouwfiets? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer over de beste elektrische vouwfietsen.

Laatste check op januari 2021

Een elektrische vouwfiets is handig als je naar de camping gaat of als je ergens moet dat net iets te ver is om te lopen. In de vakantietijd wordt er veel gebruik gemaakt van deze fiets. Je hoeft er geen lange afstanden op te fietsen, wat het rijden comfortabel maakt. Een vouwfiets is verder ook handig om het mee te nemen. Hij vouwt makkelijk op en kan mee in de auto of de trein. Heb je weinig ruimte in huis om een standaard fiets neer te zetten? Maak dan gebruik van de vouwfiets. Ook is het makkelijk om over te stappen van je auto op de fiets. Dit kun je vooral doen in drukke steden. Zo zie je dat het bezitten van een elektrische vouwfiets een aantal voordelen met zich meebrengt.

Beste Elektrische Vouwfiets

NaamDoelgroepAantal versnellingen Met vering Meer informatie
e-4motion miniKinderen en volwassenen 3Nee
Popal E-Folt 4.0Volwassenen3Nee
Beixo elektrische vouwfietsVolwassenen7Nee
Elektrische vouwfietsVolwassenen7Nee
e-4motion Maxi de LuxeVolwassenen6Ja
[toc]
In het kort
 • 3 versnellingen
 • Instelbare elektrische ondersteuning
 • Inklapbaar

e-4motion Mini – Elektrische Vouwfiets

De elektrische fiets van e-4motion is zowel geschikt voor mannen als vrouwen. Het is gemaakt van stevig materiaal en weegt minder dan vijftien kilogram. Het is daarom ook geschikt voor kinderen. Moet je dus net iets te ver lopen, dan kun je gebruik maken van deze fiets. Dit model komt in een rode kleur en beschikt over drie versnellingen. Werk je in een drukke stad, dan is zo een fiets ideaal. Verder is het rijden op zo een fiets comfortabel en stijlvol.

Het is een lichte elektrische vouwfiets en je kunt het zo meenemen in je kofferbak. Het is heel makkelijk om op te vouwen en neemt weinig ruimte in beslag.  Je krijgt er een 12V lader bij, zodat de fiets altijd klaarstaat voor gebruik. Met een volle lading kun je een afstand van wel 35km fietsen. Als je het koopt krijg je er een nieuwe accu bij. Ook komt de fiets met een versnelling en een instelbare elektrische ondersteuning.

Als je dit product aanschaft heb je er dan een extra handige vervoersmiddel bij. Ook krijg je tegen een goede prijs een kwaliteitsproduct. Deze elektrische vouwfiets heeft verder ook een v-brake rem.  De fiets kun je makkelijk invouwen met de speciale ‘push’ button die is aangebracht. Ook merk je er weinig van dat je fiets op kleine wielen. Het voelt namelijk heel stevig en comfortabel aan. Ben je dus opzoek naar een goede elektrische vouwfiets, dan is dit product wel iets voor jou. Doordat je het kunt invouwen is het ook goed voor kleine ruimtes.

Ook te koop via:

In het kort
 • Inklapbaar
 • Versnellingen
 • Licht van gewicht

Popal E-Folt 4.0 – Elektrische Vouwfiets

Mensen die fietsen kennen het merk Popal wel. Dat zijn fietsen gemaakt van topkwaliteit. Het merk kun je herkennen dankzij de moderne design van de fietsen. Bij Popal draait het dus om een kwaliteitsfiets voor weinig geld. En wie wilt dat nou niet? Dankzij het grote assoortiment komt elke klant wel aan zijn trekken. Of het nou gaat om een kinderfiets of een elektrische vouwfiets. Voor een betaalbare prijs ben je verzekerd van de vrijheid om overal heen te gaan. Met Popal fiets je heerlijk naar je werk of naar school.

Op zoek naar een elektrische vouwfiets met versnellingen? Dan is de Popal E-Folt 4.0 wel iets voor jou. Op het eerste ook lijkt het misschien wel op een normale fiets. De vouwfiets is uitgerust met een Samsung accu en heeft een actieradius van 40 tot en met 60 km. Ook is het geschikt voor zowel mannen en vrouwen. Deze stevige fiets is gemaakt van aluminium. Hij weegt iets minder dan 15kg dus is gemakkelijk om mee te nemen. Verder beschikt de fiets over drie verschillende versnellingen. De accu kun je ook uit de fiets halen. Het duurt in totaal ongeveer vier uren voordat de accu helemaal is opgeladen. De fiets heeft geen verlichting aan de voorzijden, maar wel batterijverlichting aan de achterkant. Als je de fiets wilt laten steunen kan dat op de fietsstandaard.

