Elektrische producten

Met een druk op de knop een espresso of een cappuccino zetten. Dat kan met een volautomatische koffiemachine, ook wel een espresso apparaat of volautomaat genoemd. Bij een volautomaat gebeurd alles automatisch: van de bereiding tot het onderhoud van de machine. Door het grote aanbod is het kiezen van de juiste koffiemachine echter niet eenvoudig. Hieronder lees je waar je op moet letten.

Hoeveel bakjes drink je per dag?

Bij de keuze voor een espresso apparaat dien je rekening te houden met de capaciteit van de machine. Drink je veel koffie op een dag, kies dan voor een koffiemachine met ruime reservoirs voor de bonen, het water en melk zodat je deze niet om de haverklap hoeft bij te vullen. Een waterreservoir van 1,1 liter dien je na 5 kopjes koffie bij te vullen, terwijl je met een reservoir van 2,3 liter meer dan 10 bakjes koffie kan zetten. Houd er rekening mee dat een espressomachine met een ruime reservoir ook meer ruimte op het aanrecht in beslag neemt. Check dus altijd om de afmetingen voor jouw keuken geschikt zijn. 

Drink je graag cappuccino?

Je koopt een bonen koffiezetapparaat met of zonder melkfunctie. Drink je alleen zwarte koffie? Kies dan voor een espressomachine zonder melkfunctie. Het is eenvoudiger om deze machine te onderhouden (geen last van melkresten) en bovendien zijn ze goedkoper in aanschaf. Drink je graag een cappuccino? Dan kun je kiezen voor een volautomaat met een traditioneel stoompijpje, waarbij je de melk handmatig opschuimt of voor een volautomaat met een automatische melkfunctie. Het voordeel hiervan is dat je met een druk op de knop een cappuccino zet. 

Ben je op budget?

Wie op zoek is naar een luxe volautomaat met veel instellingsmogelijkheden zal diep in de buidel moeten tasten. Ben je op budget, maar wil je toch genieten van alle gemakken dat een volautomaat te bieden heeft? Dan is de Philips 2200 ep2231/40 wellicht een geschikte koffiemachine voor je. Deze machine is door de Consumentenbond uitgeroepen tot de beste koop. Voor een bedrag van € 400 zet je met een druk op de knop een cappuccino en kun je zelf de sterkte, hoeveelheid en temperatuur van de koffie instellen. Het enige nadeel van deze machine is dat het redelijk veel lawaai maakt bij het malen van de koffiebonen. Wil je een stillere koffiemachine? Dan kies je voor een Jura of Siemens koffiemachine. 

Hoe zit het met onderhoudskosten?

Iets waar veel mensen geen rekening mee houden, zijn onderhoudskosten. Meestal zit een waterfilter inbegrepen, maar deze moet na een bepaald aantal kopjes vervangen worden. Houd er rekening mee dat je deze binnen 1 – 3 maanden moet vervangen. De kosten voor een waterfilter verschillen per merk. Daarbij zal je het espresso apparaat eens in de zoveel tijd moeten reinigen met een reinigingstablet, welke je online kunt aanschaffen. Kies je voor een machine met een zetgroep die je er niet uit kunt halen? Dan dien je deze eens in de 2 – 3 jaar grondig schoon te laten maken bij een reparatie centrum. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *