Selecteer een pagina

Veel van de af fabriek ingebouwde auto-geluidsinstallaties zijn niet van superieure kwalitatief. Wie van Hi-Fi-geluid (High-Fidelity) houdt, bouwt doorgaans duurdere en kwalitatief veel betere geluidseenheden in de wagen in. Dit systeem bestaat in de eerste plaats uit een centrale geluidseenheid, die wordt uitgebreid met een versterker, geluidsspeakers voor hoge, lage en midden geluidsfrequenties. Voor een zuiver en vol geluid zal een autobezitter moeten worden uitgevoerd met een goede geluidsisolatie en geluidsreductie. Denk hierbij onder andere aan de plaatsing van materialen die geluiden weren en dempen aan de binnenzijde van de interieurbekleding, de fixatie van losse bekabeling onder de portierpanelen. Ons advies is om dit werk aan vakmensen over te laten, omdat dit een tijdrovende klus is.

Wat zijn de pluspunten van deze prijzige apparatuur en accessoires? De standaard geluidsinstallaties in auto’s bieden consumenten een minimum aantal gebruiksopties, een gemiddeld geluidsniveau, wat voor het merendeel van de consumenten acceptabel is. Maar met een hifi-geluidsinstallatie is elk geluidsinstrument van een opname goed hoorbaar, omdat ze een prachtig helder en vol geluid produceren. Elke geluidsspeaker heeft tevens een frequentie, uitgangsspanning en fantastische akoestische karakteristieken. Bij de plaatsing van geluidsspeakers die elk segment van de geluidsfrequentie weergeven, dient u eveneens geluidsfilters of overgangen aan te brengen, waarmee voor de opsplitsing van het geluidssignaal in diverse frequenties wordt gezorgd.

Geluidsboxen met een hoog vermogen hebben voor een helder en krachtig geluid versterkers nodig. Koop bij auto-onderdelen24.nl Alhoewel de auto-geluidsinstallatie prat kan gaan op een groot aantal functionaliteiten, denk hierbij aan een equalizer, MP3- en CD-ondersteuning, een zijdelingse of in de lengte verschuivende geluidscentrale, vervangen auto-eigenaren de standaardapparatuur en realiseren zij met Hi-Fi-geluidscomponenten een kwalitatief beter geluid. Tegenwoordig kunt u bij veel automerken als optie om voor de standaard geluidsinstallatie of die van een bepaald merk te kiezen, onder meer Bose, Mark Levinson, THX en vele andere. Deze merken zijn specialist in voor voertuigen bestemde Hi-Fi geluidsinstallaties.