Elektrische producten

Iptv noemen ze ook wel de nieuwe vorm van tv kijken. Met IPTV wordt via een kastje een internetsignaal omgezet naar een internetsignaal. Dat kastje, dat is de iptv box. De kwaliteit van IPTV is het best als je een legaal abonnement hebt. Wat maakt een iptv box nu zo bijzonder? Dat lees je hier.

Wat is IPTV

IPTV staat voor Internet Protocol TeleVision. Dit is een verzamelnaam waaronder allerlei diensten en toepassingen vallen. Diensten en toepassingen die het mogelijk maken om tv te kijken over het internetprotocol. Hiervoor worden diverse technieken gebruikt.

Het verschil met normale televisie

Bij de traditionele tv wordt het signaal niet via het internet verzonden. Echter bij IPTV gebeurt dit wel. Dit maakt IPTV dus wezenlijk anders dan ‘normale televisie’.

Het voordeel

Met IPTV kun in 1 abonnement duizenden zender hebben. Hierdoor is het dus ook een heel goed alternatief voor een schotel. Dat is natuurlijk een groot voordeel. IPTV-apps zijn er voor diverse middelen. Denk hierbij dus aan meer dan alleen de televisie. IPTV werkt ook voor mobiele devices en computers.

Nog een voordeel is dat het heel makkelijk is om IPTV te installeren. Of het nu gaat om een ouder model tv of een smart tv: bij beide kun je snel zorgen voor een IPTV-abonnement. Zo kun snel gebruik maken van jouw abonnement.

Het nadeel

Kies je voor een illegale stream: dan is dit vaak enorm onbetrouwbaar. Verder is het nadeel van IPTV dat je een internetaansluiting nodig hebt. Je bent dus afhankelijk van het internet. Het heeft daarnaast ook invloed op de snelheid van je internet. Ten slotte is het een nadeel dat je een aparte app of decoder nodig hebt voor elke apparaat waarop je van IPTV gebruik wil maken.

Android IPTV box

Er is ook een Android IPTV box. Dit is een soort kruising tussen de box voor IPTV en een android box. Je kunt het zien als een soort box voor iptv waarbij het Androidsysteem omheen zit. Met een android IPTV box kun je niet alleen IPTV gebruiken maar je kunt ook diverse functies uit het je device halen.

Legale iptv

De legale iptv loopt via tv-aanbieders. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Canal Digital. Die aanbieders zorgen ervoor dat er auteurs- en contentrechten betaald worden. Ook kun je online een IPTV box bestellen. Kijk je illegaal, dan is de kans groter dat je gepakt wordt, als je films gaat streamen. Op dat moment word je ip adres namelijk zichtbaar.