Elektrische producten

Beste externe harde schijf - externe harde schijfs reviews 2024

Laatst bijgewerkt: 5 dec. 2023

Bezorgd over al je gegevens?

Maak je geen zorgen, wij hebben je gedekt. Een externe harde schijf is de perfecte manier om je foto's, muziek, video's en belangrijke bestanden op te slaan. En met zoveel verschillende opties beschikbaar, is er zeker een die perfect is voor jou.

Je zult het geweldig vinden hoe gemakkelijk je deze externe harde schijf op elke computer kunt aansluiten. Bovendien is hij mobiel, zodat je hem overal mee naartoe kunt nemen. Bewaar al je belangrijke gegevens op één plek en wees gerust dat ze veilig zijn.

 

Om jou te helpen een makkelijke keuze te maken uit goede externe harde schijfs hebben we een top 10 opgesteld van de best geteste externe harde schijfs. We hebben een [zb_mp_mv[ test gedaan waarbij we verschillende producteigenschappen hebben bekeken per externe harde schijf. Op basis van dit onderzoek zijn we tot deze top 10 gekomen. 

Ontdek hier onze top 10 externe harde schijfs

Het kiezen van een goede externe harde schijf is niet altijd even makkelijk. Er zijn zoveel keuzes tegenwoordig. Daarom hebben wij besloten  onderzoek voor jou te doen en wij hebben een lijst samengesteld met de beste externe harde schijfs die er zijn.

Lees hier meer over de verschillende soorten externe harde schijfs en welke het beste bij jouw behoefte en budget past. We beginnen met de top 5.

1. Seagate Expansion USB 3.0 - Externe Harde Schijf - 2 TB - Zwart

De Seagate Expansion is de perfecte manier om direct extra opslagruimte aan je PC of Mac toe te voegen. Met een eenvoudige USB-aansluiting kun je je grote bestanden meenemen op reis, waardoor het de perfecte draagbare schijf is.

2. Western Digital Elements Zeker van het juiste model? Vraag het aan info@comparts,repair Denk aan uw ecologische voetafdruk, - Externe harde schijf - 1 TB - Zwart

De Western Digital Elements Portable is de perfecte oplossing voor iedereen die een gemakkelijke manier nodig heeft om zijn bestanden, foto's, films en back-ups op te slaan en te vervoeren. Het compacte formaat en de USB 3.0 ondersteuning maken hem gemakkelijk om overal mee naartoe te nemen, en de snelle verbindingstijden maken hem ideaal voor gebruik met je laptop of desktopcomputer. Bovendien betekent de plug-and-play compatibiliteit dat je hem met vrijwel elk besturingssysteem kunt gebruiken. Of je nu een drukke student of een drukke professional bent, de Western Digital Elements Portable is de perfecte oplossing voor je opslagbehoeften.

3. Toshiba Canvio Basics 1TB - Externe harde schijf / Zwart

De Toshiba Canvio Basics is de perfecte manier om al je belangrijke bestanden op te slaan. Met 1TB aan opslagruimte kun je alles wat je nodig hebt bij de hand houden. Dankzij de snelle USB 3.0-aansluiting kun je snel en gemakkelijk bestanden overzetten. Bovendien is de harde schijf compatibel met USB 2.0, zodat je hem op elke computer kunt aansluiten. Bewaar je gegevens veilig met de Toshiba Canvio Basics.

4. Toshiba Canvio Basics - Externe harde schijf - 4 TB - Mat Zwart

Omdat de behoefte aan opslagruimte voor digitale media blijft groeien, is de Toshiba Canvio Basics een geweldige externe harde schijf die 4TB aan ruimte biedt voor je kostbare bestanden. Deze schijf is matzwart en heeft een slank ontwerp dat mooi staat naast je andere elektronica. De USB 3.0 Gen 1 (3.1 Gen 1) interface zorgt voor overdracht met razendsnelle snelheden, zodat je snel en gemakkelijk bestanden kunt verplaatsen tussen je computer en deze externe harde schijf. Bovendien wordt de Canvio Basics geleverd met een gratis 30-dagen proefversie van cloud back-up diensten1, zodat je met een gerust hart kunt weten dat je gegevens altijd veilig en toegankelijk zijn. Een enorme 4TB aan opslagruimte geeft je ruimte om duizenden foto's in hoge resolutie, uren aan Full HD videobeelden en meer op te slaan. Of u nu een back-up maakt van uw computerbestanden of grote mediabestanden overzet, met de Toshiba Canvio Basics zit u goed. De meegeleverde cloudback-upservice1 biedt u een extra beschermingslaag voor uw gegevens bij computercrashes of andere ongelukken. Download gewoon de software en start je gratis proefperiode om aan de slag te gaan. Na 30 dagen kun je beslissen of je de dienst blijft gebruiken of opzegt. Dankzij de USB 3.0 Gen 1 (3.1 Gen 1) interface biedt de Toshiba Canvio Basics overdrachtsnelheden die tot 10 keer hoger liggen dan USB 2.0-schijven2. Je kunt dus snel en gemakkelijk bestanden verplaatsen tussen je computer en deze externe harde schijf. Bovendien is hij achterwaarts compatibel met USB 2.0 voor extra veelzijdigheid. De Toshiba Canvio Basics externe harde schijf is een geweldige manier om je opslagcapaciteit uit te breiden zonder de bank te breken.

