Elektrische producten

Niet bepaald een elektrisch product, maar wel een must-have (door jouw eigen hand te bedienen) gadget die we je niet willen onthouden. Bovendien gebruik je deze messen wel vaak in combinatie met elektrische producten zoals een barbecue, oven, air fryer, inductieplaat of een vleesthermometer. Wil jij vlees snijden met het gemak alsof je door een blokje boter snijdt? Zonder enige moeite: hoppa, zo vanuit de losse pols? Dan is het de investering zeker waard om je eens te verdiepen in goede kwalitatieve Japanse vleesmessen. Zo tover jij in een handomdraai die sterrenmaaltijd op tafel. Mooie bijkomstigheid: het voelt ook nog eens super professioneel om jouw signature gerecht te bereiden met een heus koksmes.

Het verschil in kwaliteit is enorm

Uiteraard zijn er vele soorten messen verkrijgbaar, en kun je ook met een kleiner budget een set aanschaffen. Het nadeel is echter vaak wel dat goedkopere messen een heel stuk sneller bot worden. Ook moet je meer kracht zetten wanneer je bijvoorbeeld een goed stuk vlees probeert te snijden, terwijl dit eigenlijk geen moeite zou moeten kosten. Goedkopere messen zijn daarnaast ook minder sterk dan koksmessen. Helaas gaan ze daardoor vanzelfsprekend ook minder lang mee. Ook jammer als je het vanuit een duurzaamheidsoogpunt bekijkt.

Waarom kiezen voor Japanse messen?

Eén van de grootste verschillen tussen messen van goedkopere kwaliteit en Japanse messen is het gewicht ervan. Goedkope messen zijn door de materiaalkeuze vaak zwaarder. Met een licht Japans mes heeft je pols meer bewegingsvrijheid en glijdt het mes moeiteloos door het vlees. Het staal van een Japans mes is doorgaans ook van hogere kwaliteit, waardoor het mes langer scherp blijft in vergelijking met een goedkopere variant.

Wat eten we vandaag?

Niet alleen voor vlees, maar ook voor groente en vis zijn er verschillende soorten messen op de markt. Voor iedere variatie kun je in principe een ander mes gebruiken. Heb je oog voor detail en wil je dunne plakjes snijden? Dan is de zogeheten Yanagiba het mes dat jou gaat helpen in de keuken. Als visliefhebber kan de Sujihiki niet ontbreken in jouw messenblok. Je gebruikt het mes namelijk voor het moeiteloos fileren van vis.

Kortom, messen van kwaliteit zijn onmisbaar in iedere keuken. Het zorgt er namelijk voor dat je moeiteloos vlees, vis of groente kunt snijden. De messen zijn enorm licht, liggen fijn in de hand en gaan lang mee. Dus met welk mes van Sumisu Knives ga jij binnenkort je favoriete gerecht bereiden?