Ben je dus opzoek naar een stevige fiets tegen een goede prijs? Dan zijn de elektrische vouwfietsen wel iets voor jou. Deze zijn stevig, rijden lekker en is geschikt voor zowel heren als dames.

Ook te koop via:

In het kort
 • Opvouwbaar
 • Superstijfe frame
 • 7 versnellingen

Elektrische vouwfiets

Ben je opzoek naar een elektrische vouwfiets die lijkt op een standaard fiets? Dan is de fiets van beixo wel iets voor jou. Dit model is zowel voor de dames als de heren en komt in een mooie grijze kleur. Als je naar de fiets kijkt is het design heel eenvoudig en lijkt het op een standaard fiets. Dan is nou het mooie ervan. Het enige verschil is dat deze elektrische fiets niet beschikt over een fietsketting. Die zou je bij een normale fiets dus wel vinden. Deze elektrische fiets is door de ANWB getest als beste elektrische vouwfiets. Het is heel eenvoudig in te klappen en weegt ongeveer 21kg. Als je het eenmaal hebt ingeklapt kan het zo in de kofferbak of in de trein. Ook is het dus geschikt voor kleine ruimtes. Deze fiets heeft een superstijfe frame en een schone cardanas met een hoogwaardige elektrische aandrijving. Ook heeft deze fiets een achterdrager, daarin zit namelijk de accu. In vergelijking met de vorige twee producten heeft deze fiets wel zeven verschillende versnellingen. De fiets is gemaakt van aluminium en is dus  heel stevig. Belangrijk is dat je heel goed omgaat met de acuu. Dit is namelijk een van de belangrijkste onderdelen van de fiets. Zo gaat je fiets langer mee en kun je lekker ermee blijven rijden. Tenslotte beschikt de fiets over twee stevige banden.

Heb je dus altijd al een elektrische fiets willen aanschaffen? Dan is dit een goed product. Hij is heel eenvoudig, maar een stevige fiets. Ook is het goed als je lange afstanden niet wilt lopen en even snel de fiets wilt pakken.

.

Ook te koop via:

In het kort
 • Opvouwbaar
 • 7 versnellingen
 • Makkelijk mee te nemen

Elektrische vouwfiets electra high

Ben je opzoek naar een elektrische vouwfiets die lijkt op een standaard fiets? Dan is de fiets van beixo wel iets voor jou. Dit model is speciaal gemaakt voor de heren en komt in een zwarte kleur. De fiets is heel eenvoudig  en lijkt op een standaard model. Dat is heel uniek aan dit product. Een elektrische fiets beschikt alleen niet over een fietsenketting. Deze fiets is door de ANWB getest als beste elektrische vouwfiets. De fiets combineert het gemakt van een vouwfiets met een hoogwaardige elektrische aandrijving.

Het is heel eenvoudig in te klappen en weegt ongeveer 21kg. Als je het eenmaal hebt ingeklapt neemt het minder ruimte in beslag in je kofferbak. Maar je kunt er ook mee in de trein of tram. Een opvouwfiets is verder geschikt voor zij die niet zo een grote ruimte hebben. Deze fiets heeft een superstijfe frame en een schone cardanas met een hoogwaardige elektrische aandrijving.

Ook heeft de fiets een achterdrager, daarin zit namelijk de accu. Verder beschikt deze fiets over wel zeven versnellingen.  De fiets is gemaakt van aluminium en is dus  heel stevig. Als je heel goed omgaat met de accu dan kun je ook heel lang van de fiets genieten. De accu is namelijk een heel belangrijk onderdeel. Zo gaat je fiets langer mee en kun je lekker ermee blijven rijden. Tenslotte beschikt de fiets over twee stevige banden.

Heb je dus altijd al een elektrische fiets willen aanschaffen? Dan is dit een goed product. Ook is het geschikt als je lange afstanden niet wilt lopen en even snel de fiets wilt pakken.

.

Ook te koop via:

In het kort
 • Opvouwbaar
 • Gemaakt van aluminium
 • Anti-lek banden

e-4motion Maxi de Luxe – Vouwfiets – Elektrisch

Heb je weinig ruimte in huis? Of wil je een goede elektrische opvouwfiets? Dan is de e-4motion Maxi een goede fiets. Deze is de luxe uitvoering van het Maxi model. Het is heel comfortabel en je kunt er leuke fietstochten maken. Doordat je hem kunt opvouwen is het makkelijk om te plaatsen in de kofferbak of mee te nemen in de trein. De fiets is prima geschikt om dagtochten mee te maken.

De grootste verschillen ten opzichte van het Maxi model zijn:

 1. LiPo accu van het merk Samsung
 2. Accusysteem met accu zit in de bagagedrager
 3. Fiets kun je heel makkelijk opvouwen
 4. Extra lage instap
 5. Ani-lek banden
 6. Ringslot
 7. Draagtas voor standaard wordt meegeleverd

De fiets komt standaard met zes versnellingen van het merk Shimano. Op het stuur zit een elektrische bedieningspaneel bevestigd. Hiermee kun je de versnellingen regelen. De lader en de  accu krijg je ook meegeleverd, die horen bij de standaard uitrusting van de fiets. Verder wordt er gewerkt met de nieuwste accu technologie. Deze accu is duurzamer, krachtiger en lichter dan een Li-ion batterij. Met deze accu is de actieradius tot wel 95km. Verder is de fiets standaard voorzien van voorvering, gel zadel, kettingkast, ringslot en draagtas.

Ben je dus opzoek naar een stevige elektrische opvouwfiets? Dan is dit model wel iets voor jou. Het is geschikt voor zowel mannen en vrouwen en heeft een totaalgewicht van 21kg. De frame is stevig en gemaakt van aluminium. De accu zit in de achterdrager en daarmee moet je heel zuinig omgaan.

Ook te koop via:

Een standaard fiets zien we vaak voorbijkomen in het verkeer. Het is vooral handig in het drukke verkeer en is ook goedkoper dan een auto. Heden ten dage zien we ook vaak de elektrische fiets. Hiermee kun je een langere afstand meerijden. Het handige is dat men de elektrische fiets nu overal kan meenemen. Dan spreken we over een elektrische vouwfiets. Zo een fiets wordt gebruikt door zowel jongeren als volwassenen. Je kunt het heel makkelijk inklappen en meenemen in de auto of het openbaar vervoer. Zo kun je verder met je reis op de fiets. Deze manier van reizen is geschikt voor mensen die ver van hun werk wonen, niet met de auto willen of kunnen gaan, en tegelijkertijd niet in de omgeving van het station of hun werk wonen.

Elektrische vouwfietsen komen ook tegen bij eigenaren van boten en campers. Ook deze reizigers willen vaak een stukje fietsen. De fiets is daarom ook geschikt om mee te nemen op de camping. De elektrische vouwfiets wordt dus vaak gebruikt door mensen die lange afstanden willen fietsen, maar niet de mogelijkheid hebben om een volledige (elektrische) fiets mee te nemen.

Als je de elektrische vouwfiets met een standaard fiets vergelijkt, ontdek je enkele voordelen. We zetten ze hiernaast voor je op een rij:

Goed voor lange afstanden: de elektrische vouwfiets heeft grote voordelen ten opzichte van de standaard fiets. Als het op lange afstanden neerkomt kun je beter met een elektrische vouwfiets. Het is makkelijker en je komt er sneller aan.

Goed tijdens slecht weer: de elektrische vouwfiets is beter in gebruik met slecht weer. Door de trapondersteuning heb je veel minder last van tegenwind. Op die manier kom je niet heel moe aan op je plaats van bestemming.

Praktisch: een elektrische vouwfiets kun je makkelijker overal meenemen. Het past zo in de kofferbak en neemt weinig ruimte in de trein. Ook heeft een elekrische fiets enkele versnellingen.

Uiteraard zijn er ook een aantal zaken waar je tegen aan kunt lopen

Gewicht: als je een elektrische fiets in elkaar vouwt kan het nogal zwaar zijn. Een standaard fiets daar en tegen is wat lichter. Zeker als je het moet menemen in de trein kan het soms lastig zijn. Het weegt namelijk zwaar door de motor en de accu.

De prijs: een elektrische fiets kan misschien meer kosten dan een standaard fiets. Het beschikt namelijk over een paar extra onderdelen zoals de motor en accu. Maar als je deze goed onderhoud kun je er heel lang van genieten.

De elektrische vouwfiets is voor iedereen geschikt die vaak verre afstanden moet fietsen. Voor een korte afstand maak je natuurlijk gebruik van een normale fiets. Wil je echter op een hoger tempo fietsen dan is de elektrische fiets een uitkomst. Het is zeker goed voor reizigers die fietstochten willen maken en niet met complete fietsen willen sjouwen. Een elektrische fiets is trouwens ook geschikt als je niet zoveel ruimte hebt in je huis of geen plek meer hebt voor een reguliere fiets. Je kunt het makkelijk invouwen en opbergen in een hoek.