Elektrische producten

Hoe kies je de beste zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn een tegenwoordig een must-have voor elke woning. Met de stijgende energieprijzen is het in ieder geval geen overbodige luxe meer. Bij het kiezen van zonnepanelen is het belangrijk om te kijken naar een aantal punten. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende soorten zonnepanelen op de markt. Maar wat zijn de beste zonnepanelen van 2022?

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn bedoeld voor één ding, energie opwekken. Maar er zijn verschillende punten waar je naar kunt kijken bij het aanschaffen van zonnepanelen. Het is immers een flinke investering voor je huis. Het moet in een keer goed gaan anders ben je uiteindelijk nog meer geld kwijt. Daarom is het belangrijk de beste keuze te maken als het aankomt op de soort zonnepanelen die op je huis komen. Een aantal punten die belangrijk zijn om naar te kijken zijn:

·         De prijs van de zonnepanelen. Ga niet voor de goedkoopste zonnepanelen, hierbij kan goedkoop juist duurkoop zijn.

·         De keurmerken van de zonnepanelen. Als de zonnepanelen een keurmerk hebben gekregen betekent het dat ze door een onafhankelijke inspectie zijn gegaan en de voorwaarden behaald hebben. Een voorbeeld is het TÜV-keurmerk, deze test of het vermogen dat vermeld is ook klopt.

·         Het vermogen van de zonnepanelen. Hoe hoger het vermogen van de zonnepanelen is, hoe meer stroom ze jaarlijks kunnen opwekken.

·         Het rendement van de zonnepanelen. Het rendement is het percentage zonlicht dat wordt opgevangen en omgezet wordt in elektriciteit. Gemiddeld ligt dit rendement tussen de 14 en 19%.

·         Lage degradatie van de zonnepanelen. Het vermogen van zonnepanelen gaat langzaam achteruit, gemiddeld is deze degradatie 0.75% per jaar.

·         Garantie periode op de zonnepanelen. Een merk dat zeker is van zijn zonnepanelen durft een lange garantie te geven omdat ze weten dat ze een goed kwaliteit product leveren.

De beste zonnepaneel merken van het moment

Na alle bovengenoemde punten in overweging genomen te hebben, komen een paar merken als beste uit de test. Uiteraard hoeven deze zonnepanelen niet voor jou specifieke situatie de beste te zijn. Iedereen heeft zo zijn eigen wensen die afhankelijk zijn van verschillende factoren. Onderstaande merken verdienen een plekje bij de beste merken zonnepanelen van het moment.

HT Solar

Dit merk voldoet aan alle kwaliteitsnormen en productiestandaarden. Bij dit merk ben je verzekerd van een hoog vermogen, goed rendement en dit alles van een top producent.

LONGi Solar

De zonnepanelen van LONGi Solar hebben een super prijs-kwaliteitverhouding met een uitstekende reputatie. Zeker op het gebied van monokristallijn zonnepanelen zijn zij koploper.

Conergy

Het merk Conergy heeft een goed rendement die door de levensduur heen stabiel blijft. De zonnepanelen hebben zelfs na 25 jaar nog garantie op het vermogen van de zonnepanelen.

SunPower

SunPower heeft een van de beste zonnepanelen, met het hoogste rendement end e laagste degradatie. Het merk biedt ook 25 jaar productgarantie en de panelen hebben een levensduur van ongeveer 40 jaar.

Met al deze informatie bent u verzekerd van het kiezen van de beste zonnepanelen. Bekijk samen met een specialist wat de beste opties zijn voor je woning.