Strijkijzer

Opzoek naar de beste strijkijzer? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer.

Laatste check op november 2020

#1 Philips Azur GC4556/20 – Stoomstrijkijzer

#2 Braun Texstyle 3 – SI 3030 PU – stoomstrijkijzer

#3 Philips EasySpeed GC1742/40 – Strijkijzer – Rood

Het strijken van kleding bestaat al honderden jaren. Strijken is een gevestigde huishoudelijke taak geworden. De kans is groot dat de meesten van jullie die dit lezen hun kleren op een bepaald moment in hun leven hebben laten strijken. Ongeacht in welk land mensen wonen, ongeacht welke religie ze beoefenen, het strijken van kleding is een integraal onderdeel van het leven van veel mensen. Het is een universeel beoefende taak. Natuurlijk om goede redenen. Het strijken van je kleding heeft verschillende voordelen. Het meest voor de hand liggende en verwachte voordeel is dat het rimpels uit uw kleding verwijdert. Maar wist u dat strijken de levensduur van uw kleding kan verlengen? Dit is niet algemeen bekend, maar strijken manipuleert de stof in kleding om de kwaliteit te verbeteren en een lange levensduur te garanderen. Hier zijn vijf van de meest effectieve strijkijzers.
[toc]
In het kort
 • Ingebouwd kalkverwijderingssysteem
 • Voor alle strijkbare stoffen
 • Geschikt voor kraanwater

Philips Azur GC4556/20 – Stoomstrijkijzer

De Philips Azur GC4556 / 20 stoom strijk ijzer heeft een diepblauwe kleur, met een strak design. Dit strijkijzer kan de meest diepgewortelde rimpels moeiteloos verwijderen. Soms hebben onze kleding bepaalde rimpels die we simpelweg niet kunnen verwijderen, ongeacht hoe grondig we ze wassen. In het ergste geval is het ons favoriete shirt, dat we echt willen dragen naar dit leuke feest. Het Philips Azur-strijkijzer heeft de mogelijkheid om deze uitdagende rimpels zorgvuldig te verwijderen. Dit is mogelijk door de stoom druk van 220 gram. Een constante stoomproductie van 50 g / min geeft u de ideale hoeveelheid elektriciteit om elke kleine rimpel effectief te elimineren. Bij de meeste strijkijzers moet je heel lang wachten voordat ze warm genoeg zijn, dat kan nogal vervelend zijn, vooral als je haast hebt. Maar dat ongemak wordt bij dit strijkijzer verzacht, dankzij de 2500 W, waardoor het strijkijzer uitzonderlijk snel opwarmt.

De zoolplaat van dit strijkijzer is erg glad waardoor dit strijkijzer moeiteloos over elke stof glijdt. Maak je geen zorgen dat je per ongeluk krassen krijgt op deze zoolplaat, want hij is krasvast. Dit strijkijzer heeft een snelle kalkverwijdering door het ingebouwde kalkverwijdersysteem. De kalkdeeltjes worden uitgebroken en automatisch opgevangen in het uitneembare kalkreservoir. De kalk kan in minder dan 15 minuten worden weggewassen. Dit is erg handig. Strijken met dit strijkijzer is snel en effectief. De strijd om extra lange minuten te moeten wachten is bij dit strijkijzer niet het geval. Bovendien ben je niet beperkt tot slechts één soort stof. Dit strijkijzer is geschikt voor alle soorten strijkbare stoffen. Het nadeel van dit strijkijzer is dat het geen optimale temperatuur heeft, met andere woorden je moet de temperatuur handmatig aanpassen. Bovendien kan dit strijkijzer niet verticaal stomen.

Ook te koop via:

In het kort
 • Automatisch reinigingsprogramma
 • 2.300 watt
 • 3D-strijkzool

Braun Texstyle 3 – SI 3030 PU – stoomstrijkijzer

Het Braun Texstyle 3 – SI 3030 PU stoomstrijkijzer, heeft een prachtige lichtpaarse kleur, wat aangenaam is voor het oog. Het aangename uiterlijk is niet het enige voordeel van dit stoomstrijkijzer, aangezien het wordt aangedreven door verschillende handige functies die erop gericht zijn uw strijkervaring eenvoudig en aangenaam te maken. Het Braun Texstyle stoomstrijkijzer heeft een 3D strijkzool, waarmee je achterwaarts kunt strijken, dat maakt het strijken uiteindelijk een tikkeltje makkelijker. Deze 3D strijkzool glijdt dankzij het krasvaste materiaal moeiteloos alle kanten op, ook door lastige plekken zoals knopen en ritsen. Dit is erg handig, omdat het moeilijk is om over knoopjes en ritsen heen te strijken. Verdorie, dat zou ik mijn ergste vijand niet eens wensen. Je moet voorzichtig proberen te strijken tussen de knopen zonder je kleding te beschadigen.

Maar gelukkig heeft dit stoomstrijkijzer de oplossing voor die hachelijke situatie. Het heeft niet alleen de oplossing, maar het is ook in staat uitstekend werk te leveren bij het strijken van die ruwe plekken, waardoor uw kleding een frisse uitstraling krijgt. Durf ik te zeggen, zo goed als nieuw. Het Braun Texstyle stoomstrijkijzer wordt aangedreven door een stoom afgifte tot 45 g / min en een stoomstoot van 140 g. Bovendien heeft het een waterinhoud van 279 ml. Je vult gemakkelijk water in dit stoomstrijkijzer dankzij de grote vulopening. Dit stoomstrijkijzer is ook eenvoudig te reinigen met de toegevoegde reinigingssystemen. Daarnaast hoef je niet lang te wachten tot dit stoomstrijkijzer is opgewarmd, want door de 2300 watt warmt dit stoomstrijkijzer in maximaal 35 seconden op. Het nadeel van dit stoomstrijkijzer is dat het geen automatische uitschakeling heeft.

Ook te koop via:

In het kort
 • Stoom- & temperatuurkeuze
 • Antikalksysteem
 • Grote vulopening

Philips EasySpeed GC1742/40 – Strijkijzer – Rood

Het Philips EasySpeed GC1742 / 40-strijkijzer heeft een felrode kleur en straalt een aura van vreugde uit. Weet u hoe het strijkijzer soms aan uw kleding kan blijven plakken? Om de omstandigheid nog ongelukkiger te maken, stel je voor dat je naar school moest haasten. Je hebt je verslapen. Je wordt bezorgd wakker en rent naar de strijkplank om je uniform te strijken, maar helaas blijft het strijkijzer aan je uniform plakken. Wat nu? Oh jongen, je zit in grote problemen. Om zo’n dwaze maar heel mogelijke situatie te vermijden, heb je een strijkijzer nodig dat moeiteloos over je kleding glijdt zonder te plakken. Dit is precies waar het Philips EadySpeed-strijkijzer uitstekend in is.

Het heeft een zoolplaat die niet plakt. Bovendien, dankzij de grote hoeveelheid geproduceerde stoom, elimineert dit strijkijzer effectief hardnekkige kreukels. Tevens heeft hij de Calc Clean functie, wat de deuren opent voor langdurige goede prestatie. Om dieper in te gaan op specificaties, is de stoomdruk 25 g / min, met een stoomstoot van 90 g / min. Daarnaast is er een stoom- en temperatuurkeuze. Je kunt in dit strijkijzer vrij gemakkelijk water bijvullen, aangezien het een relatief grote vulopening heeft. Het nadeel van dit strijkijzer is dat het een relatief lage hoeveelheid continue stoom heeft. Bovendien ben je op bepaalde gebieden beperkt, aangezien je niet verticaal kunt strijken.

Ook te koop via:

In het kort
 • Drip Stop-systeem
 • Zelfreinigend
 • Waterreservoir van 300 ml

Philips GC4909/60 – Stoomstrijkijzer

De Philips GC4909 / 60 is een krachtig stoomstrijkijzer, verrijkt met waardevolle eigenschappen die de meeste stoomstrijkijzers missen. Dit stoomstrijkijzer zal aan de meeste verwachtingen voldoen en zelfs sommige overtreffen. De gladste en meest krasvaste zoolplaat van Philips zit in dit stoomstrijkijzer, wat een fenomenale strijkervaring biedt. Er zal geen ruwheid zijn tijdens het strijken, het hele proces zal zo glad zijn als boter. Het Drip-Stop-systeem voorkomt dat er tijdens het strijken water op je kleding komt. Dankzij het vermogen van 3000 watt warmt dit stoomstrijkijzer uitzonderlijk snel op en levert krachtige prestaties. De dagen dat u vele minuten moet wachten voordat uw strijkijzer is opgewarmd, zijn voorbij, want dit strijkijzer kan in slechts enkele seconden opwarmen. Elke kreukel wordt ongelooflijk snel geëlimineerd door de immense en constante stoomproductie van 55 gram per minuut.

Afgezien daarvan is dit stoomstrijkijzer slim, aangezien het na 2 minuten inactiviteit in stilstand uitschakelt. Maar als het strijkijzer op de steun wordt geplaatst, gaat het automatisch uit na 8 minuten inactiviteit. Het waterreservoir van dit strijkijzer is groter dan normaal, 300 ml om specifiek te zijn. Hierdoor hoef je niet vaak water bij te vullen. Bovendien kan dit strijkijzer met de toegevoegde snelle kalkverwijdering gemakkelijk worden gereingd, om langdurige stoomprestaties te waarborgen. Om de kers er bovenop toe te voegen, kun je met dit stoomstrijkijzer verticaal strijken, wat je meer vrijheid geeft, met de meedraaiend strijkijzer snoer. Het nadeel van dit stoomstrijkijzer is, dat het ondanks een groter waterreservoir geen extra grote vulopening heeft. Bovendien is er geen Optimale temperatuur beschikbaar, dat moet je handmatig wijzigen.

