Elektrische producten

Cryptocurrency, je kent de term vast wel. Dit zijn virtuele munten op een gedecentraliseerd netwerk. De meeste bekende cryptocurrency is de Bitcoin. Deze munt werd groot nieuws toen de munt eind 2017 een waarde van bijna 20.000 dollar bereikte, terwijl de koerswaarde begin dat jaar nog rond de 1.000 dollar schommelde. In dit jaar zijn er een hoop mensen rijk geworden van het handelen in Bitcoin. Maar ook vandaag de dag is de Bitcoin een interessant beleggingsobject. Dat is, als je weet hoe je Bitcoins moet traden. Lees verder en ontdek meer over het traden van Bitcoin en andere cryptocurrency.

Hoe koop je Bitcoin?

Bitcoin kopen kan op verschillende manieren. Theoretisch kun je Bitcoin kopen van iedereen, althans, iedereen die in bezit is van Bitcoin. De meest gebruikte manier is het kopen bij een exchange, dit is een soort van broker, maar dan voor Bitcoin. Je betaalt een percentage van het bedrag om te kunnen gebruik te maken van een (veilig) handelsplatform.

Waar bewaar ik Bitcoin?

Bitcoin is dus een digitaal betalingsmiddel, toch bewaar je het niet bij je bekende bank. Voor cryptocurrency heb je een wallet nodig. Dit is een soort beveiligde cryptocurrency-portemonnee met twee verschillende sleutels. Een public key en een private key. Zoals je verwacht is de public key voor het traden met anderen en de private key voor jezelf.

Wanneer investeren?

De kunst van het handelen zit hem in het kopen en verkopen op het juiste moment. De Bitcoin koers schommelt. Net als bij andere beleggingsobjecten wordt de koers bepaald door vraag en aanbod en omgevingsfactoren. Wanneer er een belangrijke update wordt uitgevoerd, kan dit invloed hebben op de koers. Wanneer een bepaalde bank Bitcoin omarmt, of juist verstoot, heeft dit invloed op de prijs.

Als je serieus gaat handelen is het dus belangrijk om goed op de hoogte te zijn van ontwikkelingen en je goed te hebben ingelezen over de technologie om de Bitcoin heen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *