Mobiele Airco

 

Opzoek naar de beste mobiele airco? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer over de beste mobiele airco’s.

Laatste check op januari 2021

Op een hete zonnige dag voelt het heerlijk aan om in een verkoelende ruimte te zitten. Maar hoe doe je dan als niet elke kamer in je huis is voorzien van een airco? Dan kun je een mobiele airco aanschaffen. Een mobiele airco kun je verplaatsen in verschillende kamers van het huis. Met zo een airco hoef je geen rekening te houden met plaatsingskosten, omdat je zo’n toestel eenvoudigweg in het stopcontact kan steken om te beginnen met koelen. Een mobiele airco kan voor heel wat comfort in huis zorgen. Wil je dus een mobiele airco aanschaffen? Deze koopgids zet voor jou de vijf beste mobiele airco’s op een rijtje.Waarom zou je kiezen voor een Mobiele Airco?

NaamVermogen Geschikt voor ruimte tot Koelvermogen in BTUMeer informatie
TROTEC PAC 2000 E2100 Watt 24 m27200 BTU
Tristar AC-5477 3-in-1785 Watt23 m27000 BTU
Bestron Aac70000 Watt23 m27000 BTU
Termozeta Airzeta ICE46,9 Watt --
De'Longhi Pinguino PAC AN112950 Watt37 m211000 BTU
[toc]
In het kort
 • Geschikt voor ruimtes tot ca. 65 m³
 • Type: Lokale Airconditioner Monoblock-apparaat
 • Aansluiting: 230 V / 50 Hz

TROTEC Mobiele airco PAC 2000 E

Laat je  niet misleiden door foto’s van airconditioners waarbij het lijkt of  je het kunt gebruiken zonder slang. Er is tenminste altijd een slang nodig, ook al is het niet altijd zichtbaar. Profesionele airconditioners voor thuis zijn wereldwijd allemaal compressor-koudmachines. En deze genereren zowel kou als warmte. Op een warme dag wil je dat de kou die wordt gegenereerd in de ruimte blijft, maar de warmte niet. Deze moet dus naar buiten. Bij split-apparaten is de warmte automatisch buiten, want hier wordt de warmte direct naar de buiten geinstalleerde condensator geleidt. Maar ook deze apparaten hebben een verbindingsslang nodig voor het circulerende koelmiddel, die de transport van kou garandeert.

Bij Monoblock-bouwwijze is de warmte centraal in het apparaat en moet daarom naar buiten worden geleidt, zonder dat het weer in de binnenlucht landt en verwarmd. Daarom is er dus een afvoerslang nodig. Het is een vast bestanddeel maar het is niet altijd te zien.

De Airco PAC 2000 E heeft  een maximale koelcapaciteit van 2,1 kW (7.200 Btu) bij een maximale luchthoeveelheid van 330 m³/h. Deze compacte mobiele airco kun je op elk gewenste plek in huis plaatsen. Het past probleemloos in zelf de kleine hoeken. Het kan elke ruimte koelen. Dankzij de geintegreerde kabelopnemer en afstandbedieningsvak laat het rolbare apparaat zich aangenaam en zonder moeite van de ene ruimte naar de andere vervoeren. Met deze airco kun je dus zowel je slaapkamer verkoelen, maar ook de woonkamer. Je hoeft het niet  op te tillen, want het is rolbaar. Zo kun je op elk moment van de dag genieten van een lekkere koele ruimte.

 

Ook te koop via:

In het kort
 • Geschikt voor ruimte tot 26 m2
 • Verstelbaar in hoogte
 • Verrijdbaar

Tristar AC-5477 – 3-in-1 Mobiele Airco

Tristar biedt al het onmisbare op het gebied van huishoudelijke apparaten, consumentenelektronica, communicatie en outdoor living producten. De uitstekende prijs-kwaliteitverhouding heeft ervoor gezorgd dat dit merk wereldwijd bekend en geliefd is. Het uitgebreide assortiment biedt alles voor koken en bakken maar ook voor op de camping. Hiernaast biedt Tristar ook verzorgingsproducten voor jouw baby.

De Tristar mobiele airconditioner kan overal ingezet worden waar verkoeling nodig is. Dankzij het mooie en compacte design hoef je je geen zorgen te maken, want het neemt zo min mogelijk ruimte in beslag. Ook kun je het eenvoudig verplaatsen. Het verkoelende effect is direct merkbaar, vooral op warme zomerdagen. Bovendien verbruikt de airconditioner weinig energie. Het koelvermogen van de AC-5477 Airconditioner is 7000 BTU en 2.05 kW, waarmee de airco geschikt is voor een ruimte tot 60 m3. De luchtstroom die de airco produceert is tot 320 m3 per uur. Zelf kun je de temperatuur ook instellen naar het gewenste temperatuur. Deze airconditioner heeft drie mogelijkheden en je kunt de airco ook gebruiken voor het ontvochtigen van de lucht of als ventilator. Bij het gebruik als ventilator zijn er twee verschillende snelheidsstanden mogelijk.