5. 1 TB Portable Hard Drive - max. 70 MB/S - Mobile Storage - Externe Harde Schijf - 1 TB - USB 3.1 Type C - USB 3.0 Micro

Zoek je een veelzijdige, lichte en duurzame harde schijf die je mobiele levensstijl kan bijhouden? De M.2 Portable Hard Drive is perfect voor jou! Deze kleine maar machtige harde schijf heeft maar liefst 1TB aan opslagcapaciteit - dat is genoeg ruimte voor meer dan 100.000 foto's, computerback-ups en allerlei bestanden zoals muziek, films of grote documenten. En omdat hij zo compact en licht is (met een gewicht van slechts 39 gram), is het de perfecte opslagoplossing voor professionals onderweg, studenten en iedereen die onderweg bij zijn bestanden moet kunnen. Bovendien helpt de aluminium behuizing de warmte af te voeren, zodat je schijf optimaal blijft presteren. Dus of je nu onderweg een back-up maakt van bestanden of dierbare herinneringen opslaat, met de M.

Andere geteste externe harde schijfs - Onze top 5 - 10 reviews

We hebben vele externe harde schijfs getest en een top 10 gemaakt van de allerbeste. Hoewel wij hierboven onze 5 favorieten al hebben besproken zijn er nog 5 goede externe harde schijfs over.

Ben je dus nog niet overtuigd geraakt van een externe harde schijf? Bekijk dan hier de rest van onze top 10 lijst. Dit zijn ook allemaal goed externe harde schijfs die voldoen aan alle criteria die wij hebben aangehouden voor onze reviews. 

Nog meer product reviews:

6. LaCie Rugged Mini - USB C - Externe harde schijf - 2TB

Maak kennis met de LaCie Rugged Mini - USB C Externe Harde Schijf! Deze ultra-duurzame harde schijf is perfect voor het opslaan van al je belangrijke bestanden, foto's, video's en meer. Met maar liefst 2TB aan opslagruimte heb je genoeg ruimte om alles wat je nodig hebt veilig en gezond te bewaren. Bovendien kun je dankzij de meegeleverde beperkte garantie van 2 jaar en de 2-jarige Rescue Data Recovery Services erop vertrouwen dat je gegevens goed beschermd zijn.

7. Seagate Expansion Portable - Externe harde schijf - 500 GB - Zwart

De Seagate Expansion Portable is de perfecte manier om snel extra opslagcapaciteit toe te voegen aan je desktop of laptop. Met een opslaggeheugen van 500 GB kun je met gemak een back-up maken van al je persoonlijke foto's, video's of muziek. Dankzij de USB 3.0 aansluiting is de bestandsoverdracht ook supersnel. Bovendien gebruikt de schijf dezelfde aansluiting voor stroom, zodat je niet afhankelijk bent van een externe stroomadapter.

8. Toshiba Canvio Basics - Externe harde schijf - 2TB

Heb je altijd te weinig opslagruimte op je computer? Ben je het zat om foto's en video's te moeten verwijderen om ruimte te maken voor nieuwe? Zeg dan maar dag tegen je opslagproblemen met de Toshiba Canvio Basics - Externe Harde Schijf. Deze externe harde schijf heeft maar liefst 2TB aan opslagruimte, dus je hoeft je nooit meer zorgen te maken dat je ruimte tekort komt. Je kunt met gemak al je foto's, video's, muziek en documenten opslaan. Het beste is dat hij super eenvoudig te gebruiken is - sluit hem gewoon aan op de USB-poort van je computer en je kunt aan de slag. Geen ingewikkelde software te installeren, geen draden of kabels nodig. Bovendien wordt hij geleverd met een handige USB-kabel, zodat je gemakkelijk bestanden van je computer naar de harde schijf kunt overzetten. En als 2TB niet genoeg voor je is, geen nood - de Toshiba Canvio Basics is ook verkrijgbaar in 1TB en 3TB versies.

9. Intenso Memory Case - Externe harde schijf - 2 TB

De Intenso Memory Case is de perfecte manier om al je belangrijke bestanden en herinneringen veilig te bewaren. Deze externe harde schijf heeft maar liefst 2TB aan opslagruimte, zodat je nooit meer bang hoeft te zijn dat je ruimte tekort komt. Bovendien past het strakke zwarte ontwerp bij elke opstelling. Maar dat is nog niet alles! De Intenso Memory Case heeft ook een handige LED-indicator die je laat weten wanneer hij in gebruik is. En voor extra gemoedsrust wordt hij geleverd met 3 jaar garantie.

