Soundbar

Opzoek naar de beste soundbar? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer.

Laatste check op november 2020

#1 LG SK1D – Soundbar – Zwart

#2 Samsung HW-Q70R – Soundbar met subwoofer – Zwart

​#3 Sonos Beam – Soundbar – Zwart

Een soundbar wordt meestal gebruikt om de geluidskwaliteit van verschillende apparaten, zoals televisies, computers en dergelijke, te optimaliseren. Soundbards zijn plat ontworpen, met kleine luidsprekers in het brede frame. Dit is ideaal om te gebruiken voor televisies, wanneer er weinig ruimte is om een gewone speaker te plaatsen. Voor elke situatie overigens, waar je weinig ruimte hebt, zou een soundbar die rol perfect vervullen. Door zijn platte ontwerp past hij comfortabel op verschillende krappe plekken. Soundbars streven ernaar een meeslepende ervaring te bieden door uw huis naar een filmische sfeer te verplaatsen. Soundbars zijn er in verschillende vormen, met een verscheidenheid aan verschillende functies, om aan ieders verwachtingen te voldoen. Hier zijn vijf opmerkelijke soundbars om naar te kijken, om je reis in de wereld van soundbars te beginnen.
[toc]
In het kort
 • Bluetooth
 • Afstandsbediening
 • Koptelefoon aansluiting

LG SK1D – Soundbar – Zwart

De LG SK1D soundbar is op de meeste gebieden gebalanceerd, om de hoogste geluidskwaliteit te produceren met behoud van een compact ontwerp. De speakers zijn in staat om een sterke bas te genereren, zonder dat dit ten koste gaat van de geluidskwaliteit. De ouderwetse manieren van kabels hebben hun einde bereikt, omdat deze soundbar bluetooth heeft, waarop je elk type muziek kunt streamen dat je echt wilt, door simpelweg je smartphone of een ander apparaat dat compatibel is, te koppelen met deze soundbar. Hierdoor kom je helemaal tot rust. Neem plaats op de bank en koppel eenvoudig je apparaat met deze soundbar en geniet van je favoriete muziek. Deze soundbar wacht op je in bluetooth-stand-by, en zodra je audio naar deze soundbar overbrengt, wordt deze onmiddellijk in een oogwenk ingeschakeld om de gewenste audio af te spelen.

U hoeft deze soundbar niet handmatig te activeren, want hij wacht altijd intelligent in stand-by en verlangt ernaar uw gewenste audio af te spelen. Er wordt een afstandsbediening meegeleverd, maar deze is ook te bedienen met de afstandsbediening van de televisie. Dankzij de LG sound sync is de LG televisie via een optische kabel verbonden met de soundbar. Bovendien heeft deze soundbar een ingebouwd LED scherm. Dat is een handige functie, aangezien men dankzij een visuele weergave gemakkelijk kan afstemmen op de toestand van de situaties in relatie tot de soundbar. Helaas heeft deze soundbar geen ingebouwde mediaspeler, naast wifi-mogelijkheden, die als limiet kunnen dienen.

Ook te koop via:

In het kort
 • Draadloze subwoofer
 • Bluetooth
 • Wifi

Samsung HW-Q70R – Soundbar met subwoofer – Zwart

De Samsung HW-Q70R is een verfijnd product, zorgvuldig ontworpen door deskundige experts. Door verschillende krachtige beproevingen is deze soundbar uiteindelijk geboren. Het resultaat hiervan is een krachtige soundbar, rustend op een stevige basis, gewapend met een hoop waardevolle functies, specifiek gericht op het optimaliseren van elk gebied van uw ervaring, om u uiteindelijk een compleet product te bieden dat elke verwachting zal overtreffen. En doorbreken verschillende grenzen. Deze soundbar dompelt je onder in elk geluid, omhult je met elke harmonie en laat elke cel je systeem trillen door zijn diepe snijdende geluiden, dankzij de Dolby Atmos- en DTX-geluidsformaten, naast de akoestische straaltechnologie van Samsung. Deze soundbar heeft adaptief geluid, met andere woorden, het geluid past zich vanzelfsprekend aan elke situatie aan, om een prettige kwaliteit te bieden, ongeacht de omstandigheden. Draadloze subwoofers zijn inbegrepen, die in elke kamer kunnen worden geplaatst, om het basniveau tot zo’n opmerkelijk niveau te verhogen, dat zelfs je hart begint te trillen door de pure intensiteit. Dankzij het toegewijde middelste kanaal ervaar je een kristalheldere dialoog, tot in de kern.

Draden? Deze soundbar is niet bekend met snoeren, want door de beschikbaarheid van bluetooth speel je draadloos je favoriete muziek af, via je smartphone. De reis eindigt hier niet, want met SmartThings voeg je luidsprekers toe aan je netwerk, voor meer controle over het geluid in huis. Met slechts één simpele afstandsbediening krijgt u de kracht binnen handbereik om elk aspect van het systeem te bedienen. Bovendien breid je je soundbar eenvoudig uit door middel van de draadloze surround kit, zonder dat je last hebt van een overstroming aan kabels. Met al deze fraaie eigenschappen is een hoge prijs te verwachten. De prijs is tot op zekere hoogte gerechtvaardigd gezien de beschikbaarheid van al deze waardevolle functies, maar er zijn zeker bepaalde gebieden die verbeterd kunnen worden door meer functies toe te voegen.

Ook te koop via:

In het kort
 • Multiroom
 • Wifi
 • Te bedienen via Google Assistent

Sonos Beam – Soundbar – Zwart

Deze specifieke Soundbar beschikt over de meeste features die de Samsung HW-Q70R Soundbar ontbeerde. Maar de Samsung Soundbar heeft ook een aantal belangrijke features, die deze Soundbar mist. Samen zouden ze essentieel de perfecte Soundbar vormen. Dit is uitstekend nieuws, want verschillende bedrijven drijven elkaar aan om te evolueren en te verbeteren door het concurrentieniveau te verhogen. Allemaal in een goed humeur, natuurlijk. Wat deze soundbar onderscheidt van de Samsung Soundbar, is de spraakbediening. Je bedient de Sonos Beam Soundbar met je stem door middel van Google Assistant. Naast spraakbediening kan deze Soundbar zelfstandig verbinding maken met internet. Deze Soundbar is Multiroom, met andere woorden Sonos one is draadloos te verbinden met Sonos speakers in andere kamers waardoor je je soundsystem uitbreidt, wat uiteindelijk voor een prettige sfeer zorgt. Dit geeft de mogelijkheid om uw eigen thuisbioscoop te creëren, wat handig kan zijn voor verschillende vormen van activiteit, zoals films kijken samen met dierbaren, spelletjes spelen met uw vrienden, en dergelijke.

De speakers van deze Soundbar produceren intens geluid, ze vullen elke hoek van de kamer en dompelen je volledig onder in elke film, game of muziek. Dankzij 4 subwoofers met volledig bereik bent u verzekerd van een diepe bas, verrijkt met helderheid. Ontvang een kristalheldere dialoog dankzij de toegevoegde tweeter, die elke dialoog zal verfijnen, tot een zodanig niveau dat het de illusie wekt dat de stemmen echt zijn. Drie passieve radiatoren zorgen voor luchtverplaatsing in de compacte Sonos Beam, wat de bas een warme klank geeft. Deze Soundbar heeft vijf farfield-microfoons voor geavanceerde straalvorming en echo-onderdrukking. Bovendien kunnen Sonos Beam Dolby Digital en stereo worden ondersteund, dankzij de toegevoegde optische adapter, die u op de tv kunt aansluiten. Het nadeel van deze Soundbar is dat hij geen afstandsbediening had, wat tot veel limieten kan leiden. Bluetooth is ook niet beschikbaar in deze Soundbar.

Ook te koop via:

In het kort
 • Met Google Assistent
 • Wifi
 • Bedien home-apparaten met Google Assistent

Philips TAPB400 – Soundbar Smartbar – Zwart

De Philips TAPB400 is een simpele maar krachtige Soundbar. Het is slank gebouwd, dat op veel plaatsen zou kunnen passen. Je zou deze soundbar zelfs naar een andere locatie kunnen dragen, gezien de eenvoudige constructie. Het ontwerp is niet het enige indrukwekkende onderdeel van deze soundbar, omdat hij wordt aangedreven door een reeks waardevolle functies, waardoor deze soundbar een verleidelijke keuze is, vooral gezien de lage prijs, wat leidt naar een goedkope soundbar. Deze soundbar heeft de meeste features die de duurdere hebben. In feite heeft deze soundbar bepaalde mogelijkheden, die zelfs de duurste niet hebben. Deze soundbar is te bedienen met spraakbediening, wat de deur opent naar diverse mogelijkheden. Met Google Assistant kun je deze soundbar aansturen om verschillende films en dergelijke af te spelen, simpelweg door de kracht van je stem. Het ongemak van het handmatig selecteren van je gewenste films en dergelijke hoef je niet te doen, want door de beschikbaarheid van spraakbediening stuur je deze Soundbar moeiteloos aan. Je bent niet beperkt tot alleen die dingen, want dankzij de intelligentie die in Google Assistant is ingebouwd, kun je compatibele apparaten voor thuis bedienen, zoals het dimmen van de lichten.

Door de long range microfoon zou je deze soundbar van ver kunnen bedienen. Je hoeft niet speciaal dichter naar deze Soundbar toe te lopen om je stem nauwkeurig vast te leggen. Zodra de film het onvermijdelijke einde heeft bereikt, wordt deze soundbar automatisch overgezet naar bluetooth om je afspeellijst af te spelen. Je hebt de mogelijkheid om te streamen via chromecast, of je kunt je favoriete muziek eenvoudig rechtstreeks via de audio-ingang afspelen. Welke methode u ook gebruikt, u zult het plezier hebben om hetzelfde ongelooflijke geluid te ervaren. Het nadeel van deze soundbar ten opzichte van de andere soundbar, is dat hij geen subwoofers heeft. Daarom is de algehele kwaliteit van het geluid dat door deze soundbar wordt geproduceerd niet vergelijkbaar met die van andere, die over subwoofers beschikken. Maar gezien de prijs is dit een uitstekende soundbar, verrijkt met verschillende waardevolle functies, waarvan sommige niet eens beschikbaar zijn in duurdere alternatieven.

Ook te koop via:

In het kort
 • Draadloze subwoofer
 • Bluetooth
 • Te bedienen met de afstandsbediening van je TV

Philips HTL1520B – Soundbar met draadloze subwoofer – Zwart

De Philips HTL1520B heeft een uniek design met behoud van eenvoud. Het algehele geluid van deze soundbar is verbeterd door toegevoegde draadloze subwoofers, wat een intense beleving biedt die door zijn diepe en verreikende bas zeker elke hoek van je huis zal laten trillen. Deze soundbar wordt aangedreven door twee kanalen, die het geluid van elke film die je bekijkt naar een heel ander niveau tillen. Aangezien bluetooth aanwezig is op deze soundbar, zou je na het genieten van je film gemakkelijk je favoriete liedjes kunnen afspelen, via de diep krachtige speakers van deze soundbar, wat nog versterkt wordt door de toegevoegde draadloze subwoofers.

Deze soundbar bedien je via de afstandsbediening van je televisie dankzij de HDMI aansluiting. Er zijn verschillende belangrijke features die deze Soundbar mist, maar dat is gezien de prijs te verwachten. Ondanks die ontbrekende functies is deze soundbar toch een krachtige optie, die qua geluidskwaliteit zeker aan de meeste verwachtingen zal voldoen. Als u echter op zoek bent naar extra functies die het gebruiksgemak verhogen, voldoet deze Soundbar helaas niet aan die verwachtingen, aangezien er naast wifi geen spraakbesturing is. Maar voor het grootste deel zal deze soundbar de klus zeker vervullen. Het geluid van deze soundbar is fenomenaal, wat echt een prettige ervaring biedt tijdens het kijken naar films en het luisteren naar muziek.

Ook te koop via:

Zoals zichtbaar zijn er verschillende soorten soundbars. De prijs stijgt in verhouding tot het aantal extra functies. Een soundbar die lager geprijsd is, doet echter niets af aan het kwaliteitsniveau. Alle hierboven genoemde soundbars zijn elk op zichzelf uitstekend. Je verwachtingen zullen zeker worden vervuld door elk van deze soundbars, maar het is belangrijk om degene te vinden die het beste bij je omstandigheden past, om het potentieel ervan optimaal te benutten.

Eerst moet u uw budget bepalen. Kies daarna op basis daarvan tussen de soundbars die binnen de grenzen van uw budget vallen. Alle hierboven genoemde soundbars variëren in prijs, daarom heb je veel opties, afhankelijk van het budget dat je hebt, in plaats van beperkt te zijn tot een paar opties.

Bovendien kun je volgens de bovenstaande soundbar review de beste soundbar voor je vinden, door soundbar vergelijken, om er uiteindelijk een te vinden die je het meeste prefereert, op basis van je omstandigheden. Gezien de hoeveelheid waardevolle opties die beschikbaar zijn op deze soundbars, zul je zeker iets tegenkomen dat je hart verovert. Ben je op zoek naar een soundbar met radio, of misschien een goedkope soundbar? Wat het ook is, je krijgt zeker de kans om de beste soundbar voor jou tegen te komen.

Houd de bovenstaande informatie in gedachten bij soundbar kopen. Ze zullen als richtlijn dienen, die u zorgvuldig naar de voor u ideale richting zullen leiden. Stel uw budget vast en vergelijk daarna grondig de soundbars binnen het budgetbereik. Vanwege die soundbar test zul je beste koop soundbar vinden.

Als je dit proces eenmaal hebt doorstaan, ongeacht welke soundbar je kiest, kun je met plezier genieten van alle geweldige voordelen van een soundbar. Verander je huis in een volwaardige bioscoop, of bedien je huisapparatuur via je soundbar. Al deze mogelijkheden zijn beschikbaar om optimaal van te genieten.