Ook te koop via:

In het kort
 • Optimale stoomverdeling
 • Automatische uitschakeling
 • Druppelstop

Tefal Easygliss FV3970 – Stoomstrijkijzer

De Tefal Easygliss FV3970 wordt geleverd in een dieppaarse kleur, die esthetisch aantrekkelijk is en een vleugje mysterie uitstraalt. Dit stoomstrijkijzer overtreft de gebieden waar de meeste stoomstrijkijzers mee worstelen. Dankzij deze krachtige eigenschappen waarop dit stoomstrijkijzer rust. Een vermogen van 2400 watt zorgt voor een drastische verbetering van de opwarmtijd van dit stoomstrijkijzer, en leidt tot een krachtige stoom aangifte. De specifieke vormgeving van dit stoomstrijkijzer zorgt voor een optimale stoomverdeling over de strijkzool. Dit verhoogt de effectiviteit, omdat je diep kunt strijken en gemakkelijk elk gebied kunt bereiken. De stof van je kleding is vochtig gemaakt waardoor strijken makkelijker wordt. Dit stoomstrijkijzer heeft de beste strijkzool van zijn bedrijf, namelijk de Durilium Airglide strijkzool, met airglide technologie geïmplementeerd. Deze strijkzool heeft een optimale stoomverspreiding die de mogelijkheid opent voor een simpele en effectieve strijkervaring. Het wordt aangedreven door een stoomstoot van 150 g / min, die de meest uitdagende kreukels in je kleding kan gladstrijken.

Naast een stoom aangifte van 35g / min, zorgt dit voor een snelle en simpele ervaring. Samen vormen ze de ideale balans. Een automatische stoomfunctie past de stoomtemperatuur automatisch aan op basis van de stof. U hoeft dat niet handmatig te wijzigen. De druppelstop voorkomt dat er waterdruppels op je kleding lekken tijdens het strijken op lage temperatuur wat ontlastend is, want waterdruppels op je kleding kunnen de hele stof bederven. Bovendien heeft dit stoomstrijkijzer een intelligente ontwikkeling ondergaan, omdat het de mogelijkheid heeft om na een bepaalde tijd automatisch uit te schakelen, wat een levensredder is. Veel mensen vergeten per ongeluk hun stoomstrijkijzer uit te zetten, vooral als ze haast hebben. Gelukkig schakelt dit stoomstrijkijzer automatisch uit na 30 seconden inactiviteit terwijl het op de strijkzool is geplaatst, en schakelt het automatisch uit in 8 minuten als het aan de achterkant wordt gelaten. Het nadeel van dit stoom strijkijzer is dat er geen vulbekertje bij komt, dit om het bijvullen te vereenvoudigen. Bovendien wordt dit stoomstrijkijzer door veel gebruikers vaak als vrij zwaar beschouwd.

Ook te koop via:

Al deze stoomstrijkijzers hebben hun eigen voor- en nadelen. Daarom is het onmogelijk om het beste strijkijzer aan te duiden. Omdat verschillende mensen verschillende functies nodig hebben, op basis van hun omstandigheden. Daarom is het belangrijk om al deze stoomstrijkijzers zorgvuldig door te nemen, om uiteindelijk te beslissen welk strijkijzer het beste past in uw huidige levensomstandigheden. Het is niet altijd aan te raden om een stoomstrijkijzer aan te schaffen zonder rekening te houden met verschillende voor- en nadelen.

Een goedkope strijkijzer kopen is niet altijd de juiste keuze, want dat kan mogelijk toekomstige problemen opleveren als het niet compatibel is met uw omstandigheden. Aan de andere kant zal het kopen van het duurste stoomstrijkijzer in de hoop de beste kwaliteit te krijgen je niet automatisch de meest aangename ervaring bieden.

Let op wat je echt nodig hebt, op basis van je omstandigheden, tijdens strijkijzer kopen. Misschien heb je een mini strijkijzer nodig, een elektrische strijkijzer, wie weet? Neem de tijd om zorgvuldig het meest geschikte strijkijzer consumentenbond voor u te vinden, op basis van de gedetailleerde beschrijving hierboven.

Als je eenmaal het juiste strijkijzer hebt, gaat het erg lang mee. Het heeft vele voordelen, een daarvan is dat u afscheid kunt nemen van alle uitdagende rimpels op uw kleding. Ze zijn langer welkom gebleven en het wordt tijd dat ze worden gladgestreken door een warme strijkzool. Wie wil er niet elke dag een frisse en glad gestreken kleding dragen? Het voelt niet alleen fenomenaal aan op je huid, maar het verhoogt je zelfvertrouwen naar een heel ander niveau.

U hoeft de rimpels in uw kleding niet meer te verbergen, strijk ze glad met een van de vijf strijkijzers luister hierboven. Een strijkijzer lijkt misschien een heel eenvoudig hulpmiddel, maar de impact die het heeft op ons algemene leven wordt vaak over het hoofd gezien. Deze effectieve en nuttige hulpmiddelen moeten worden gewaardeerd. Omdat ze ons helpen in de meest ongelukkige omstandigheden!