10. Nedis nvt - Externe harde schijf - 3 TB - Zwart

Maak kennis met de Nedis nvt - de perfecte externe harde schijf voor iedereen die zijn waardevolle gegevens bij zich moet hebben. Of je notebook nu onherstelbaar beschadigd is of je gewoon een compacte en eenvoudige manier zoekt om bij je bestanden te komen, met de Nedis nvt zit je goed. Deze HDD-behuizing wordt geleverd in een slanke zwarte kleur en is ontworpen om je harde schijf te beschermen en tegelijkertijd gemakkelijk mee te nemen. Met een capaciteit van 3 TB kun je met gemak al je foto's, video's en andere digitale bestanden opslaan. En dankzij de USB 3.0 aansluiting heb je snel en gemakkelijk toegang tot je bestanden op elke PC of notebook.

Top 10 externe harde schijfs - Conclusie

Nu je onze lijst van de beste externe harde schijven hebt doorgenomen, hopen we dat je de schijf hebt gevonden die perfect is voor jouw behoeften. Als je vragen hebt over een van de producten op onze lijst, of als je nog twijfelt, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag bij het maken van een beslissing en beantwoorden eventuele vragen.

 

Beste externe harde schijf: Maak een goede keuze!

Ben jij een echte twijfelaar en vind je het moeilijk om een goede keuze te maken? Dat kunnen wij ons helemaal voorstellen. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende externe harde schijfs op de markt dat het moeilijk is om meteen te zien welke de beste externe harde schijf voor je is.

Door de verschillende externe harde schijfs te vergelijken met elkaar komt er al snel een goede keuze uit de bus. Wij hebben 10 externe harde schijfs voor je getest en beoordeeld. Hierbij hebben wij met name gelet op prijs- en kwaliteitsverhouding die een externe harde schijf biedt. Een goedkope externe harde schijf is natuurlijk niet altijd de beste keuze.

Wij hopen dat onze externe harde schijf reviews jou zullen helpen om makkelijk een goede keuze te maken. Bekijk hier onze top 5 beste externe harde schijfs. 

externe harde schijf review - Veelgestelde vragen

Bij het maken van onze beste externe harde schijfs top 10 letten we op verschillende criteria. Zo waarborgen we dat alle externe harde schijfs in de lijst van goede kwaliteit zijn.

Ieder mens is bovendien anders en let daarom op verschillende eigenschappen van een product. Ook heeft niet iedereen hetzelfde budget beschikbaar. Indien je budget wat minder groot is wil dat natuurlijk niet zeggen dat je geen kwalitatief goede externe harde schijf kunt kopen.

Daarom hebben wij geprobeerd om met name goed naar de prijs- en kwaliteitsverhouding te kijken en zoveel mogelijk eigenschappen van een externe harde schijf mee te nemen in ons oordeel.

Criteria die we hebben meegenomen in onze externe harde schijf  reviews:

  • Effectiviteit
  • Kwaliteit en Levensduur
  • Prijs
  • Makkelijk in gebruik?
  • Hoe duurzaam is de externe harde schijf?

Ja onze reviews zijn betrouwbaar en onafhankelijk. Wij worden niet betaald door de fabrikanten van externe harde schijfs en voeren het testen van de externe harde schijfs zelf uit. Wij zullen een externe harde schijf dan ook nooit bewust hoger of lager in de ranking zetten.

Wij hebben vele verschillende externe harde schijfs getest en voor ons kwam Unknown  als beste naar voren.

Overigens zijn alle 10  beschreven externe harde schijfs van goede kwaliteit en voldoen ze aan de criteria die wij hebben opgesteld en waar we op letten bij het testen en reviewen.

Als je een keuze hebt gemaakt voor jezelf over welke externe harde schijf je wenst aan te schaffen, klik dan op de button onderaan de productomschrijving. Je wordt dan doorverwezen naar de webwinkel van bol.com waar je jouw gekozen externe harde schijf kopen kunt. 

Disclaimer: De reviews op Elektrischeproducten.nl worden gebaseerd op de persoonlijke bevindingen en meningen van onze redactie. Om commissies te genereren gebruikt Elektrischeproducten.nl advertentieprogramma’s om webshops te promoten, zoals Bol.com. 

Gepubliceerd op: 9 aug. 2022

  1. externe harde schijf

Heb je makkelijk een externe harde schijf gekozen? Interesse in andere producten?

Elektrischeproducten.nl heeft ook andere producten in diverse categorieën getest. 

Bekijk deze reviews hier: