Elektrische producten

Heb je je elektrische auto pas gekocht, dan heb je hoogstwaarschijnlijk ook nagedacht over een laadpaal thuis installeren. Door een laadpaal thuis te installeren heb je het gemak dat je op elk moment van de dag je elektrische auto kunt opladen. In deze blog geven we je een indicatie van de kostprijs voor het installeren van een laadpaal voor thuis

Kosten installatie laadpaal

De kosten voor de installatie van de laadpaal kunnen je in eerste instantie behoorlijk doen afschrikken. De elektrische auto was al een behoorlijk investering en de kosten voor de laadpaal komen hier nog eens bovenop. Je kunt rondom de installatie van een laadpaal uitgaan van een kostenplaatje van minimaal 800 euro. In de praktijk zal de installatie van de laadpaal nog wel wat meer kosten. Er komen namelijk altijd weer extra kosten kijken bij het installeren van de laadpaal. De 800 euro is dus een minimum, maar je kunt meestal wel uitgaan van een euro of 1000 tot 2000.

Netto kosten laadpaal thuis

Alhoewel de kosten voor het installeren van een laadpaal thuis hoog kunnen lopen, is het goed om je niet blind te staren hierop. In plaats hiervan kun je kijken naar de voordelen die je hebt aan een laadpaal thuis. Zo kun je de auto opladen met netstroom. Deze is in de regel een stuk goedkoper dan de stroom die je bij een openbaar laadstation in de auto stopt. Je bespaart dus met iedere laadbeurt weer een een significant bedrag. Na enkele jaren zal je de laadpaal er dan ook gemakkelijk uitrijden als het gaat om kosten. De netto kosten van een laadpaal thuis zijn dus een stuk lager dan de bruto kosten. Naast de kostenbesparing die de laadpaal thuis met zich meebrengt geeft de laadpaal thuis ook enorm veel rust. Je kunt de auto namelijk op ieder gewenst moment opladen. Je hoeft nooit te wachten bij een laadstation en hoeft je daarnaast nooit zorgen te maken om een lege batterij. Benieuwd of dit wat voor jou is? Bij laadkompas – laadadvies opvragen is in dit geval een goede keuze. Je wordt op een heldere en duidelijke manier geïnformeerd over de vele voordelen die je hebt. Laat vandaag nog een laadpaal thuis installeren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *