Elektrische producten

Verschillende baarden

Er zijn heel veel mannen in ons land met een baard, natuurlijk wel allemaal heel verschillend. Er zijn ongeveer 3 miljoen mensen die een korte baard dragen, ook wel stoppelbaard genoemd. 4 honderd duizend mannen kiezen er juist voor om hun baard volledig te laten groeien. Maar het overgrote gedeelde van de mannen in Nederland gaat toch voor het gladgeschoren gezicht, maar liefst 4,5 miljoen mannen.

Op welke manier scheren?

Elke man zal zich moeten scheren, om de baard in vorm te houden of juist helemaal eraf te halen. Hierop zijn verschillende manieren. Zo kun je het simpel houden, doormiddel van het elektrische scheerapparaat. 3,5 miljoen mannen kiezen dan ook voor deze manier. De andere groep kiest dan logischerwijs voor het natscheren doormiddel van mesjes. Van die 4,4 miljoen mannen die dat doet, doen 4 honderd duizend het met behulp van wegwerpmesjes.

Hoe vaak scheren?

Zoals ook eerder aangegeven is scheren een terugkomend ritueel, maar hoe vaak wordt het gedaan? De grootste groep is van de mannen die zich één keer per week doet scheren, dat zijn een kleine 4 miljoen mannen. 1,3 miljoen mannen scheert zich dagelijks, dat doen ze wel eenmalig, (vrijwel) niemand scheert zich meerdere keren per dag.

Met welk merk scheren?

Er zijn drie grote merken die met elkaar concurreren als het gaat om scheerapparaten – en alles wat daar bij komt kijken. Gillette is hiervan de grootste, 45% van de mannen gebruikt hun. Op de tweede plek komt Philips, 35% gebruikt hun. En op grote afstand staat Braun pas, 9% scheert zich doormiddel van hun apparaten. De overige 11% scheert zich met vele verschillende merken, denk aan huismerken.

Verzorging

Naast het scheren is verzorging van je baard ook belangrijk. Dat kan door bijvoorbeeld het gebruiken van een crème, aftershave of baardtrimmer, over dat laatste later meer.

Crème

De crèmes worden gebruikt om ervoor te zorgen dat de huid onder de baard gezond en soepel blijft, dit zal ook de baardgroei bevorderen. Als tegenhanger van crèmes gebruiken mannen met grote vollen baard voornamelijk baardolie, dat is gespecialiseerd voor dat soort baarden, wat sommige dagcrèmes niet zijn.

Aftershave

Aftershaves worden al gebruikt sinds vroeger. Toen was de hoofdreden eigenlijk om ervoor te zorgen dat de kleine wondjes die ontstaan tijdens het scheren te behandelen. Anders zouden de kleine wondjes een bacterie kunnen veroorzaken. Hiernaast heeft aftershave ook een, verzachtende en kalmerende werking op de huid. Tijdens het scheren loopt je huid namelijk best wat schade op, de aftershave zorgt ervoor dat die schade zo beperkt mogelijk blijft. Onder andere doormiddel van een vocht vasthoudende werking.

Baardtrimmer

Een baardtrimmer hoort ook bij de verzorging. Misschien dat je jezelf nu de vraag stelt: Is een baardtrimmer niet hetzelfde als een scheerapparaat? Het antwoord daarop is nee. Het grootste verschil hierin is dat een baardtrimmer de haren korter maakt, en het scheerapparaat zorgt ervoor dat alle haren volledig afgeschoren zijn. Een baardtrimmer kun je dus gebruiken om je baard bij te werken nadat je jezelf hebt geschoren, denk bijvoorbeeld aan je bakkenbaarden of snor. Iets dat (vrijwel) onmogelijk is om te doen met een scheerapparaat.

Beste baardtrimmers

Er zijn veel verschillende baardtrimmers, hieronder zie je de twee allerbeste in hun eigen categorie.

Philips Series 9000 BT9810/15

Deze trimmer heeft een huidgeleider hierdoor zul je altijd soepel over je huid een heen glijden en een gelijkmatig scheerresultaat krijgen. De trimmer heeft 30 verschillende lengtemogelijkheden, van 0,4 millimeter tot 10 millimeter. Ook is er een duidelijke batterij-indicator, waardoor je nooit voor een verassing komt te staan wat betreft de batterij duur. De grootste pluspunten zijn dat: de baardtrimmer zowel bedraad als draadloos te gebruiken is, het met een gebruiksduur van 120 ver boven de andere trimmers komt in deze prijsklasse en de baardtrimmer beschikt over zelf slijpende mesjes. Het grootste minpunt is dat het geen precisietrimmer heeft voor onder andere de bakkebaarden.

Remington MB4700

Door dit apparaat alleen een baardtrimmer te noemen doe je het eigenlijk te kort. Doordat deze trimmer maar liefst 176 lengtemogelijkheden heeft met een minimale stand van 0,1 millimeter kun je dus werkelijk alle kanter ermee op. Ook heeft deze trimmer een futuristisch digitaal bedieningspaneel met daarbij touchscreen. De pluspunten van deze baardtrimmer zijn onder andere nog dat: Het een ingebouwde sensor heeft die ervoor zorgt dat de scheerkracht wordt aangepast op het type baard en op het moment dat je de trimmer vastpakt schakelt het automatisch naar de laatst gebruikte lengtestand. Het grootste nadeel is wel dat hij niet waterdicht is.