De bediening van de Tristar airconditioner is heel eenvoudig. Je krijgt er een afstandsbediening bij, waarmee je de mobiele airco heel gemakkelijk op afstand bedient. Met de digitale timer kun je ook instellen dat de airco zichzelf in- of uitschakelt. Je kunt dus zelf de temperatuur instellen, ook al val je in slaap. De mobiele airco kun je heel eenvoudig verplaatsen dankzij de wieltjes en je kunt hem dus gebruiken waar je maar wilt.

Ook te koop via:

In het kort
 • Instelbare thermostaat
 • Verrijdbaar
 • Afstandsbediening

Bestron Aac7000 – Mobiele Airco

Bestron staat voor moderne, krachtige elektrische klein- en groothuishoudelijke apparatuur. De producten van Bestron zijn eeen combinatie van kwaliteit, ze beschikken over de laatste technologie ende  trendy designs maken de artikelen van dit merk heel  uniek. De kracht van Bestron is dat artikelen in de Brabantse stad worden ontworpen, maar in het verre oosten in korte productietijden gefabriceerd worden.Het aanbod bestaat uit meer dan 300 verschillende, praktische bruikbare en moderne artikelen uit de A-categorie voor een gunstige prijs. Bij Bestron genieten de producten van een permanente kwaliteitscontrole en voortdurende productinnovatie. Deze zorgen ervoor dat het merk al jaren kwalitatief hoogstaande apparatuur kan leveren tegen scherpe prijzen. Bestron kent een breed assortiment en is van alle markten thuis. In het huishouden kun je dan ook op elk gebied vertrouwen op de kwaliteit van Bestron.

De Bestron mobiele airconditioner AAC7000 is een 3-in-1 airconditioner en je kunt het gebruiken als airconditioning, ventilator en luchtontvochtiger. Het heeft een koelvermogen van 7000 BTU / 2,1 kW voor het koelen van ruimtes tot 60 m3. Deze mobiele airco   maakt daarbij gebruik van het milieuvriendelijk koudemiddel: R290. Ook wordt een afvoerslang (1,5 m / 150 mm) en raamschuifset meegeleverd voor een optimale werking. Omdat je de airconditioner op de beste plaats in huis wilt zetten is het eenvoudig verplaatsbaar dankzij vier robuuste wielen en is het voorzien van een extra lang snoer van ca. 1,75 meter. De mobiele airconditioner en alles functies zijn eenvoudig te bedienen via het LED schakelpaneel of met de meegeleverde afstandsbediening. Voor de afstandsbediening dien je zelf batterijen aan te schaffen.

 

Ook te koop via:

In het kort
 • Gemakkelijk te verplaatsen
 • Komt met afstandsbediening
 • Indicatielampje en timer

Termozeta Airzeta ICE mobiele air cooler

Met een mobiele airco regel je de temperatuur en luchtvochtigheid in een bepaalde ruimte. Het is een airconditioning met een licht gewicht, waardoor je het gemakkelijk kunt verplaatsen of opbergen. Een mobiele airco werkt alleen met afvoerslang. Het zorgt voor meer comfort op warme zomerdagen, of juist op koude dagen wanneer de lucht erg droog is. Met een airco kun je de temperatuur beter stabiel houden, in plaats van drastisch verlagen.

Een mobiele airco kan in principe maar 1 ruimte koelen. Je kunt het plaatsen in je slaapkamer of in je voorkamer. Voor je overgaat tot aanschaf van een mobiele airco moet je eerst weten hoe groot de ruimte is die je wilt verkoelen. Een mobiele airco brengt lucht in beweging. Hoe hoger de luchtverplaatsing per uur, hoe meer lucht er wordt verplaatst en hoe effectiever de verkoeling. Ook kun je mobiele airco’s gemakkelijk verplaatsen, omdat de meeste verrijdbaar zijn. Het is dus een handig hulpmiddel om op een sneller manier een bepaalde ruimte in huis af te koelen. Een mobiele airco reinigen is ook niet moeilijk. Je kan de filter eenmaal per week stofzuigen in periodes waarin je de airco vaak gebruikt. Als de filter te vuil is, kan je hem eens met water spoelen. Zorg er wel voor dat de filter goed droog is alvorens het terug te plaatsen.

Met de Airzeta Ice mobiele air cooler van Termozeta kun je een kamer heerlijk koelen. De luchtkoeler is uitgerust met duidelijk druktoetsen, maar kan ook worden bedient met de meegeleverde afstandsbediening. Daarnaast heeft de airconditioner een 7-uurs timer functie. Dit is een luchtkoeler en  geen airco. Een luchtkoeler verkoelt je ruimte niet actief zoals een airco, maar verfrist wel effectiever dan een ventilator.

Ook te koop via:

In het kort
 • Digitale timer
 • LCD controle paneel
 • Ontvochtigingsfunctie

De’Longhi Pinguino PAC AN112 – Mobiele Airco

De’Longhi is opgericht in 1902 als een kleine werkplaats voor industriële onderdelen. Het bedrijf is sindsdien uitgegroeid tot een uitgebreid merk. Het voorziet elk huishouden van top producten. Zowel op het gebied van koken als huishouden is De’Longhi al jaren een ijzersterk merk. De’Longhi staat wereldwijd vooral bekend om de Artista Series espresso machines, de ijsmaker en de mobiele airconditioning. Het merk wordt ook geroemd om de stijlvolle designs van haar producten.

Geniet van optimale verkoeling en verhoog je comfort met de Mobiele airco Pinguino PAC AN112. Deze lucht/lucht gekoelde airco heeft energieklasse A+ in koeling en een maximaal koelvermogen van 11.000 Btu. Daarnaast heeft de Pinguino PAC AN112 verschillende extra functies waaronder de ontvochtigingsfunctie, die maar liefst tot 41 liter vocht per dag verwijdert en de ventilatiefunctie met drie verschillende snelheden. De Pinguino PAC AN112 is een perfecte combinatei van technologie en laag energieverbruik. De PAC AN112 maakt gebruik van een volledig natuurlijk en onschadelijk gas: R290 propaangas. Dit levert geen bijdrage aan het broeikaseffect. Deze mobiele airco heeft een innovatief elektronisch bedieningspaneel met LED-display en geeft direct feedback over de comfort status dankzij het Comfort Light Indicator (CLI) systeem.

Wil je dus een ruimte in huis verkoelen? Dat kan met deze Pinguino. Doordat het klein is van design kun je hem moeiteloos plaatsen in elke ruimte van je huis. Met de infrarood afstandsbediening met LCD-display stelt je gemakkelijk alle functies in vanuit je bed of luie stoel. Verder is het gemakkelijk verplaatsbaar dankzij de handvatten en wieltjes.

 

Ook te koop via:

Een mobiele airco heb je in twee verschillende uitvoeringen. Mobiele airco zonder buitenunit: de meeste verplaatsbare airco’s hebben geen buitenunit. Met een afvoerbuis moet de warme lucht dan naar buiten gevoerd worden. Hiervoor moet je een raam of deur openen, waardoor er weer warme buitenlucht in je woning of kantoor kan komen.

Mobiele airco met buitenunit: het is ook mogelijk om te kiezen voor een gesplitste mobiele airco. Het aircotoestel wordt dan verdeeld in een binnen- en buitenunit. De afvoer van de warme lucht gebeurt via een dunne slang. Je zal dus opnieuw een raam of deur moeten openen, maar de kier hoeft niet zo groot te zijn omdat het om een dunne slang gaat. Bovendien bevindt de compressor zich in de buitenunit, waardoor je binnen minder last hebt van het geluid van de airco.

Voordelen van mobiele airco’s

Eenvoudige installatie: je hoeft de mobiele airco maar in het stopcontact te steken, de gewenste temperatuur in te stellen en je kan al genieten van de verkoeling. Je hoeft dus ook geen rekening te houden met installatiekosten door een vakman.Flexibiliteit: een draagbare airco heeft als voordeel dat je met hetzelfde toestel verschillende kamers kan afkoelen. Op een warme zomerdag kan je bijvoorbeeld overdag je woonkamer koelen en ‘s avonds je slaapkamer.

Voordelige prijs: in vergelijking met vaste aircotoestellen liggen de kosten voor mobiele airco’s een stuk lager. Als je dus maar zelden gebruik wil maken van airconditioning, kan je kiezen voor een goedkope draagbare airco.

Wat zijn de kosten?

Een verplaatsbare airco is redelijk goedkoop. Voor een prijs vanaf ongeveer 200 euro heb je al een basistoestel. Kies je echter voor een toestel met een wat hoger vermogen of een aantrekkelijker design, dan kunnen de kosten oplopen. Ga je een mobiele airco kopen, dan moet je zeker op het energielabel letten. Het energieverbruik van een mobiel aircotoestel kan soms nogal hoog liggen. Met het energielabel krijg je alvast een idee van de energieprestaties van het apparaat.

Hoe werkt een mobiele airco

Heb je de keuze gemaakt voor een mobiele airco, dan is het belangrijk te weten dat je kan kiezen uit twee verschillende mobiele aircosystemen: de monoblock airco en de mobiele split airco. De mobiele split airco bestaat zowel uit een mobiele binnenunit en een buitenunit. Meestal zijn deze twee units niet van elkaar los te koppelen. Net zoals bij een normale airco zal ook hier de warme lucht naar de buitenunit worden geleid, waar het aan de buitenlucht wordt vrijgegeven Een mobiele splitairco heef als voordeel deze meer koelvermogen heeft.

Een  monoblock airco bestaat uit één enkel stuk bestaat. Er is dus geen buitenunit aanwezig waar de warmte lucht kan afgegeven worden. In plaats daarvan zal een afvoerslang gebruikt worden, die je bijvoorbeeld door de kier van een raam of deur naar buiten kan laten hangen.

Bij sommige types mobiele airco wordt ook gebruik gemaakt van een condensbak, waardoor geen afvoerslang meer nodig is. Vooral in warmere streken, waar airco een absolute noodzaak is, is dit type airco al volledig ingeburgerd.

Tip: Wil je een Sim only abonnement afsluiten? Dan is het van belang om de verschillende mogelijkheden te vergelijken.